ΕΑΣ: «Μετά τις σπατάλες ήρθαν οι απολύσεις»! Κασσελάκης-Αποστολάκης τη Δευτέρα στον Υμηττό

Οι μαζικές απολύσεις στα ΕΑΣ ήρθαν μετά από αλόγιστες σπατάλες στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και η επίσκεψη Κασσελάκη-Αποστολάκη τη Δευτέρα στις εγκαταστάσεις του Υμηττού ,αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον . Το θέμα των απολύσεων θα πρέπει να εξηγηθεί από τη διοίκηση και όπως προκύπτει από την ανακοίνωση των εργαζομένων αυτό δεν θα είναι εύκολο.

Η ανακοίνωση:

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Η

διοίκηση των Ε.Α.Σ. από το 2019 έως σήμερα, αν και στηρίχθηκε οικονο-μικά με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, σπατάλησε τα χρήματα αυτά σε μη παραγωγικές δραστηριότητες, αφήνοντας έτσι τις γραμμές παραγωγής και τα εργοστάσια Υμηττού και Αιγίου να παρακμάζουν παραγωγικά.

Απώλεσε επίσης μεγάλες παραγγελίες (Αιγύπτου κλπ), οδήγησε τον ίδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας να δηλώσει ότι θα κηρύξει έκπτωτα τα Ε.Α.Σ. για μη συνέπεια στην παράδοση παραγγελίας και έβγαλε εκτός προοπτικής παραγωγής εκ μέρους των Ε.Α.Σ. την κατασκευή των μεταλλικών μερών πυρομαχικών μεγάλων διαμετρημάτων που αφορούν στην άμυνα της χώ-ρας αλλά και του προγράμματος A.S.A.P. της Ε.Ε.

Πληθώρα απευθείας αναθέσεων, ακόμα και για αναπαλαίωση αυτοκινή-του του αείμνηστου Αθανασιάδη, πληθώρα αχρείαστων διαγωνισμών, πληθώρα προσλήψεων μέσω εργολάβου (ONEX) χωρίς να υπάρχει αντί-στοιχο παραγόμενο έργο κλπ., οδήγησαν τα Ε.Α.Σ. σε δύσκολη οικονομική θέση, αφού ο μέτοχος (ΥΠ.ΟΙΚ.) αρνείται να κάνει και νέα αύξηση μετοχι-κού κεφαλαίου.

Ο μέτοχος φυσικά δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Όφειλε να ελέγξει από το 2019 μέχρι σήμερα που διοχετεύονται τα χρήματα του Έλληνα φορολογού-μενου.

Σήμερα λοιπόν που ήρθαν τα δύσκολα και οι εποχή των «παχιών αγελά-δων» για τη διοίκηση Κωστόπουλου τελείωσε, η διοίκηση στρέφεται με λήψη μέτρων σε βάρος του συνήθους ύποπτου, εργαζόμενου.

Με την επίκληση του «εξορθολογισμού» και του «εκσυγχρονισμού» απο-λύει ομαδικά εργαζόμενους. Η ίδια ακριβώς επίκληση είχε γίνει και το 1990 με τις 1.000 απολύσεις εργαζόμενων από την τότε π. ΠΥΡΚΑΛ και άλ-λες τόσες από την π. ΕΒΟ.

Απολύει και διαλύει κάθε αποτύπωμα τεχνογνωσίας και εμπειρίας που διαθέτουν εργαζόμενοι με εξειδικευμένη γνώση, χωρίς πριν να έχει φρο-ντίσει μέσω προσλήψεων, να δημιουργήσει πυρήνες εργαζομένων που θα διατηρήσουν το πολύτιμο αυτό κεφάλαιο της εταιρίας.

Απολύει εργαζόμενους με πολλές δεκαετίες εργασίας στην εταιρία, οι ο-ποίοι βρίσκονται σε σύνταξη και εξακολουθούν να εργάζονται νόμιμα με βάση τον ισχύοντα συνταξιοδοτικό νόμο.

Η διοίκηση Κωστόπουλου δεν είχε καν την ευαισθησία να ενημερώσει τους θεσμικούς εκπροσώπους των εργαζομένων και να διαβουλευθεί, όπως ο-φείλει, για τις προθέσεις της. Αν και στις 17 Ιανουαρίου 2024 υπήρξε δια-βούλευση μαζί του, ο κ. Κωστόπουλος το απέκρυψε επισταμένως.

Ταυτόχρονα, καταργεί θέσεις φύλαξης security προκαλώντας το εξής ερώ-τημα. Είχαμε πολλούς security σπαταλώντας χρήματα, ή σήμερα βάζει σε κίνδυνο το μόνιμο προσωπικό φύλαξης και τις εγκαταστάσεις των Ε.Α.Σ.;

Με την απόφαση αυτή, καταστρατηγεί τον Εθνικό Κανονισμού Βιομηχανι-κής Ασφαλείας (Ε.Κ.Β.Α.) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκχωρεί το δι-καίωμα παρακολούθησης μέσω καμερών σε ιδιώτη διαβαθμισμένων εγκα-ταστάσεων μιας αμυντικής βιομηχανίας και θέτει σε κίνδυνο τους μόνιμους εργαζόμενους της φύλαξης οι οποίοι θα αναγκάζονται να φυλάσσουν σε βάρδιες του ενός ατόμου, χωρίς υποστήριξη συναδέλφων (όπως επιβάλλε-ται) σε περίπτωση ανάγκης.

Η διοίκηση Κωστόπουλου συνδέεται με μια ακόμα μελανή σελίδα της πο-λύπαθους εταιρίας Ε.Α.Σ. ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

The post ΕΑΣ: «Μετά τις σπατάλες ήρθαν οι απολύσεις»! Κασσελάκης-Αποστολάκης τη Δευτέρα στον Υμηττό appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα