ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ ΑΔΡΙΑΣ: Μνημόσυνο στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

Η ιστορία του αντιτορπιλικού ΑΔΡΙΑΣ είναι συγκλονιστική . Στο militaire.gr την έχουμε πολλές φορές παρουσιάσει με κορυφαία στιγμή την αφήγηση του Κώστα Τασσά , ο πατέρας του οποίου Γιώργος ήταν μέλος του θρυλικού πληρώματος του αντιτορπιλικού. 

Σαν σήμερα 6 Δεκεμβρίου 1943 ο λαβωμένος ΑΔΡΙΑΣ έμπαινε στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας, χωρίς πλώρη!Σήμερα  η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και εκήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στη συνοικία Champ Cesair Αλεξανδρείας, συλλειτουργούντων των Σεβ.
Μητροπολιτών Ναυκράτιδος κ.Παντελεήμονος, Αρχιγραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και Ταμιάθεως κ.Γερμανού, Προϊσταμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Σάββα Αλεξανδρείας

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος ετέλεσε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μελών του πληρώματος του θρυλικού αντιτορπιλικού «Αδρίας», το οποίο κατόπιν μίας συγκλονιστικής ιστορίας κατέπλευσε χωρίς πλώρη στο λιμένα της Αλεξανδρείας την 6η Δεκεμβρίου 1943.

Ακολούθησε εόρτια σύναξη στο παρακείμενο Αρχονταρίκι του προ ολίγων ετών πλήρως ανακαινισθέντος Ιερού Ναού. Στην Ευχαριστιακή Σύναξη προσήλθαν ο Εντιμ.κ.Ιωάννης Πυργάκης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια, ο Πλοίαρχος Π.Ν. κ. Κωνσταντίνος Βαρουξής, σύνδεσμος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με το αντίστοιχο Αιγυπτιακό, εκπαιδευτικοί και πιστοί της Μ.Πόλεως.

Η συγκλονιστική ιστορία του ΑΔΡΙΑ στο βίντεο.

The post ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ ΑΔΡΙΑΣ: Μνημόσυνο στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα