«Χώνουν» τις Ένοπλες Δυνάμεις πιο βαθιά στην Πολιτική Προστασία μετά από το φιάσκο της «Ελπίδας»

Δεν χρειαζόταν ιδιαίτερες γνώσεις, πληροφόρηση ή κάποια ιδιαίτερη ανάλυση. Μετά από το μεγαλειώδες φιάσκο της διαχείρισης των επιπτώσεων από την κακοκαιρία «Ελπίδα», η κυβέρνηση είναι έτοιμη για την εύκολη λύση: περαιτέρω αναβάθμιση της χρήσης των Ενόπλων Δυνάμεων για κάθε είδους κακοκαιρία, θεομηνία και καταστροφή!

Το είπε και χθες στη Βουλή όπου μίλησε για την καλύτερη χρησιμοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές πολιτικής προστασίας.

Οι στρατιωτικοί

δικαιολογημένα θα πουν ότι έτσι κι αλλιώς αυτοί αναλαμβάνουν τελικά την αντιμετώπιση όποιων προβλημάτων προκαλούν οι κακές καιρικές συνθήκες και τα φυσικά φαινόμενα. Σωστό είναι αυτό. Φαίνεται όμως ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δώσει ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι αυτών των αποστολών στις ΕΔ!

Με λίγα λόγια να τις φορτώσει με ένα ακόμη μεγάλο και δύσκολο έργο. 

Με τι εξοπλισμό; Αυτό είναι το σχετικά εύκολο, αφού οι Ένοπλες Δυνάμεις ήδη έχουν  αρκετά απ΄ αυτά που απαιτούνται. 

Το δύσκολο είναι πως επιτέλους οι στρατιωτικοί που δεν θέλουν φυσικά να εμπλακούν και σ΄ αυτό το πεδίο, θα έχουν και την αντίστοιχη οικονομική αναγνώριση των υπηρεσιών που καλούνται να προσφέρουν εκτός της βασικής τους αποστολής. Το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις -και η σημερινή- αποδείχτηκαν ανίκανες να καλύψουν τις ανάγκες του κρατικού μηχανισμού δε σημαίνει ότι νομιμοποιούνται να πετάνε «το μπαλάκι» στις Ένοπλες Δυνάμεις και μάλιστα τζάμπα!

Κι επειδή πολλοί θα σπεύσουν να πουν ότι είναι «κι αυτό δουλειά» των στρατιωτικών και «τι θα κάνουν θα εκτελέσουν τις εντολές» να τους επαναφέρουμε στην πραγματικότητα επισημαίνοντας ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις παραιτήσεις στελεχών στις ΕΔ κι αυτό αποδίδεται στην αδυναμία πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας να κατανοήσουν ότι η πίεση που έχει ασκηθεί στο προσωπικό τα τελευταία 12 χρόνια δεν είναι πλέον ανεκτή…

The post «Χώνουν» τις Ένοπλες Δυνάμεις πιο βαθιά στην Πολιτική Προστασία μετά από το φιάσκο της «Ελπίδας» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χώνουν, Ένοπλες Δυνάμεις, Πολιτική Προστασία, Ελπίδας,chonoun, enoples dynameis, politiki prostasia, elpidas