«Απάνθρωπες περικοπές στη δημόσια υγεία» καταγγέλουν απόστρατοι

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Στρατιωτικών καταγγέλει με οργισμένη ανακοίνωση της την εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας μέσω του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας.Η ανακοίνωση:

ΠΡΟΣ : Αρ. πρωτ. 4Ως πίνακας αποδεκτώνΑθήνα, 12 Μαρτίου 2024

ΚΟΙΝ :

ΘΕΜΑ : Δαπάνες Ιατρικών Πράξεων

ΣΧΕΤ : α. Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο: «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας»

β. Υπ΄ αριθμ.  Γ2α/10666/4.3.2024 κ.υ.α. Υπουργών Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Υγείας (ΦΕΚ Β΄ 1485, «  Χειρουργικές επεμβάσεις και

άλλες επεμβατικές πράξεις που διενεργούνται πέραν του τακτικού ωραρίου λειτουργίας των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) και απαιτούν παραμονή στο νοσοκομείο πέραν της ημερήσιας νοσηλείας»)

Μόνο θλίψη, οργή και αγανάκτηση, γεννούν διατάξεις του (α) σχετικού σχεδίου νόμου που ανήρτησε το Υπουργείο Υγείας στο δημόσιο διαδικτυακό τόπο διαβουλεύσεων, αλλά και η (β) όμοια υπουργική απόφαση, που προηγήθηκε προφανώς ως προπομπός των μελλούμενων.

Είναι αδιανόητο, σε μια εποχή που η παροχή υγείας θα έπρεπε να είναι εξ ολοκλήρου και σε όλο το εύρος της δωρεάν και δημόσια από την πολιτεία, για όλο τον λαό, ιδίως δε για τις/τους συνταξιούχους (και αποστράτους) που καθίσταται πρώτιστο μέλημά τους, η κυβέρνηση να εμπορευματοποιεί βήμα βήμα και με σχεδιασμό κάθε κομμάτι της.

Είναι αδιανόητη η ενέργεια της κυβέρνησης να ζητά από τον ελληνικό λαό (μεταξύ των οποίων και ημών των αποστράτων), που αδιαλείπτως εισφέρουν/ρουμε για την υγεία μας, να καταβάλλει, από την 1η.4.2024 στα συμβεβλημένα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και στους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς ένα (1) ευρώ ανά παραπεμπτικό για την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων βιολογικών υλικών, τρία (3) ευρώ ανά παραπεμπτικό για την εκτέλεση απεικονιστικών ελέγχων (άρθρο 24) και πέντε (5) ευρώ, πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ, για κάθε διενεργούμενο στο φαρμακείο εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού SARS – CoV – 2, ανεξαρτήτως τύπου εμβολίου (άρθρο 48).

Είναι επίσης αδιανόητο και απάνθρωπο συνάμα, στο νέο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., οι  ασθενείς να υποχρεούνται να καλύπτουν εξ ολοκλήρου το ποσό που αφορά στην αμοιβή του προσωπικού και στα έξοδα του νοσοκομείου των χειρουργικών επεμβάσεων στα δημόσια νοσοκομεία που διενεργούνται πέραν του τακτικού ωραρίου λειτουργίας αυτών.

Είναι αδιανόητο, ενώ δαπανώνται δισεκατομμύρια ευρώ, που υφαρπάζονται από τον λαό μας, για αγορά οπλικών συστημάτων, που διοχετεύονται για τη σφαγή άλλων λαών και αποστερούνται από την άμυνα της χώρας μας, δεν μπορούν να δοθούν μερικές δεκάδες εκατομμύρια για την υγεία του λαού αυτού.

Καταγγέλλουμε τις ως άνω ενέργειες και ζητάμε την άμεση απόσυρση των παραπάνω διατάξεων, προσκαλώντας τα κοινοβουλευτικά κόμματα να καλέσουν αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας, κατά τη συζήτηση του σχετικού σχεδίου νόμου στην οικεία κοινοβουλευτική επιτροπή, προκειμένου να αναπτύξει και δια ζώσης την επιχειρηματολογία της.

The post «Απάνθρωπες περικοπές στη δημόσια υγεία» καταγγέλουν απόστρατοι appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα