Ανεπίδεκτη μαθήσεως η «Επιτελική Νομενκλατούρα» στο Επιτελείο του ΓΕΝ

Λίγες μέρες μετά από την διαπίστωση ότι στο ΓΕΝ δεν βάζουν μυαλό σχετικά με την υγεία των μαθητών στις Σχολές του ΠΝ, όπως είχαμε θίξει εδώ, επαναδιαπιστώνεται ότι κάποιοι που δεν τους ακούμπησε στο παρελθόν (για άλλη θανατηφόρα υπόθεση) ούτε Εισαγγελική ούτε Διοικητική έρευνα, είτε αισθάνονται άτρωτοι ως «μέρος του συστήματος» είτε είναι απλά «ελαφριοί», δηλαδή και στις δύο περιπτώσεις εντελώς επικίνδυνοι. Πρόκειται για γνωστή «Επιτελική Νομενκλατούρα», η οποία – εντέλει –  ευθύνεται, μεταξύ άλλων και για την

απαξίωση των Στρατιωτικών Σχολών Αξιωματικών, γεγονός που αποτυπώθηκε στις Βάσεις Εισαγωγής περί των 12.000 μορίων.

Εξηγούμαστε λοιπόν με τρέχοντα και αληθινά παραδείγματα….Υπάρχει διαδικασία και Διαταγή του ΓΕΝ σύμφωνα με την οποία, αν κάποιο ιπτάμενο στέλεχος δεν είναι ικανό, αυτό να παραπέμπεται σε ειδικό Συμβούλιο Κρίσεως Πτητικής Ικανότητας και τελικά να απομακρύνεται. Σε αυτήν την περίπτωση, αν το στέλεχος δεν συμφωνεί, υπάρχει μία ειδική Ιεραρχική Προσφυγή όπου προσφεύγει ενώπιον του Α΄Κλάδου του ΓΕΝ. Τα πράγματα είναι πιο απλά καθώς στην ίδια διαταγή ΓΕΝ δίδεται η δυνατότητα σε κάποιον Ιπτάμενο που δεν αισθάνεται σίγουρος ότι μπορεί να συνεχίσει το έργο του από το οποίο εξαρτώνται οι ζωές των συναδέλφων του,  να αναφέρει το γεγονός και το Συμβούλιο να τον «αποχαρακτηρίζει» ως ιπτάμενο προσωπικό. Έτσι, ο Υπαξιωματικός / Αξιωματικός διάγει ως απλός στέλεχος του ΠΝ μακριά από Ιπτάμενα Μέσα. Στην δεύτερη περίπτωση αδυνατούμε να αντιληφθούμε ότι μία τέτοια αίτηση μπορεί να απορριφθεί και πολύ περισσότερο να «επικυρωθεί η απόρριψη» από τον ΓΕΝ/ Α΄Κλάδο και με υπογραφή Κλαδάρχη του ΓΕΝ το στέλεχος να συνεχίζει να «πετάει».!!!

Η προσφυγή έχει νόημα αν το στέλεχος είναι «παραπεμπόμενο» και το «διώχνουν» από τα ιπτάμενα μέσα του ΠΝ και αν αυτό δεν συμφωνεί, να προσφεύγει ιεραρχικά. Όπως γίνεται κατανοητό, αν το στέλεχος ζητήσει από μόνο του να φύγει, έχοντας ΕΓΓΡΑΦΩΣ θέσει την ανησυχία του για την Ασφάλεια Πτήσεων και τις συντηρήσεις που εκτελεί, η οποία συνέχεται με ανθρώπινες ζωές, (δηλαδή αυτό που ψάχνει το ΓΕΝ αν το στέλεχος δεν θέλει να φύγει οπότε ψάχνουμε αν πρέπει να παραμείνει) τότε μάλλον θα περίμενε κανείς το Συμβούλιο να κάνει ΑΜΕΣΑ δεκτό το αίτημα αποχαρακτηρισμού. Το ανησυχητικό είναι ότι την απόρριψη του Συμβουλίου (του οποίου Πρόεδρος είναι – ειρήσθω εν παρόδω –  κάποιος που έχει «δυσκολέψει» και αυτός Αναφορές Στελεχών) απέρριψε το έντιμο αίτημα του Στελέχους για απομάκρυνση ώστε αυτό εντελώς επικίνδυνα να συνεχίσει να «βάζει χέρι στα Ιπτάμενα Μέσα», το Αρχηγείο Στόλου – στην συνέχεια -  «ενέκρινε την απόρριψη(4/7/23)» και την πρότεινε και στο ΓΕΝ και βεβαίως το ΓΕΝ/Α΄Κλάδος «επικύρωσε» (31-7-23) την απίστευτη και εξαιρετικά επικίνδυνη διαδικασία. Σημειώνεται, βέβαια, ότι όλοι πριν την λήψη απόφασης έχουν συνεννοηθεί τηλεφωνικά μεταξύ τους κατά την πρακτική μίας ιδιότυπης «Ομερτά».

Μήπως κάποιων τα ονόματα συναντώνται σε προηγούμενα ιπτάμενα ατυχήματα του ΠΝ; Μήπως δεν πήραν «το μάθημά τους» και συνεχίζουν να βάζουν σε κίνδυνο Ιπτάμενα Μέσα και ζωές στελεχών του ΠΝ; Μήπως είναι οι ίδιοι που βάφτισαν «Αναφορά σε Προσφυγή» ποδοπατώντας Αναφορά Στελέχους προς τον κ. ΥΕΘΑ (το οποίο για τιμωρία μεταθέτουν κι από πάνω) και δεν έπαθαν τίποτα, καθώς ήταν ενημερωμένος και ο Υπαρχηγός ΓΕΝ και αισθάνονται άτρωτοι; (με ποίου άραγε την παρέμβαση αυτό κουκουλώθηκε;) Ακούει το ΥΠΕΘΑ από το οποίο αποκρύπτουν έγγραφα μη προωθημένα; Ως πότε θα διατηρούμε «ανεπίδεκτους μαθήσεως» στο ΠΝ;

Με αυτά τα δεδομένα και άλλα χειρότερα,  εσείς τι λέτε;; θα έρθει στις Ε.Δ. ο νέος που έχει τεράστια πρόσβαση στο διαδίκτυο και τα μαθαίνει όλα, για να σκοτωθεί, να αδικηθεί, να καταπατηθούν Δικαιώματά του;; Οι περιπτώσεις είναι – δυστυχώς – εκατοντάδες και επειδή η σιωπή δημιουργεί συνενόχους, αυτό σταματάει εδώ. Από Σεπτέμβριο με περισσότερα.

The post Ανεπίδεκτη μαθήσεως η «Επιτελική Νομενκλατούρα» στο Επιτελείο του ΓΕΝ appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανεπίδεκτη, Επιτελική Νομενκλατούρα, Επιτελείο, ΓΕΝ,anepidekti, epiteliki nomenklatoura, epiteleio, gen