Χάος στη Βραζιλία μετά την εισβολή οπαδών του Μπολσονάρου σε κυβερνητικά κτίρια

Εισβολή υποστηρικτών του Μπολσονάρου στο Κογκρέσο, το προεδρικό μέγαρο και το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας. Με βραζιλιάνικες σημαίες, φορώντας κίτρινα μπλουζάκια, έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και εισέβαλαν στο Κογκρέσο και σε κτίρια υπουργείων στην Μπραζίλια.

Το γύρο των ΜΜΕ κάνουν πλάνα από βίντεο που μεταδίδουν τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα και βίντεο που ανάρτησαν σε ομάδες social media προσκείμενες στον πρώην πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Το CNN

Brasil μετέδωσε ότι οι διαδηλωτές κατέκλυσαν επίσης τον χώρο στάθμευσης του προεδρικού μεγάρου Πλανάλτο. Άλλοι μπήκαν στο κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την επιστροφή στην εξουσία, την περασμένη εβδομάδα, του αριστερού Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα. Ο Λούλα αναδείχθηκε νικητής στις προεδρικές εκλογές της 30ής Οκτωβρίου.

Bolsonaristas quebram cadeiras e vidros dentro do Palácio do Planalto. pic.twitter.com/gajeRb4NCs

— Metrópoles (@Metropoles) January 8, 2023

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα βρίσκεται στο Σάο Πάολο.
Κάνοντας χρήση δακρυγόνων η αστυνομία προσπαθεί να απωθήσει τους εκατοντάδες υποστηρικτές του ακροδεξιού πρώην προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου. Κατέκλυσαν την περιοχή γύρω από το Κογκρέσο και σκαρφάλωσαν στο κτίριο, μία εβδομάδα μετά την ορκωμοσία του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

The STF, Highest body of Judiciary in Brazil getting destroyed by Bolsonaro supporters #HappeningNow #J8pic.twitter.com/AlHpH5QlHr

— Oliya Scootercaster (@ScooterCasterNY) January 8, 2023

Η ζώνη γύρω από το Κογκρέσο είχε αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Ωστόσο, οι υποστηρικτές του Μπολσονάρου, που αρνούνται να αποδεχτούν την εκλογή του Λούλα στην προεδρία, κατάφεραν να διασπάσουν τον κλοιό. Δεκάδες από αυτούς σκαρφάλωσαν στη ράμπα του κτιρίου και ανέβηκαν μέχρι τη στέγη.

BREAKING : Bolsonaristas are invading Congress en masse in Brasilia.

pic.twitter.com/6dh3rItJgH

David Adler (@davidrkadler) January 8, 2023

Διαδηλωτές κατέλαβαν επίσης την πρασιά γειτονικών κτιρίων, συμπεριλαμβανομένου και του προεδρικού μεγάρου Πλανάλτο.

Ο Μπολσονάρου, που ηττήθηκε από τον Λούλα στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, έφυγε από τη χώρα στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας και βρίσκεται στις ΗΠΑ.

The post Χάος στη Βραζιλία μετά την εισβολή οπαδών του Μπολσονάρου σε κυβερνητικά κτίρια appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα