Αίμα στη Μέση Ανατολή και στο βάθος Ιράν και Κίνα

Γράφει η Ειρήνη Ν. Μαρούπα Δικηγόρος Παρ’ Αρείω ΠάγωΗ αποσπασματική θέαση της πραγματικότητας, αφαιρεί από τον θεατή την δυνατότητα να εξαγάγει ορθά συμπεράσματα ως προς τα αίτια που προκάλεσαν μία πολεμική σύρραξη και την λύση.

Για παράδειγμα, οι πόλεμοι εναντίον του Ιράκ, και της Λιβύης, όπως τελικά αποκαλύφθηκε από αξιωματούχους των ΗΠΑ, αλλά και από τα wikileaks

(του παράνομα βασανιζόμενου και κρατούμενου πραγματικού δημοσιογράφου Julian Assange), δεν εξαπολύθηκαν για λόγους ανώτερης ηθικής, (επειδή είχαν χημικά), ούτε για να σωθούν  οι λαοί τους, από στυγνούς δικτάτορες, όπως επαγόταν η δυτική προπαγάνδα.

Στο Ιράκ, οι ΗΠΑ δημιούργησαν ολόκληρη απάτη για τα χημικά, που τελικά γνώριζαν ότι δεν διέθετε, ο άλλοτε στενός συνεργάτης τους Σαντάμ Χουσείν. Ο Αρχιστράτηγος Κόλιν Πάουελ, αναγκάσθηκε σε παραίτηση, υπό το βάρος των αποκαλύψεων, λόγω της κατακραυγής της κοινής γνώμης το 2004. Στο Ιράκ ήταν λοιπόν οι «πλημμελείς εκτιμήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών» που προκάλεσαν τον πόλεμο; Ή έτσι μας είπαν;

Στην Λιβύη το ίδιο έργο. Ο συνεργάτης των ΗΠΑ, Καντάφι, εν μία νυκτί έγινε στυγνός δικτάτορας, που βασανίζει τον λαό του. Αληθινή αιτία, ότι  ο Καντάφι  ανακοίνωσε στον Σύνδεσμο Αραβικών Κρατών την δημιουργία χρυσού δηναρίου των αραβικών πετρελαιοπαραγωγών κρατών, (άρα το τέλος του πετροδολλαρίου), και την δημιουργία παγκόσμιας τράπεζας αραβικών κρατών, που θα δάνειζε άτοκα τα φτωχά αφρικανικά κράτη. Την συνέχεια την ξέρουμε.

Στο ίδιο μοτίβο, ο εκλεγμένος Μπασάρ Αλ Άσαντ βαφτίστηκε δικτάτορας και η Δύση, μαζί με Τουρκία, Σαουδική Αραβία, και λοιπά «δημοκρατικά» κράτη, επεδίωξαν με πόλεμο να επιβάλλουν δήθεν, τον εκδημοκρατισμό της Συρίας.

Ας τραβήξουμε την κουρτίνα της εικονικής πραγματικότητας, να δούμε ποια είναι η αλήθεια και τι μας περιμένει στην Μέση Ανατολή. Μας το αποκάλυψε Αμερικανός ανώτατος στρατιωτικός, whistle - blower.

Ο στρατηγός Wesley Clark (επικεφαλής του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας),   αποκάλυψε ότι το 2001 λίγες μέρες πριν και μετά την καταστροφή των δίδυμων πύργων, πληροφορήθηκε πως οι ΗΠΑ σκόπευαν να ξεκινήσουν πολέμους στο Ιράκ, την Συρία, τον Λίβανο, την Σομαλία, το Σουδάν, το Ιράν και την Λιβύη!! Οι αξιωματικοί απορούσαν μάλιστα, διότι οι πόλεμοι αυτοί δεν είχαν καμία ορατή αιτία. Οι  άγνωστοι κι ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟΙ, ακόμα και στους αμερικανούς στρατιωτικούς, λόγοι, για τους πολέμους αυτούς, τους προκαλούσαν ανησυχία!

Σημειωτέον ότι από τον κατάλογο αυτό μόνο το Ιράν μένει….

Άρα στην μεγάλη εικόνα της πολεμικής σύγκρουσης στην Μέση Ανατολή, δεν είναι το κυρίαρχο «πρόβλημα» το παλαιστινιακό. Αλλά το Ιράν.

Στην Ουκρανία οι ΗΠΑ έχουν συναντήσει αδιέξοδο. Ξεκίνησαν έναν πόλεμο μέσω αντιπροσώπου με την Ρωσία, όταν θέλησαν να εντάξουν την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, δηλαδή να την καταστήσουν στρατιωτικό τους προπύργιο. Ο πόλεμος αυτός είναι αδύνατον να κερδηθεί από την Δύση, καθώς η  Ρωσία είναι πυρηνική υπερδύναμη  και έχει επανειλημμένως δηλώσει πως η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ συνιστά γι’αυτήν  και είναι  υπαρξιακή απειλή.

Δεν ξέρω πόσο τυχαίο είναι, ή πόσο αφορά μόνο τους Ουκρανούς, ότι στα χέρια της Χαμάς, ενεργοποιήθηκαν όπλα που είχαν παραδοθεί από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της στην Ουκρανία (συμπεριλαμβανομένης της φτωχής κι απειλούμενης Ελλάδας). Οι ΗΠΑ έχουν διοχετεύσει πακτωλό δισεκατομμυρίων δολλαρίων στην Ουκρανία, καθιστώντας σαφές ότι έχουν πάρει απόφαση να πολεμήσουν την Ρωσία.

Η απόφαση αυτή αφορά και την εσωτερική κατάσταση των ΗΠΑ, υπερδανεισμού και χρεωκοποίας, σε σχέση ιδίως με την Κίνα, η οποία έχει ξεπεράσει τις ΗΠΑ σε όλα τα μεγέθη, πλην  των πυρηνικών όπλων.

Επιφανείς οικονομικοί αναλυτές, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ότι πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2024, οι ΗΠΑ και το τραπεζικό τους σύστημα θα έχει χρεωκοπήσει, συμπαρασύροντας σε κατάρρευση όλα τα εξαρτώμενα από αυτές κράτη, δηλαδή όλη την Ευρώπη. Επομένως, μόνον ένας πόλεμος και δη παγκόσμιος, μπορεί να αποτρέψει την χρεωκοπία, ή να αποστρέψει το βλέμμα μας από αυτήν.

Ενώ αντίθετα η Κίνα, δεν είχε κανένα συμφέρον να ξεκινήσει πόλεμο, (όπως κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από την Χαμάς, αυτή και οι σύμμαχοί της Ρωσία, Ιράν). Ένταση υπάρχει και στην νότια Σινική Θάλασσα, όπου οι ΗΠΑ, επιθυμούν να διαφεντεύουν θάλασσες κι ουρανούς, πετώντας με μαχητικά τους σε διεθνή εναέριο χώρο.

Κινέζικα μαχητικά, τον τελευταίο καιρό αναχαιτίζουν τα αμερικανικά, ένα μάλιστα παρολίγον να ρίξει το αμερικανικό πετώντας πολύ κοντά του. Το δόγμα Μονρό ισχύει για τις ΗΠΑ στο βόρειο ημισφαίριο και οποιαδήποτε παρουσία στρατιωτικού σχήματος εκεί, αποτελεί αιτία πολέμου. Όμως δεν συγχωρούν το ίδιο δόγμα ζώνης ασφαλείας σε οποιονδήποτε άλλο, ακόμα κι αν είναι ισοδύναμος με αυτές, (Ρωσία, Κίνα). Double Standards.

Αλλά και το Ιράν, εμφανώς δεν θέλει πόλεμο. Ο πρόεδρος Ομπάμα το 2015, μυστικά και με μεγάλο κόπο, πέτυχε την διεθνή συμφωνία μη ανάπτυξης πυρηνικής τεχνολογίας από το Ιράν, με αντάλλαγμα την άρση των αμερικανικών οικονομικών κυρώσεων στην πώληση υδρογονανθράκων. Υπό την σφοδρή κριτική Νετανιάχου, ο οποίος από βήματος ΟΗΕ, κάλεσε σε πόλεμο κατά του Ιράν! (Σημειωτέον ότι το ισραηλινό λόμπυ είναι πανίσχυρο στις ΗΠΑ, και προσδιορίζει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, όπως έχει στοιχειοθετήσει ο διεθνούς φήμης, γεωπολιτικός, καθηγητής του πανεπιστημίου του Σικάγο, John Mearsheimer).

