Δημοσκόπηση ήττας για τον Ερντογάν και το AKP

Με το κόμμα του να χάνει για πρώτη φορά το δημοσκοπικό προβάδισμα από την αντιπολίτευση, ο Ερντογάν και πολύ περισσότερο ο ΥΠΕΞ του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανεβάζουν τους τόνους.

Ο Ερντογάν επιστρέφοντας από το Κατάρ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η άδεια που έδωσε για το οικόπεδο 5 η Κυπριακή Δημοκρατία  “αγνοεί τα δικαιώματα της χώρας μας και των τουρκοκυπρίων επειδή ένα μέρος της εν λόγω περιοχής αδειοδότησης παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα

της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και αγνοεί τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων  οι οποίοι είναι συνιδιοκτήτες του νησιού”.

Ο Τσαβούσογλου από την πλευρά του μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη των ενωμένων Εθνών υποστήριξε ότι  «η μόνη εισβολή που έγινε στο νησί ήταν το 1963. Άλλωστε από τότε, από το 1963 και μετά η ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ εγκαταστάθηκε στο νησί», υποστήριξε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης

Όλα αυτά γίνονται την ώρα που το AKP, το κόμμα του Ερντογάν χάνει δημοσκοπικά το προβάδισμα,για πρώτη φορά.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), σε δημοσκόπηση της Avrasya εμφανίζεται να προηγείται του AKP του Ερντογάν.Το CHP συγκεντρώνει το 30,4% των ψήφων, ενώ το AKP  έρχεται δεύτερο με 27,6%. Αντίστοιχα, σε ενδεχόμενο προεδρικών εκλογών κερδίζουν όλοι οι άλλοι υποψήφιοι που θα αντιμετωπίσουν τον Ερντογάν.

Όλες οι ειδήσεις

Όπλο στα χέρια της αμερικανικής διπλωματίας ο Nord Stream 2

Πρόκληση Τσαβούσογλου στα ΗΕ: Από τους Έλληνες το 1963 η μόνη εισβολή στην Κύπρο

Συνάντηση Μητσοτάκη-Πούτιν με τα ρωσικά όπλα που διαθέτει η Ελλάδα να καταλήγουν στα σκουπίδια

Ρωσικά Su-27 «πήγαν καροτσάκι» γαλλικά Mirage και Rafale στη Μαύρη Θάλασσα

Νέο «επεισόδιο» με Ερντογάν: Έχασε τα λόγια του μπροστά σε Τούρκους στρατιώτες

The post Δημοσκόπηση ήττας για τον Ερντογάν και το AKP appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα