Politico: «Κακόβουλο λογισμικό σε τηλέφωνα ευρωβουλευτών που μετέχουν σε υποεπιτροπή για την Άμυνα»!

Νέο σκάνδαλο με υποκλοπές στην ΕΕ! Το Politico μεταδίδει ότι εντοπίστηκε κακόβουλο λογισμικό υποκλοπών σε κινητά τηλέφωνα ευρωβουλευτών και προσωπικού της υποεπιτροπής Άμυνας του Ευρωκοινοβουλίου!Το λογισμικό εντοπίστηκε είτε σε τακτικό έλεγχο που γίνεται αν και άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια επισκευής τηλεφώνου ευρωβουλευτή.Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρίσκεται ήδη σε κατάσταση συναγερμού για το ενδεχομενο κυβερνοεπιθέσεων και ξένων παρεμβάσεων, εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου
και το συμβάν επιβεβαιώνει τους φόβους.Το Politico ανέφερε τον περασμένο ότι μια εσωτερική ανασκόπηση έδειξε ότι η κυβερνοασφάλεια του «δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στα πρότυπα του κλάδου» και πως «δεν είναι πλήρως εναρμονισμένη με το επίπεδο απειλής» που τίθεται από χάκερ (που αποτελούν τον «βραχίονα» κρατών) και άλλες ομάδες απειλών.Είναι ενδιαφέρον ότι οι υποκλοπές έχουν στόχο ευρωβουλευτές που σχετίζονται με θέματα άμυνας σε μια εποχή που η ΕΕ αυξάνουν δραματικά τις δαπάνες για την άμυνα, με μεγάλη κερδισμένη βεβαίως την αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ κι όχι την ευρωπαϊκή! Γι΄ αυτό το παράδοξο θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις η κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν.

The post Politico: «Κακόβουλο λογισμικό σε τηλέφωνα ευρωβουλευτών που μετέχουν σε υποεπιτροπή για την Άμυνα»! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Politico, Κακόβουλο, Άμυνα,Politico, kakovoulo, amyna