Διπλωματικός εκπρόσωπος στην UNESCO ο Γ.Κουμουτσάκος! Με 41% ότι θέλουν κάνουν

Συχνά λέμε ότι αυτά γίνονται μόνο στην Ουγκάντα. Ελα, όμως, που η Ελλάδα της  «2η φορά κυβέρνησης Μητσοτάκη» την ξεπέρασε.

Ετσι, ο πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής της ΝΔ, αποτυχών να επανεκλεγεί στη Βουλή στις τελευταίες εκλογές, όχι μόνο επέστρεψε στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά ανέλαβε και ένα σημαντικό πόστο για την Ελλάδα.

Τοποθετήθηκε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της UNESCO, με τις όποιες χρηματικές απολαβές και «διευκολύνσεις» έχει αυτό το πόστο, βέβαια.

Να σημειωθεί ότι ο Γ.Κουμουτσάκος είχε απομακρυνθεί από το ΥΠΕΞ, επειδή αρχικώς είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής και κατόπιν βουλευτής, επί 14 συναπτά έτη. Πρακτικά, δηλαδή, είχε ξεκόψει από το αντικείμενο του διπλωμάτη.

Παρά ταύτα, η υφυπουργός -και χαρακτηριζόμενη ως «εκλεκτή του μεγάρου Μαξίμου και «άτυπη» υπουργός- Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, προ δύο εβδομάδων, αποφάσισε την «αυτοδίκαιη» (!) επιστροφή του Γ. Κουμουτσάκου, μετά από αίτηση που κατέθεσε ο ίδιος στο ΥΠΕΞ και ζητούσε την επιστροφή του, επειδή δεν εξελέγη βουλευτής στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023. Τώρα, όμως, τοποθετείται και στην UNESCO. Αραγε, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, έχει εικόνα των τεκταινομένων στα του οίκου του, ή τα μαθαίνει από δημοσιεύματα;

Ο Γ.Κουμουτσάκος επέστρεψε στο ΥΠΕΞ και εντάχθηκε και πάλι στην επετηρίδα των διπλωματικών υπαλλήλων με τον τίτλο του «συμβούλου πρεσβείας Α». Στην απόφαση αναφέρεται, πάντως, ότι ο χρόνος με την ιδιότητα του βουλευτή, από την παραίτησή του μέχρι την επάνοδό του στην Υπηρεσία, δεν θεωρείται χρόνος πραγματικής υπηρεσίας. Ως εκ τούτου, κανονικά χρειάζεται πολύ χρόνο θητείας ακόμα σε διάφορα πόστα, προκειμένου ο Γ.Κουμουτσάκος να αποκτήσει βαθμό πρέσβεως. Εκτός κι' αν το μέγαρο Μαξίμου, με το μαγικό ραβδάκι του, το κάνει και αυτό.

Μένει, λοιπόν, να ξεκαθαρίσει το ΥΠΕΞ με τι είδους αρμοδιότητες τον στέλνει στην UNESCO. Ο συγκεκριμένος Πολιτιστικός, Επιστημονικός και Εκπαιδευτικος φορέας του ΟΗΕ είναι ιδιαίτερης σημασίας για την Ελλάδα. Οχι μόνον λόγω του σημαντικού στάτους της Ελλάδας στον τομέα του Πολιτισμού, των Αρχαιοτήτων, κ.ο.κ., αλλά επειδή εκεί διενεργούνται σοβαρότατα διπλωματικά «μαγειρέματα» και «παζάρια», με σημαίνουσες προεκτάσεις στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των χωρών, και των μεγάλων δυνάμεων. Εκτός των άλλων, ρέουν ποικίλες παχυλές χρηματοδοτήσεις και προγράμματα.

Ο Γ.Κουμουτσάκος, όπως φημολογείτο, εφέρετο τα προηγούμενα χρόνια να βρίσκεται στη «μαύρη λίστα» του μεγάρου Μαξίμου. Κάτι, στο οποίο ορισμένες κακές γλώσσες αποδίδουν και τη μη εκλογή του. Τώρα, πως στάθηκε δυνατόν και να γυρίσει στο ΥΠΕΞ και να πάρει ένα τέτοιο «κυριλέ» πόστο, ... άβυσσος η ψυχή των «συμβούλων» του Κ.Μητσοτάκη!

Οι νέες αποφάσεις για στελεχώσεις διπλωματικών αποστολών της χώρας μας στο εξωτερικό έχουν ως εξής:

The post Διπλωματικός εκπρόσωπος στην UNESCO ο Γ.Κουμουτσάκος! Με 41% ότι θέλουν κάνουν appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα