Eurostat: Ένας στους 5 Ευρωπαίους αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού

Τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού διατρέχει ένας στους 5 πολίτες στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2021, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, το 2021 95, 4 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που αντιπροσωπεύουν το 21,7% του πληθυσμού, διέτρεχαν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, δηλαδή ζούσαν σε νοικοκυριά που αντιμετώπιζαν τουλάχιστον έναν από τους τρεις κινδύνους φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού (κίνδυνο φτώχειας, σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση

ή/και διαβίωση σε νοικοκυριό με πολύ χαμηλή ένταση εργασίας).

Πρόκειται για μια ελαφρά αύξηση σε σύγκριση με το 2020 (94, 8 εκατομμύρια, 21, 6% του πληθυσμού).

Μεταξύ των 95,4 εκατομμυρίων ανθρώπων στην ΕΕ που αντιμετώπισαν τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, περίπου 5, 9 εκατομμύρια (1, 3% του συνολικού πληθυσμού) ζούσαν σε νοικοκυριά που αντιμετώπιζαν και τους τρεις κινδύνους φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, ταυτόχρονα.

Το 2021, 73, 7 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ αντιμετώπιζαν κίνδυνο φτώχειας, ενώ 27 εκατομμύρια αντιμετώπιζαν σοβαρές υλικές και κοινωνικές στερήσεις και 29, 3 εκατομμύρια ζούσαν σε νοικοκυριό με χαμηλή ένταση εργασίας.

The post Eurostat: Ένας στους 5 Ευρωπαίους αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Eurostat, 5 Ευρωπαίους,Eurostat, 5 evropaious