Αιγαίο,Έβρος Αν.Μεσόγειος: Η πραγματικότητα που επιβάλλει η Τουρκία και η ελληνική αφέλεια…

Εδώ και 3 περίπου χρόνια, με ιδιαίτερη ένταση το τρέχον έτος, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (κυρίως η Πολεμική Αεροπορία), αντιμετωπίζουν μια νέα προκλητική πραγματικότητα στον εναέριο χώρο, η οποία δεν είναι άλλη από την ολοένα αυξανόμενη πτητική δραστηριότητα των τουρκικών UAV και των τριών Κλάδων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία προβαίνουν σε παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) και παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ).

Από τον Μάρτιο λοιπόν

του 2018 όποτε για πρώτη φορά καταγράφηκε είσοδος τουρκικού UAV ANKA στο Αιγαίο, φτάσαμε στις 21/10/2019 όποτε τουρκικό UAV πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν της ΡΩ στα 20.000 πόδια και από τις 5 καταγραφές τουρκικών UAV στο Αιγαίο το 2019 φτάσαμε να μετράμε 34 το 2020 και 63 έως τις 18 Νοε 2021 σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ !

UAV ANKA

UAV BAYRAKTAR

Η αναγνώριση – αναχαίτιση των τουρκικών UAV, τα οποία διαθέτουν αυτονομία πτήσης μεγαλύτερη από 24 ώρες και πετούν με σχεδόν μηδαμινό κόστος και κυρίως κίνδυνο για το προσωπικό, γίνεται από μαχητικά A/Φ F-16 της ΠΑ, με οτιδήποτε αυτό συνεπάγεται σε φθορά του υλικού και καταπόνηση του προσωπικού.  

Τα τουρκικά UAV απογειώνονται καθημερινά από τις βάσεις που διαθέτουν οι τουρκικές ΕΔ στα Δυτικά παράλια και πετούν είτε στο Αιγαίο και τον Έβρο, αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο αξιοποιώντας την βάση UAV στο αεροδρόμιο Λευκόνοικου στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ UAV ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

 To τελευταίο ειδικά διάστημα η τουρκική προκλητικότητα με χρήση των UAV έχει ξεπεράσει κάθε όριο με καθημερινές παραβιάσεις του EEX. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πτήση τουρκικού UAV ΑΝΚΑ την 10 Νοεμβρίου, το οποίο στην κυριολεξία όργωσε το Κεντρικό Αιγαίο.

 

  Αξιοσημείωτη επίσης είναι και η δραστηριότητα των τουρκικών UAV στην περιοχή του Έβρου όπου οι πτήσεις είναι συχνές κατά μήκος των συνόρων. Στην περιοχή του Έβρου πετούν κυρίως UAV BAYRAKTAR τα οποία απογειώνονται από το Α/Δ ΚΕΣΣΑΝΗΣ, καθώς και τα νέα UAV ΑΚΙΝCI τα οποία απογειώνονται από το Α/Δ της Ραιδεστού όπου εδρεύει το κέντρο δοκιμών της κατασκευάστριας εταιρείας ΒΑΥΚΑR.

Η παραβατική δραστηριότητα των τουρκικών UAV στο Αιγαίο εκτείνεται και στην Κύπρο, όπου σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ (A/76/501), το τρίμηνο Ιουν-Ιουλ-Αυγ 2021, τα τουρκικά UAV παραβίασαν 140 φορές τον Ε.Χ. της Κύπρου

OI EΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

ΣΚΕΛΟΣ ΠΤΗΣΗΣ UAV AKINCI

ΣΚΕΛΟΣ ΠΤΗΣΗΣ UAV BAYRAKTAR

Όπως είναι γνωστό, τον Αύγουστο 2021 οι ΕΔ της Τουρκίας παρέλαβαν τα πρώτα 3 UAV AKINCI, ενώ στις 20 Οκτωβρίου παρελήφθη από το τουρκικό ΠΝ και επιχειρεί από το Α/Δ του Nτάλαμαν (Ανατολικά Ρόδου) το πρώτο UAV AKSUNGUR, το οποίο ήδη καταγράφει τις πρώτες εισόδους – παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου της Ελλάδας

 Eπιπρόσθετα το 3ο δεκαήμερο του Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν οι δοκιμές του εναερίου στόχου SIMSEK ως «ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΟΥ/LOITERING MUNITION», δηλαδή ως UAV με εκρηκτική κεφαλή, το οποίο θα μπορεί να πλήξει επίγειους στόχους και στόχους επιφανείας. Τα SIMSEK θα μπορούν να μεταφέρονται από τα UAV ANKA και AKSUNGUR.

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ

Παρά το γεγονός ότι εδώ και χρόνια έχει καταγραφεί η στροφή της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας στην κατασκευή UAV διαφόρων τύπων και δυνατοτήτων, καθώς και η δράση τους στα πεδία επιχειρήσεων (Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Ναγκόρνο-Καραμπάχ), η Ελλάδα δεν δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα και απλώς αναλώνεται στην καταγραφή της παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας.

Μήπως ΧΘΕΣ θα έπρεπε να αναζητήσουμε και να εφαρμόσουμε δραστικά μέτρα αντιμετώπισης των τουρκικών UAV τα οποία θα περιλαμβάνουν την παρεμβολή του σήματος, την ανάληψη του ελέγχου τους και γιατί όχι ακόμα και την κατάρριψη τους;

Αν δεν το κάνουμε ΑΜΕΣΑ το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να μετατρέψουμε τις ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ δηλ. τα μαχητικά RAFALE, σε μηχανές καταγραφής της δραστηριότητας των τουρκικών UAV….

Όλες οι ειδήσεις

Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και «μύρισε ναφθαλίνη» από τις δηλώσεις των πολιτικών«Δεν είσαι αφεντικό μου» είπε ο Τσαβούσογλου και τα τίναξε όλα στον αέραΤο ΥΠΕΞ απαντά σε τουρκικές ανοησίεςΟ Σχης που έδωσε φωνή στους στρατιωτικούς έβγαλε τη στολή αλλά δεν καταθέτει όπλα! Α. Τσουκαράκης«Ποιος θέλει πόλεμο με την Τουρκία»; Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος«Η μετάλλαξη της κυβέρνησης και ο νέος ΥΦΕΘΑ»-Νίκος Σκιαδάς

The post Αιγαίο,Έβρος Αν.Μεσόγειος: Η πραγματικότητα που επιβάλλει η Τουρκία και η ελληνική αφέλεια… appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑιγαίοΈβρος Αν Μεσόγειος, Τουρκία,aigaioevros an mesogeios, tourkia