Το Superior Taste Award** απονεμήθηκε στην “Πίνδος”

14:57 6/7/2022 - Πηγή: meatnews

Το Superior Taste Award με 2 αστέρια κατέκτησε για μια ακόμα φορά το κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής "Πίνδος", στο πλαίσιο του διεθνούς θεσμού Superior Taste Awards 2022. Η διεθνής κριτική επιτροπή του θεσμού, μέσω μιας απαιτητικής διαδικασίας 3 σταδίων, αξιολόγησε και βράβευσε το κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής "Πίνδος" με το ανώτερο βραβείο γεύσης iTQi,

αναγνωρίζοντας την ανώτερη ποιότητά του και τις σημαντικές διακρίσεις στη διεθνή και εγχώρια αγορά της γαστρονομίας.

Επιπλέον, το κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής "Πίνδος" έλαβε μία εξίσου σημαντική βράβευση στα βραβεία Chef’s Choice Awards στην κατηγορία poultry products, όπου διακεκριμένοι γαστρονόμοι της Ελλάδας, μέσα από μία «τυφλή» μαγειρική διαδικασία, το ανέδειξαν ως μια κορυφαία πρόταση πρώτης ύλης για τις δημιουργίες των Ελλήνων σεφ.

Τα κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής "Πίνδρος" εκτρέφονται σε ορεινές φάρμες του Ν. Ιωαννίνων, σε υψόμετρο άνω των 700μ., για χρονικό διάστημα άνω των 65 ημερών. Ο τρόπος και το περιβάλλον εκτροφής τους (με πρόσβαση σε υπαίθριο χώρο βόσκησης, τηρουμένων αυστηρών προδιαγραφών ευζωίας των πτηνών) συμβάλλουν στην υψηλή φυσική άμυνα των κοτόπουλων ελεύθερης βοσκής, την υψηλή περιεκτικότητα τους σε πρωτεΐνη, αλλά και την έντονη γεύση και άρωμα, που τα διαφοροποιεί γευστικά. Τρέφονται με 100% φυτικές πιστοποιημένες τροφές, από τον κρατικό φορέα AGROCERT, με το καλαμπόκι να καλύπτει το υψηλότερο ποσοστό των τροφών αυτών και να τους προσδίδει το χαρακτηριστικό έντονο κίτρινο χρώμα, το οποίο διατηρείται και μετά το μαγείρεμα. Σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας εφαρμόζονται αυστηροί έλεγχοι, προσαρμοσμένοι στο πρότυπο διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ISO 22000: 2018, ώστε ο καταναλωτής να απολαμβάνει υψηλής ποιότητας, ασφάλειας και θρεπτικής αξίας προϊόντα.

Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων "Πίνδος"

Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «"Πίνδος", είναι ο μεγαλύτερος πρωτοβάθμιος αγροτικός συνεταιρισμός στην χώρα με 64 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική αγορά. Κινητήρια δύναμή της "Πίνδος" είναι οι περισσότεροι από 500 πτηνοτρόφοι του συνεταιρισμού. Με έδρα της το Ροδοτόπι Ιωαννίνων, η "Πίνδος" διαθέτει υπερσύγχρονες υποδομές και πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή, ενώ ακολουθεί τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας. Σήμερα η "Πίνδος" κατέχει την ηγετική θέση στον κλάδο της πτηνοτροφίας, με μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 30%. Συντηρώντας πάνω από 1.200 θέσεις εργασίας και στηρίζοντας έμμεσα χιλιάδες ακόμη θέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, η "Πίνδος" ενισχύει στην πράξη την εθνική οικονομία και αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική περιφέρεια. Η "Πίνδος", ένας υπερσύγχρονος συνεταιρισμός, ανταγωνιστικός διεθνώς, συνδυάζει την τεχνογνωσία αιχμής με την αμιγώς ελληνική ταυτότητα και παράδοση.

Για περισσότερες πληροφορίες : www.pindos-apsi.gr

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Superior Taste Award**, “Πίνδος”,Superior Taste Award**, “pindos”