Ανοίγει ξανά η αγορά ρωσικού χοιρινού κρέατος προς την Κίνα

Η Κίνα, μετά την 15ετή απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού χοιρινού κρέατος, ήρε την απόφασή της και έπειτα από διαβουλεύσεις υψηλού πολιτικού επιπέδου, αποφάσισε να επιτρέψει τις εισαγωγές. Η εταιρεία που θα έχει το μερίδιο του λέοντα στη συγκεκριμένη εμπορική συμφωνία είναι η RusAgro από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής χοιρινού κρέατος.

Η εγχώρια κατανάλωση είναι ήδη εξαιρετικά υψηλή, ενώ τα τελευταία χρόνια πολλές μεγάλες εταιρείες έχουν δημιουργήσει χοιροτροφεία με την προσδοκία να εξάγουν χοιρινό

κρέας σε ασιατικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας. Φέτος, μάλιστα, η παραγωγή χοιρινού κρέατος της Ρωσίας εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 5% (200.000 τόνους). Αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης θα διατηρηθεί το 2024, ανέφεραν οι αναλυτές. Τα προηγούμενα χρόνια, η RusAgro εξέτασε σχέδια για την κατασκευή χοιροτροφείων κοντά στα κινεζικά σύνορα ή ακόμα και στην Κίνα.

Η παραγωγή χοιρινού κρέατος της Ρωσίας αυξάνεται, καθώς τα αγροκτήματα στα οποία χορηγήθηκαν δάνεια με ευνοϊκούς όρους, στο πλαίσιο κυβερνητικού προγράμματος το 2018, μπαίνει σταδιακά σε εμπορική λειτουργία, σύμφωνα με τη Ρωσική Εθνική Ένωση Παραγωγών Χοιρινού Κρέατος (RUPP). Αυτή η διαδικασία είναι πιθανό να διαρκέσει μέχρι το 2025, καθώς ορισμένες εκμεταλλεύσεις δεν έχουν ακόμη φτάσει σε πλήρη απόδοση παραγωγής.

Το επόμενο έτος, η ανάπτυξη θα μπορούσε ακόμη και να επιταχυνθεί στο 7% σε σύγκριση με το τρέχον έτος. Η RUPP πρόσθεσε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί ακόμη αι αν τα δάνεια με ευνοϊκούς όρους (με επιδοτούμενο επιτόκιο) δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα για τους Ρώσους χοιροτρόφους. Στο μεταξύ, υπάρχουν ενδείξεις ότι η κινεζική απόφαση να άρει την απαγόρευση του ρωσικού χοιρινού κρέατος θα μπορούσε να προσελκύσει νέες επενδύσεις στη ρωσική βιομηχανία χοίρων. Η Goldman Group, μια τεράστια εταιρεία χοίρων στη Σιβηρία, ανακοίνωσε πρόσφατα την επέκταση των περιουσιακών της στοιχείων στο Krasnoyarsk Krai της Σιβηρίας με σκοπό να πραγματοποιήσει εξαγωγές στην κινεζική αγορά. Το έργο έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως τον Ιανουάριο του 2024, είπε η εταιρεία, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Πηγή: pigprogress.net

Keywords
Αναζητήσεις
anoigei-xana-i-agora-rosikou-choirinou-kreatos-pros-tin-kina.htm
Τυχαία Θέματα