Boeing 747 Dreamlifter χάνει τροχό στην απογείωση (βίντεο)

Ένα αεροπλάνο Boeing 747 Dreamlifter, έχασε έναν τροχό αμέσως μετά την απογείωσή του.

Το Boeing 747 Dreamlifter είχε απογειωθεί από την πίστα του αεροδρομίου του Taranto «Marcello Arlotta» κοντά στην πόλη Grottaglie της Απουλίας στην Ιταλία.

Όπως μετέδωσε η Corriere della Sera το Boeing 747

Dreamlifter, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο που κατασκευάστηκε για τη μεταφορά τμημάτων ατράκτου μεταξύ των εργοστασίων του αμερικανικού γίγαντα, έχασε έναν από τους δεκαοκτώ τροχούς του.

Το λάστιχο, έπεσε σε έναν αμπελώνα χωρίς να προκαλέσει ζημιές η τραυματίες.

Ενώ η αποκόλληση τροχού δεν αποτελεί πρόβλημα για το αεροσκάφος – το οποίο στην πραγματικότητα συνέχισε την πτήση με το φορτίο – το μέγεθος του τροχού και η ταχύτητα με την οποία ταξιδεύει μια φορά στο έδαφος είναι συνήθως πρόβλημα.

Το ελαστικό αυτού του τύπου έχει ύψος 1,25 μέτρα, πάχος 49 εκατοστά και ζυγίζει περί τα 122 κιλά.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 9.09 π.μ., στις 11 Οκτωβρίου, με προορισμό το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας (ΗΠΑ). Στο εσωτερικό του μετέφερε την άτρακτο ενός Boeing 787, επιβατικού αεροσκάφους.

Αν και πρόκειται για αεροσκάφος του αμερικανικού κολοσσού της αεροδιαστημικής, η πτήση τεχνικά διαχειρίζεται η εταιρεία εμπορευμάτων Atlas Air. Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε βλέπουμε το αεροσκάφος να απογειώνεται, μετά να απελευθερώνει μια λεπτή λωρίδα μαύρου καπνού και μετά να χάνει ένα κομμάτι: όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ένας τροχός έχει αποκολληθεί. Η πτήση – που προσγειώθηκε στις ΗΠΑ στις 2.15 μ.μ. – ήταν για κάποιο διάστημα στο επίκεντρο της παρακολούθησης στην πλατφόρμα Flightradar24 με 11 χιλιάδες άτομα.

Δείτε το βίντεο:

Το Boeing 747 Dreamlifter κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας τη δομή του Boeing 747-400 με μια διευρυμένη άτρακτο (με διάμετρο 8,4 μέτρα) για την ευκολότερη φόρτωση εμπορευμάτων μεγάλου όγκου.

Η πρώτη του πτήση έγινε τον Σεπτέμβριο του 2006. Έχει μήκος 71,7 μέτρα και άνοιγμα φτερών 64,4 μέτρα.

Έχει ταχύτητα πλεύσης 878 χιλιόμετρα την ώρα και μπορεί να πετάξει 7.800 χιλιόμετρα. Ο «αντίπαλός» της είναι τα δύο προϊόντα της Airbus: το Beluga XL και το A300-600ST Beluga.

The post Boeing 747 Dreamlifter χάνει τροχό στην απογείωση (βίντεο) appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα