Ακόμη 6 μαχητικά αεροσκάφη Rafale στην ΠΑ! Σχέδια και εισηγήσεις παράλληλα με τα 20 F-35

Μπορεί το «επικοινωνιακό ενδιαφέρον» πρωτίστως της κυβέρνησης να έχει στραφεί στην απόκτηση των F-35, ωστόσο όσοι γνωρίζουν ότι «πρέπει να γίνει και δουλειά», επιμένουν ότι υπάρχουν εισηγήσεις από την Πολεμική Αεροπορία για την απόκτηση ακόμη 6 μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Οι εισηγήσεις αυτές υποστηρίζουν ότι είναι απαραίτητο να υπάρχουν δύο ισχυρές μοίρες μαχητικών αεροσκαφών Rafale, τα οποία μπορούν να φέρουν

τα πιο σοβαρά όπλα που διαθέτει η ΠΑ στο οπλοστάσιο τους.

Δεν αποκλείεται αυτές οι εισηγήσεις να εγκριθούν και αυτό θα είναι θετικό για την ΠΑ, αλλά και γενικότερα για τις επιχειρησιακές ικανότητες των ΕΔ.

Τα υπάρχοντα Rafale και οι χειριστές τους, είναι έτοιμοι να αναλάβουν όλες τις αποστολές στο Αιγαίο και πολύ σύντομα -διάστημα εβδομάδων- θα αναλαμβάνουν και υπηρεσίες ετοιμότητας για αναχαιτίσεις.

Τι γίνεται με τα F-35

Μέχρι τις 24 Ιουλίου η Ελλάδα θα πρέπει  να ανταποκριθεί στη LOA που έστειλαν οι Αμερικανοί. Η συζήτηση που γίνεται αφορά αγορά 20 αεροσκαφών ,αφού οι «απόψεις» κάποιων για αγορά …μονοψήφιου ή το πολύ 12 αεροσκαφών, απορρίφθηκαν με στοιχεία από τους επιτελείς της ΠΑ.

Τα F-35 αν όλα πάνε καλά θα τα δούμε από το 2030 και μετά…

Όσο για τα όπλα που θα φέρουν; Αυτό είναι θέμα που ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί. Οι αεροπόροι ξέρουν τι θέλουν, αλλά δεν γνωρίζουν τι θα δώσουν οι Αμερικανοί.

The post Ακόμη 6 μαχητικά αεροσκάφη Rafale στην ΠΑ! Σχέδια και εισηγήσεις παράλληλα με τα 20 F-35 appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα