«Δεν είναι ξεκάθαρες οι κόκκινες γράμμες μας έναντι της Τουρκίας»-Λ.Τζούμης

Κανένας δεν επιθυμεί τον πόλεμο και αυτό συμπεριλαμβάνει κι εμάς τους Έλληνες. Απ ΄ αυτό το σημείο όμως μέχρι να φθάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να εκφράζει με βεβαιότητα ότι «δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία» υπάρχει χάος. Κι αυτό γιατί αν θα φθάσουμε σε αυτό το ακραίο σενάριο ή όχι δεν εξαρτάται από εμάς αλλά δυστυχώς εξαρτάται κυρίως από την Τουρκία.

Ο Αντιστράτηγος ε.α Λάμπρος Τζούμης εξηγεί γιατί πιστεύει ότι η δήλωση του πρωθυπουργού από το Νταβός είναι λάθος. Αναγνωρίζει ότι ο πρωθυπουργός ήθελε να στείλει μήνυμα στους επενδυτές αλλά

επισημαίνει ότι τα όσα δηλώνει ακούγονται και αξιολογούνται από την Τουρκία.

Ο κ.Τζούμης απαντά στις εκτιμήσεις ότι μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μπορεί να υπάρξει μόνο ένα «μικρής έκτασης επεισόδιο» και αναφέρεται και στη συμπεριφορά των συμμάχων μας. Υπενθυμίζει τι έγινε στα Ίμια.

Πόσο πρέπει να ανησυχούμε για τις σχεδόν «παράλληλες εκλογές» σε Τουρκία και Ελλάδα;

Τονίζει ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία δεν πρέπει να έχουμε καμία ψευδαίσθηση για την επιθετικότητα της Άγκυρας.

Ο κ. Τζούμης λέει ότι «δεν είναι ξεκάθαρες οι κόκκινες γραμμές μας» και υπενθυμίζει τι έγινε με το Oruc Reis όταν ξαφνικά περιορίσαμε τα εθνικά μας συμφέροντα στα 6 ναυτικά μίλια.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

The post «Δεν είναι ξεκάθαρες οι κόκκινες γράμμες μας έναντι της Τουρκίας»-Λ.Τζούμης appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δεν, Τουρκίας-Λ Τζούμης,den, tourkias-l tzoumis