Ο πρόεδρος Τραμπ, το 2017 υπαναχώρησε από την συμφωνία αυτή! Γεγονός αδιανόητο και αδικαιολόγητο για την διεθνή ασφάλεια και ειρήνη. Μετά την αμερικανική ακύρωση της συμφωνίας, εννοείται, ότι το Ιράν ήρε όλους τους περιορισμούς στο πεδίο της έρευνας και ανάπτυξης, στο πεδίο της πυρηνικής ενέργειας…

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος Τραμπ, αναγνώρισε τα Ιεροσόλυμα ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, μεταφέροντας αμέσως εκεί την πρεσβεία των ΗΠΑ. Η Χαμάς τότε μίλησε ανοιχτά για «κατάφωρη επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού λαού», καθώς η ανατολική Ιερουσαλήμ θεωρείται πρωτεύουσα της Παλαιστίνης κι εκεί κείται το ιερό τέμενός τους, Αλ Ακσά.

Τέλος ο Τραμπ το 2019, αναγνώρισε τα εποικισμένα υψίπεδα του Γκολάν, τα οποία είχε καταλάβει το Ισραήλ από την Συρία το 1967 και προσαρτήσει το 1981,  ως ισραηλινό έδαφος. Έκτοτε ξεκίνησε πιο εντατικά,  αντιπαράθεση της Χαμάς με το Ισραήλ, με βομβαρδισμό και στρατιωτικά επεισόδια  στην Λωρίδα της Γάζας. Τα αραβικά κράτη αναστατώθηκαν από όλα όσα συνέβησαν εκ μέρους των ΗΠΑ, παρά ταύτα δεν αντέδρασαν. Αρκετοί εξ αυτών υπέγραψαν, μάλιστα, τις συμφωνίες του Αβραάμ (ΗΑΕ, Μπαχρέιν, Μαρόκο, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία).

Το 2020 ο δεύτερος τη τάξει στο Ιράν στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος κατάφερε να ενώσει τους σιίτες με τους σουνίτες, (μεταξύ άλλων επιτευγμάτων του), δολοφονήθηκε από τις ΗΠΑ, καθ’ομολογίαν Τραμπ. Αυτό ήταν ένα πραγματικό, τεράστιο πλήγμα, εναντίον του Ιράν, επαρκές για να προκαλέσει πόλεμο. Όμως το Ιράν τελικά δεν αντέδρασε.

Τον τελευταίο χρόνο, οι επιδρομές και συλλήψεις της ισραηλινής αστυνομίας μέσα στο τέμενος Αλ Ακσά, (το οποίο έχει ανεγερθεί στον τόπο που βρισκόταν ο ναός του Σολομώντα στον ιερό βράχο όπου ο Αβραάμ θα θυσίαζε τον Ισαάκ), έχουν αναστατώσει ιδιαίτερα, την περιοχή. Η Χαμάς το χαρακτήρισε ως «έγκλημα άνευ προηγουμένου».

Άρα δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία το χτύπημα της Χαμάς. Ούτε η εισβολή του Ισραήλ στην Παλαιστίνη για εκκαθαρίσεις. Στόχος είναι το Ιράν. Όπως μας είχε προειδοποιήσει ο Wesley Clark, και είχε απαιτήσει ο Νετανιάχου από το βήμα του ΟΗΕ το 2015. Και στο βάθος στόχος είναι η Κίνα.

Ο στρατηγός των συμμαχικών δυνάμεων στον ΒΠΠ, Αϊζενχάουερ, μας είχε προειδοποιήσει για όσα ζούμε: «Στα κυβερνητικά συμβούλια, πρέπει να προφυλαχθούμε από την απόκτηση αδικαιολόγητης επιρροής, είτε επιδιωκόμενης είτε μη, από το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα.

Δεν πρέπει ποτέ να αφήσουμε το βάρος αυτού του συνδυασμού να θέσει σε κίνδυνο τις ελευθερίες ή τις δημοκρατικές μας διαδικασίες. Δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Μόνο ένας σε εγρήγορση και ενημερωμένος πολίτης μπορεί να αναγκάσει τη σωστή συνένωση του τεράστιου βιομηχανικού και στρατιωτικού μηχανισμού άμυνας με τις ειρηνικές μεθόδους και τους στόχους μας, ώστε η ασφάλεια και η ελευθερία να ευημερήσουν μαζί».

Η ισορροπία έχει ανατραπεί. Στόχος είναι το Ιράν και η Κίνα. Η παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια κινδυνεύουν. Ας έχουν γνώσιν οι φύλακες, που τελικά, είμαστε εμείς. Οι πολίτες.

The post Αίμα στη Μέση Ανατολή και στο βάθος Ιράν και Κίνα appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αίμα, Μέση Ανατολή, Ιράν, Κίνα,aima, mesi anatoli, iran, kina