«Ας μιλήσουμε για το Κρέας» – το πρόγραμμα της εκδήλωσης του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος
Απαντήσεις σε θέματα σχετικά με τη συμβολή του κρέατος και των προϊόντων επεξεργασίας κρέατος στην υγεία και τη διατροφή του ανθρώπου, καθώς και τη συμβολή του τομέα κρέατος στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα, θα δοθούν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, την οποία διοργανώνουν το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος – ΙΠΚ, και η Συμβουλευτική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΣΕΒΕΚ. Η εκδήλωση, με τίτλο: «Κρέας και Προϊόντα Κρέατος: υγεία, διατροφική αξία και βιωσιμότητα», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 και
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ως εισηγητές, επιστήμονες από το χώρο της ιατρικής, της διατροφής, της χημείας, της τεχνολογίας και ασφάλειας τροφίμων, των καταναλωτών και του δημόσιου – ελεγκτικού τομέα. Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων θα πραγματοποιηθεί διεξοδική συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων, προκειμένου να τεθούν τα θέματα για τα ζωικά προϊόντα και την επεξεργασία τους στην ορθή τους διάσταση, με επιστημονικά τεκμηριωμένα δεδομένα.
Ειδικότερα στα 2 panels συμμετέχουν οι:
Δερδεμέζης Χρήστος, Κλινικός Διαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΚαψοκεφάλου Μαίρη, Καθηγήτρια Διατροφής Ανθρώπου Γ.Π.Α.Πάνου Χριστίνα, Διευθύντρια Διασφάλισης Ποιότητας VIVARTIAΤσουκαλάς Βασίλης, Χημικός ΤροφίμωνΠατσιάς Απόστολος, Υπ. Χημικού-Μικροβιολογικού Εργαστηρίου ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣΣολωμάκος Νίκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Υγιεινής Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, Πανεπιστημίου ΘεσσαλίαςΤσιφόρου Έλλη, Διευθύνουσα Σύμβουλος GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝΧωραφά Ντία, Οργάνωση Μπορούμε, «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»Σκαρίμπας Στέλιος, Πρόεδρος ΣΕΒΕΚΕΔΩ μπορείτε να κατεβάσετε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της εκδήλωσης σε μορφή pdf
Μεταξύ των δύο panels θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένη παρουσίαση του Daniel Parker, External Lecturer, Cambridge University Veterinary School, με θέμα «Επίδραση πρωτογενούς κτηνοτροφικής παραγωγής στο περιβάλλον».
Οι εξειδικευμένοι εισηγητές θα μας ενημερώσουν και θα αποσαφηνίσουν γιαμια σειρά ζητημάτων που αφορούν στο κρέας και τα προϊόντα του, με βάση τους 3 κάτωθι πυλώνες:
1. τη διαθρεπτική αξία του κρέατος και τα οφέλη στη διατροφή του ανθρώπου (κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης, η αντικατάσταση από υποκατάστατα τροφίμων, χρήση εντόμων στη διατροφή κ.λπ.)
2. την ασφάλεια από την κατανάλωση της συγκεκριμένης κατηγορίας των τροφίμων (πρόσθετα τροφίμων, προσέγγιση στη χρήση ορίων -EFSA- πρόσληψη από άλλες τροφές) (Από τη χρήση ειδικών κατηγοριών πρόσθετων των τροφίμων)
3. την επίδραση του τομέα στο περιβάλλον, την κυκλική οικονομία και τη βιωσιμότητα, από την πρωτογενή παραγωγή έως και την διαχείριση των Ζωϊκών Υποπροϊόντων (πρωτογενής παραγωγή, κυκλική οικονομία με την χρησιμοποίηση των ZYΠ κ.λπ.)
Στην εκδήλωση, η οποία είναι ανοιχτή για το κοινό, έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν δημοσιογράφοι, food bloggers, εκπρόσωποι επιχειρήσεων, δημόσιων υπηρεσιών και φορέων, πανεπιστήμια και επιστημονικά ιδρύματα σχετικά με διατροφή και κρέας, διατροφολόγοι, κρεοπώλες, εστιάτορες, ενώσεις καταναλωτών και εκπρόσωποι του λιανεμπορίου.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- "Έχω καθήκον να υπερασπιστώ την πατρίδα μου, το Ισραήλ"
- Χαμηλότερη από πέρυσι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης
- Δυο κράτη ή όλεθρος
- Στουρνάρας: Ελπίζω το ΤΧΣ να βρει μακροχρόνιους επενδυτές
- Χαμηλότερη από πέρυσι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης
- Το Ισραήλ ορκίζεται να «καταστρέψει» τη Χαμάς – Υπό πλήρη πολιορκία η Γάζα
- EasyJet: Παραγγέλνει 157 αεροπλάνα με option για άλλα 100
- Σκρέκας: Αγκαλιάζει τη «μόνιμη μείωση τιμής» η βιομηχανία τροφίμων
- «Ας μιλήσουμε για το Κρέας» – το πρόγραμμα της εκδήλωσης του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος
- Ανοίγει μέτωπο με Ισραήλ ο Ερντογάν: Κάνει σφαγή όχι πόλεμο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις meatnews
- Τελευταία Νέα meatnews
- «Ας μιλήσουμε για το Κρέας» – το πρόγραμμα της εκδήλωσης του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος
- Περικοπή δαπανών για προϊόντα διατροφής – κρέατος καταγράφει έρευνα του ΙΕΛΚΑ
- Σε κορυφαία θέση του FAO ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ-Δήμητρα Σέρκος Χαρουτουνιάν
- Παρέμβαση του προέδρου Λουκασένκο για τη μείωση της βιομηχανίας χοίρων στη Λευκορωσία
- Προσπάθεια αντιμετώπισης της ακρίβειας σε 3 βήματα, αποφάσισε το υπουργείο Ανάπτυξης
- Προτροπή για καταγγελία αθέμιτων πρακτικών στον αγροδιατροφικό τομέα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού
- Επιβράδυνση πληθωρισμού – συνεχίζονται οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα
- Meat News #119
- Επτά βήματα του ΥΠΑΑΤ για στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων
- Ο ΑΠΣΙ “Πίνδος” βραβεύτηκε από τη ΔΕΗ BITE Awards 2023 για την καινοτομία και τη σύγχρονη τεχνολογική κατάρτισή της
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Το ευρώ ενισχύεται 0,05%, πάνω από τα 1,06 δολάρια
- Νέα ανοδική κίνηση στις ευρωπαϊκές αγορές - Πάνω από τις 1.190 μονάδες ο ΓΔ στην έναρξη
- Bank of America: Γιατί οι επενδυτές γυρίζουν την πλάτη τους στην Τουρκία
- Χαμηλότερη από πέρυσι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης
- Αβάσιμη η προσφυγή της Κύπρου κατά του EUIPO σχετικά με το σήμα GRILLOUMI
- Μείωση 27% στην κατανάλωση τυριών δείχνει έρευνα του ΙΕΛΚΑ
- Χαμηλότερη από πέρυσι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης
- Στο 1,36-1,38 η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης
- Χαμηλότερα από πέρυσι η πρεμιέρα για το πετρέλαιο θέρμανσης
- ΕΛΛΑΚΤΩΡ: «Ανοίγει ο δρόμος» για αποζημίωση 85 εκατ. στην κοινοπραξία, για το «ναυάγιο» της Υποθαλάσσιας Αρτηρίας Θεσσαλονίκης