Ε.Αποστολάκης: «Ελπίδα στο προσωπικό των ΕΔ και ελληνική συμμετοχή απαράβατος όρος στα εξοπλιστικά»

Από την ηγεσία του στρατεύματος ,υπουργός Εθνικής Άμυνας και τώρα υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευάγγελος Αποστολάκης στο στούντιο του militaire channel.

Μιλά για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Τουρκία που θα επηρεάσει θέλοντας και μη την Ελλάδα. Ο κ.Αποστολάκης ήταν από εκείνους που ανέμεναν το αποτέλεσμα. Επισημαίνει την μεγάλη αστοχία των δημοσκοπήσεων στις τουρκικές

εκλογές που είχαν προκαλέσει σε πολλούς τη βεβαιότητα ήττας του Ερντογάν.

Ποια θα είναι η στάση του Ερντογάν μετά από τη διαφαινόμενη οριστική νίκη του; Ο κ.Αποστολάκης εκτιμά ότι ο Ερντογάν θα υποχρεωθεί πρώτα απ  ΄  όλα να ασχοληθεί με τα σοβαρά εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας, προβλήματα που επιδεινώθηκαν μετά από τους σεισμούς. Αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσει την στρατηγική των διεκδικήσεων προς την Ελλάδα.

Ο κ.Αποστολάκης αναφέρεται στις συζητήσεις Ελλάδας-Τουρκίας και παραδέχεται ότι η επόμενη κυβέρνηση θα δεχτεί πιέσεις από τον διεθνή παράγοντα για να γίνουν αυτές οι συζητήσεις. Μπορεί να υπάρξει κοινή ατζέντα για να υπάρξει και συζήτηση;

Μεγάλο μέρος της συζήτησης με τον κ.Αποστολάκη έχει να κάνει με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει. Αποτέλεσμα το «κύμα φυγής» πολλών στελεχών ακόμη και σε «μικρούς βαθμούς». «Δεν μπορεί να διαφημίζεις ότι αγοράζεις εξοπλισμούς και να μην φροντίζεις το προσωπικό που θα τα χειριστεί», λέει ο κ.Αποστολάκης. «Πρέπει να σταματήσει η φυγή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Πρέπει να δώσουμε λύση και προοπτική στο προσωπικό. Πρέπει να βρούμε τρόπους να επαναφέρουμε τον ενθουσιασμό στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο κ.Αποστολάκης αναφέρεται και στο γεγονός ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη ανανέωση του προσωπικού και αυτό δυστυχώς έχει αποτυπωθεί στους μέσους όρους ηλικίας στις Ειδικές Δυνάμεις. Μιλά για την ΔΥΚ της οποίας υπήρξε διοικητής.

Πολύ σημαντικά όσα αναφέρει για τους εξοπλισμούς που έγιναν αλλά και για την εγκατάλειψη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. «Έχουμε θέμα με τον τρόπο που έγιναν οι εξοπλισμοί», επισημαίνει ο κ.Αποστολάκης. «Δεν είναι σοφό να πηγαίνεις σε νέους εξοπλισμούς  όταν δεν έχεις λύσει τα προβλήματα στο υφιστάμενο οπλοστάσιο τους», προσθέτει.

Ο κ.Αποστολάκης υπενθυμίζει ότι και το πρόγραμμα των P-3 και ο εκσυγχρονισμός των F-16 αποφασίστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και αφού εξασφαλίστηκε ότι θα εμπλεκόταν η ΕΑΒ. «Πρέπει να απαιτούμε τις βιομηχανικές επιστροφές για να μην πω ότι αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο κριτήριο για να κερδίζει μια εταιρεία ένα ελληνικό εξοπλιστικό συμβόλαιο» επισημαίνει ο κ.Αποστολάκης.

Μιλά για την μέχρι τώρα εμπειρία του με την πολιτική.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

https://youtu.be/0VXt1ys9jFk

The post Ε.Αποστολάκης: «Ελπίδα στο προσωπικό των ΕΔ και ελληνική συμμετοχή απαράβατος όρος στα εξοπλιστικά» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα