«Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του…η Ελλάδα τον πατριωτισμό»! Εμμ.Ροίδης για τα F-35 από τον Κ.Φράγκο!

Διαξιφισμοί 

Του Κων/νου Φράγκου

Αυγουστιάτικα μελτέμια

Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις

Ουμπέρτο Έκο

Ο σοφός και μέγας Ιταλός συγγραφέας πέταξε την κοτσάνα του και την άφησε να αιωρείται. Γιατί τον Αύγουστο υπάρχουν και παραϋπάρχουν ειδήσεις οι οποίες όμως πνίγονται στο ληθαργικό τέλμα της θερινής ραστώνης, των μπάνιων του Λαού, της Κυβερνητικής χαλαρότητας.Εμείς, οι Έλληνες, έχουμε πικράν εμπειρίαν γεγονότων και ειδήσεων Αυγούστου, στην ντάλα του καλοκαιριού, των φεστιβάλ, καλλιτεχνικών «αρπαχτών» και ουζοτσιπουροποσιών: 1922, εθνική νίλα – απώλεια Μ. Ασίας κ.λπ.1974, Αττίλας ΙΙ, κατάληψη μεγάλου μέρους της μαρτυρικής Κύπρου από τις ορδές των «ειρηνοποιών» Τούρκων Μεγάλη Εθνική προδοσία, κ.α. 2019,21,22 Καταστροφές από τις ανεξέλεγκτες πύρινες λαίλαπες.Την ρήση του Έκο ακολούθησε μια άλλη συναφής, ελληνική, από τον αξέχαστο, ημέτερο σοφό, Γιάννη Τσαρούχη «Τον Αύγουστο δεν πετυχαίνουν οι κηδείες!» Όντως… ούτε οι παρουσιάσεις ανούσιων βιβλίων μπουρδολογιώνΥπήρξε όμως μια είδηση που με έκανε να κάνω μια αναδρομή σε ένα άλλο Αύγουστο. Αυτόν του 2003 που η Χώρα ζούσε σε πλήρη ευτυχία και ευημερία. Πρωθυπουργός ο βραχύς κ. Κ. Σημίτης περιβαλλόμενη από πλήθος ευφυών, Πατριωτών Υπουργών: Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου, Παπανδρέου, Βενιζέλος, Βερελής, Ρέππας, Χριστοδουλάκης, κ.α. Τα έργα των Ολ. Αγώνων πλησίαζαν στο πέρας με χορό υπερβάσεων και υπερκοστολογήσεων, οι εξοπλισμοί κάλπαζαν όπως, το ίδιο έκαναν, και οι ανεξέλεγκτοι δανεισμοί.Αύγουστος, λοιπόν, 2003, Υπουργός Άμυνας ο Ευπατρίδης κ. Γιάννος Παπαντωνίου, που μέχρι τον καυτό μήνα είχε διαθέσει για εξοπλισμούς 5,3 δις € (τα πλείστα με απευθείας αναθέσεις) που του τα είχε εξασφαλίσει ο ΥΠΟΙΚ κ. Ν. Χριστοδουλάκης δανειζόμενος (ΣΣ Είναι αυτός στον οποίο έχει αναθέσει ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος!!) Ο κ. Κων. Σημίτης χαμογελούσε ευτυχής. Έτριβαν τα χέρια οι δανειστές και «φίλοι» της Ε.Ε. που έβλεπαν το «καράβι» να πηγαίνει ταχέως προς φούντο από το βάρος της διαφθοράς, των σπαταλών, των δανεισμών. Ήταν έτοιμοι να το κουρσέψουν, όπερ και εγένετο.Την 28η Αυγούστου 2003 ο χαμογελών πάντα κ. Γ. Παπαντωνίου προσκόμισε στα ανευθυνοϋπεύθυνα Μέλη του ΚΥΣΕΑ ευτραφή φάκελο νέων προμηθειών. ΟΛΕΣ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.Δώδεκα μαχητικά Ε/Π ΑΠΑΤΣΙ 663 εκ. $Είκοσι μεταφορικά Ε/Π ΝΗ-90 (Γερμανο-Γαλλικά 730 εκ. $)Μια φρεγάτα κορβέτα (ακυρώθηκε αργότερα) 400 εκ. €Εκσυγχρονισμός έξι (6) φρεγατών τύπου S (Γαλλία) 450 εκ. €

Κάθε μία απ’ αυτές τις δαπάνες «ιστορία μου, αμαρτία μου»

Τα μέλη του ΚΥΣΕΑ υπέγραψαν ενθουσιωδώς πλην του κενοκέφαλου Γιωργάκη ο οποίος, συστημικά απέφευγε κάθε ευθύνη.Θα μου πείτε, και θα είχατε δίκαιο, «Βρε δεν μας παρατάς Αυγουστιάτικα που θα μας ζαλίσεις με τα σκάνδαλα των Σημιτογιάννων, μπουχτίσαμε πια…» αν δεν είχε προκύψει προ διμήνου ένα μεγάλο πρόβλημα πέραν από την τραγική, εγκληματική εγκατάλειψη των Ελληνικών Ε/Π ΝΗ – 90 από σειρά Υπουργών Άμυνας (τα έχω αφηγηθεί κατ’ επανάληψη). Η Αυστραλία (ένας άλλος «καλός» πελάτης την ΝΗ – INDUSTRIES) δηλώνει επίσημα ότι επιστρέφει στην εταιρεία τα Ε/Π της, λόγω ανεπάρκειας, και τ’ αντικαθιστά με 40 UH-60M. Το ίδιο κάνει το Βέλγιο (Bild 1/1/22) και ζητά αποζημίωση. Από τα 14 δικά μας ίπτανται μόνο τέσσερα (4) και με το ζόρι… Μετά 20 χρόνια!!

Ελικόπτερα ΝΗ-90

Στις 25/11/02 εξερχόμενος του ΚΥΣΕΑ ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου ανεκοίνωσε ότι αποφασίστηκε η προμήθεια 42 ελικοπτέρων ΝΗ-90 έναντι του κολοσσιαίου ποσού των 651.000.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση στην ευρωπαϊκή εταιρεία ΝΗ Industries. Τα ανταγωνιστικά AUGUSTA, CUGAR, SIKORSKY κ.α. απεκλείσθηκαν χωρίς καμία συγκριτική αξιολόγηση ή διαπραγμάτευση. Το γεγονός αυτό, βέβαια δεν ξένισε του επαΐοντες γιατί το κλίμα του «ότι θέλουμε κάνουμε» ήταν πλέον παράδοση στις προμήθειες του Στρατιωτικού Υλικού.

Υπόψη ότι ουδεμία προσφορά ή δέσμευση της εταιρείας σε συμπαραγωγή ή ΑΩ υπήρχε! Παράδοση άνευ όρων… Κάτι ψιθύρισαν περί «πολιτικής απόφασης», αλλά δεν έπεισαν κανένα. Ως εδώ πάμε καλά!

Στις 28/8/03 ανακοινώθη, μετά παιάνων, από το ΥΕΘΑ ότι με 651.000.000 αγοράζει αντί 42… 20 ελικόπτερα!

Το γεγονός προκαλεί σάλο, οι κ.κ. Βαρβιτσιώτης και Σπηλιωτόπουλος, επιτίθενται στη Βουλή, αλλά το ΥΕΘΑ διαβεβαιώνει ότι τα Ε/Π αυτά είναι… μεγαλύτερα. Ουδέν ψευδέστερο. Τα Ε/Π είναι τυποποιημένα. 

Υπόψη ότι βασικός όρος των προδιαγραφών ήταν τα προς προμήθεια Ε/Π να βρίσκονται σε επιχειρησιακή χρήση. Αυτό, φυσικά, δεν υπήρχε.

Όπως, όμως, έγινε γνωστό, απευθείας από το Υπουργείο Άμυνας της Φινλανδίας, η χώρα αυτή (πρώτη στη διαφάνεια στον κόσμο) προμηθεύτηκε δύο χρόνια πριν (2001) 20 Ε/Π ΝΗ-90, απολύτως ίδια με τα δικά μας, έναντι 395.000.000 ευρώ, ήτοι με 267.000.000 ευρώ φθηνότερα από εμάς.

Που πήγαν τα 267.000.000 ευρώ; Έστω ότι στη διετία προέκυψε μια διαφορά 10%. Πάλι η διαφορά ξεπερνά τα 240.000.000. ευρώ.

Επιπλέον η Φινλανδία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, που συγκέντρωσα προσωπικά, εξασφάλισε τεράστια ΕΒΣ (Εθνική Βιομηχανική συμμετοχή) και ογκώδη Αντισταθμιστικά!

Όταν ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανήλθε στο θώκο, διέταξε εξέταση του θέματος συγκροτήσας προς τούτο «μίνι» Εξεταστική Επιτροπή υπό τον Συνταγματάρχη (ΑΣ) Πατρινό Γ.. ο οποίος υπέβαλε ένα πόρισμα – φωτιά όπου μιλάει για σημεία και τέρατα! Το πόρισμα αυτό, δυστυχώς, ετάφη εν τόπω χλοερώ μετά την απόφαση του ΣΣ. Ο δε συντάκτης του συκοφαντήθηκε πρόστυχα από παπαγαλάκια, φίλους της απελθούσης Εξουσίας!

Ιδού Αυγουστιάτικη Ειδησάρα – Λαυράκι που διαψεύδει τον Έκο.

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την απόκτηση 40 μαχητικών F-35 (κόστος 3,5 δις €).Η επιθυμία της Ελληνικής Κυβέρνησης γι’ αυτό διεμηνύθηκαν προς την Αμερικανική USAF, L-M από τους επί τόπου, σπεύσαντες κ. ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ.Ήδη απεστάλησαν από ΥΕΘΑ προς USAF και L-M τα σχετικά έγγραφα και αναμένουμε απάντηση η οποία, εκτιμάται ότι θα ληφθεί προ των προσεχών εκλογών, αν γίνουν το 2023.Αναζητούνται, ήδη, τα κατάλληλα Αεροδρόμια που θα τα φιλοξενήσουν.Συμβάλλει στην επίσπευση το, παραδοσιακά καλό κλίμα συνεργασίας μεταξύ LM – ΥΕΘΑ.Well, λοιπόν (ΣΣ Μη ζητάτε από μένα να σας αναλύσω τα επιχειρησιακά…) Είμαι βέβαιος ότι οι διαδικασίες θα λάβουν Χώρα, από ΥΕΘΑ και κάτω, υπό απόλυτη διαφάνεια. Σημειώνω απλά, για τους νεότερους και του διαθέτοντες ασθενή μνήμη ότι η ένδοξη Ελλάς παρέκαμψε δύο φορές τις διαδικασίες πώλησης στρατιωτικού υλικού από Η.Π.Α. μέσω FMS. Από του πονηρού…Η πρώτη στην αγορά του αιώνα (1985 – Παπανδρέου) που έγινε απ’ ευθείας από την εταιρεία (τα F-16).Η δεύτερη όταν αγοράσθηκαν από την ένδοξη Κυβέρνηση Σημίτη (Γιάννος Παπαντωνίου) δώδεκα (12) πανάκριβα Ε/Π ΑΠΑΤΣΙ από την BOEING με τιμές μεγαλύτερες απ’ αυτές των FMS.Οι λόγοι που προβλήθηκαν και στις δύο περιπτώσεις ήταν «εθνικοί».Αν δεν ήμουν ευγενής Αρκάς μισκροαστός θα χρησιμοποιούσα το αγγλικό τσιτάτο «Ο πατριωτισμός είναι το καταφύγιο των απατεώνων» (Samuel Johnson). Επειδή όμως είμαι κάνω χρήση παρομοίου, ηπίου, του μεγάλου Ροΐδη «έκαστος τόπος έχει την πληγήν του. Η Αγγλία της ομίχλας, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τον πατριωτισμόν».Αμφότερες οι προμήθειες υπήρξαν κραυγαλέα σκάνδαλα, τα έχω αναλύσει πολλάκις… φοράκις.Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες για το μέγα σκάνδαλο της προμήθειας των ΝΗ-90 και την άθλια αντιμετώπιση της υπόθεσης από διαδοχικούς ΥΕΘΑ που σκόρπισαν τόσο χρήμα για αξιοποίηση των… αναξιοποίητων και «έφαγαν» (κ. Π. Καμμένος) ένα από τους καλύτερους αρχηγούς ΓΕΣ (Στρατηγός κ. Χρ. Μανωλάς) που επέμενε να δώσει λύση σ’ αυτό το ακανθώδες πρόβλημα.Η ιστορία, όμως, των ΝΗ-90 δεν σταματάει εδώ. Στο κόστος φορέθηκε «καπέλο» (Σύμβαση 21/03) περί τα 70 εκ. € με την λεγόμενη μέθοδο πληρωμής SWAPS. Κι εδώ εντοπίσθηκαν ευχάριστες μιζούλες. Το τελικό κόστος ξεπέρασε τα 720 εκ €.Που είναι τα 20 Ε/Π; Πόσα απ’ αυτά παρελήφθησαν και πόσα ίπτανται; Μα τι αφελείς ερωτήσεις κάνω;Δεν τελειώσαμε όμως. Στα ΑΩ των αυτών έγινε ένα απερίγραπτο όργιο, κυρίως εποχής των Αντωνομπένηδων που η ΓΔΕΕ ελεγχόταν απόλυτα από τον κ. Ε. Βενιζέλο, Αντιπρόεδρο και ΥΠΕΞ. Περασμένα, ξεχασμένα…

Υ.Γ. Ξεσκονίζοντας τα χαρτιά μου βρήκα ένα συγκλονιστικό κείμενο του Πάρι Καρβουνόπουλου (REAL NEWS 11 Νοεμ. 12) για το άλλο μέγα σκάνδαλο της προμήθειας των δώδεκα (12) Ε/Π ΑΠΑΤΣΙ. Είναι απολαυστικό. Θα σας το προσφέρω προσεχώς. Απλά σας γνωρίζω ότι ο κ. Γ. Παπαντωνίου οργανώνει κι’ αυτός, όπως ο ΒΕΝΙ, ένα όμιλο προβληματισμού για την οικονομία και την άμυνα και αρθρογραφεί. Και του χρόνου!

Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία

(Άλλος για Χίο τράβηξε, κι άλλος για Μυτιλήνη)

Η ΕΑΒ ελέγχεται από το ΥΠΟΙΚ.Τα ΕΑΑΣ από το ΥΕΘΑΤα Ναυπηγεία από ΥΠ. ΑΝΑΠ.Ιδιωτικές Αμυντικές Βιομηχανίες δεν ελέγχονται και δεν συντονίζονται από κανένα.ΈΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΜΑΣΑν δεν τακτοποιηθεί το θέμα κοινού MANAGEMENT με διορισμό Υφυπουργού τότε, να είσθε βέβαιοι ότι σε λίγα χρόνια, και στα RAFALE  και στα F-35 θ’ αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα, όπως σήμερα στα C-130. Τόσοι υφυπουργοί και Υφυπουργίσκοι κυκλοφορούν ας προστεθεί ακόμη ένας. Τεχνοκράτης εννοώ και ουχί συνταξιούχος χοροδιδάσκαλος ή Φροντιστής Κινεζικών.

Σταύρος Ψυχάρης

Απήλθε του αμαρτωλού κόσμου.Υπήρξε εποχή που ήταν ουσιαστικός Κυβερνήτης της Ελλάδος προσκυνούμενος, εδαφιαίως, από περίλαμπρα ονόματα του πολιτικού στερεώματος.Θα σταθώ σε ένα γεγονός. Ο Σ. Ψυχάρης δεν είχε καμία σχέση με την Εκκλησία. Ασκούσε εκεί, που νόμιζε, την επιρροή του. Έκπληκτοι οι πάντες (1996), ευθύς και ανέλαβε την Πρωθυπουργία ο σπουδαίος «βραχύς» κ. Κων. Σημίτης και μετά φιάσκο της Ίμιας, ακούσαμε ότι «ο Πρωθυπουργός εκτιμήσας την οργανωτικότητα και ευλάβεια του κ. Στ. Ψυχάρη, διόρισε αυτόν Διοικητή του Αγ. Όρους!» Ακολούθησαν πανηγύρια λειτουργίες κ.α. στον ιερό αυτό τόπο.Στο θώκο αυτό ο Σ.Ψ. παρέμεινε επί μια 5ετία!Στην Καθημερινή (18/04/05) θα βρείτε ένα υπέροχο κι αποκαλυπτικό κείμενο του κορυφαίου δημοσιογράφου κ. Στ. Λυγερού. Αντιγράφω (sic): Η συμμαχία του Σημίτη με τους «βαρόνους» των Μ.Μ.Ε. στηρίχθηκε σε μια απλή συναλλαγή. Προσέφερε χρυσοφόρες συμβάσεις και έπαιρνε ως αντάλλαγμα αμέριστη πολιτική στήριξη που τον καθιστούσαν Μέγα Μαέστρο της Διαπλοκής… Η έννοια οικονομικού ελέγχου ήταν κάτι το άγνωστο στο «μαγαζί»Υπάρχει ακόμη ένα συνταρακτικό κείμενο του alter ego του κ. Σημίτη, κ. Θόδωρου Τσουκάτου. Εκεί ο «κολλητός» τα ρίχνει, χύμα, στον ένδοξο Πρωθυπουργό.Ο αείμνηστος, εν τω μεταξύ, ελάμβανε δάνεια από Τράπεζες, με επεμβάσεις φαύλων Κυβερνήσεων (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ φυσικά) και διέθετε οικία 80τ.μ. στο Κολωνάκι, βίλα 600τ.μ. σε κτήμα 26στρ. στο Πόρτο Χέλι και θαλαμηγό FERETTI.Την ίδια χρονιά ο Επιτελάρχης του κ. Κ.Σ., συμπατριώτης μου πολιτικός κ. Ρέππας, ανακηρύσσει τον «βραχύ» Μέγα Εθνικό Κεφάλαιο! Σταματώ εδώ. Δεν αντέχω άλλη στομαχική διαταραχή, Αυγουστιάτικα.

Ο ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλος στις Η.Π.Α.

Όπως πληροφορήθηκα, ασμένως, ο κ. ΥΕΘΑ κινήθηκε προς όλους τους χώρους που επισκέφθηκε με αεροπλάνα γραμμής. Καλό αυτό.Θυμάμαι, πως να το λησμονήσω, ότι επί διακυβέρνησης Σημίτη, αυτής της ευτυχούς εποχής για τη Χώρα, ο τότε ΥΕΘΑ κ. Γιάννος Παπαντωνίου, αφιχθείς στην Ν.Υ. για να μεταβεί, στη συνέχεια, στην Ατλάντα, αν δεν κάνω λάθος, προς συμμετοχή του σε Σύνοδο ΥΕΘΑ ΝΑΤΟ, ενοικίασε, πολυτελές, ιδιωτικό Jet.Οι συνάδελφοι του έβλεπαν με έκπληξη και χλευασμό υπουργό μια χρεωκοπημένης Χώρας που δανειζόταν συνεχώς, να συμπεριφέρεται ως Πρίγκηψ.Έγινε μια μικροφασαρία στο Ελλαδιστάν αλλά σε λίγο τα πάντα ησύχασαν «Συνδικάτο»…

Μια σπουδαία πνευματική – πολιτική εκδήλωση

 

Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύαμα διίστησι, τους δ’ ανοήτους, το οίημα

(Τα άδεια ασκιά φουσκώνει ο αέρας, τους ανόητους ανθρώπους η αλαζονεία)

Σωκράτης

Έγινε ότι είχε προαναγγελθή, από την «συντεχνία», εν μέσω καύσωνος. Η παρουσίαση του φοβερού βιβλίου του κ. Ε. Βενιζέλου ΕΚΔΟΧΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ με το οποίο αυτός ο γίγας της πολιτικής, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, παρουσίασε τους ηρωισμούς, αυταπάρνηση και αγωνία να σώσει τη Χώρα όταν την είχαν σπρώξει στον βάραθρο της χρεωκοπίας και της ανυποληψίας οι ανέντιμοι, απάτριδες και ανεπαρκείς Κυβερνήτες. Εύγε στον Ευάγγελο που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ήξερε τίποτα για την κραιπάλη και ληστείες. Αθώος καθηγητής, που δεν γνώριζε από πολιτικό υπόκοσμο…Συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος, μέλη της οικονομικής και πολιτικής ελίτ όπως την περιγράφει ο κ. Β. Σόιμπλε, δηλ. του «συνδικάτου» ή αν θέλετε της κλεπτομανούς συντεχνίας των πολιτικών, που και αυτά πρώτη φορά άκουσαν που έιχαν φθάσει την Ελλάδα και έσπευσε να την σώσει ένας από τους εμπρηστές της. Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.Η Χώρα έπασχε από οξεία περιτονίτιδα και τρία εγκεφαλικά και ο Κυβερνήτης Γιωργάκης κάλεσε ένα ΩΡΛ, τον ΒΕΝΙ, να την σώσει!Μια σπουδαία πνευματική – πολιτική εκδήλωσηΣυγκινητική ήταν η στιγμή που ο Σωτήρ ΒΕΝΙ αναφέρθηκε στην εσωτερική του πάλη ν’ αναλάβει το έργο του Υπουργού των Οικονομικών. Αν διέθετε το στοιχειώδες «γνώθι σ’ αυτόν» δεν θα το έκανε. Αν είχε την στοιχειώδη συνείδηση της ευθύνης.Εκλεκτός, ο συγγραφέας, εκλεκτοί οι παρουσιαστές, υπερεκλεκτό το ακροατήριο των φίλων του ΒΕΝΙ. Όλο το «συνδικάτο» ήταν αυτοί που ο Σόιμπλε ονόμασε οικονομοπολιτική ελίτ που κατέστρεψε τη Χώρα.Δεν είδα μια αξιότιμη κυρία ή σοβαρό κύριο του ακροατηρίου να υψώσει την αβρά του χείρα και να ρωτήσει: Καλά, ωραία, αγαπητέ Ευάγγελε, συγχαρητήρια που προσπάθησες να σβήσεις τη φωτιά που οι εμπρηστές, δηλ. εσύ και οι «σύντροφοι» σου άναψαν. Κάνω λάθος; «Πείτε μας, παρακαλώ. Την λίστα Lagarnt γιατί την έπνιξες και άφησες να διαφύγουν χιλιάδες φιλαράκια φοροφυγάδες; Τι έγιναν τα δύο (2) υποβρύχια που αγόρασες με νόμο για να αποφύγεις τις ευθύνες; Τι έγινε στους Ο.Α.;»Τελικά, μπορούμε να δώσουμε το στίγμα της παρουσίασης με ένα τσιτάτο του αθάνατου Ροΐδη «Εις την παρουσίασιν παρέστησαν οι Μητροπολίτης, Νομάρχης, Δήμαρχος, τ. υπουργοί και άλλα… κακοποιά στοιχεία».

ΣΗΜ. Οι Έλληνες πολιτικοί άατοι και ακόρεστοι, υπολογίζουν ότι ο Λαός ξεχνά. Μάλλον έχουν δίκαιο. Για να επιταχύνουν τη λησμονιά εκδίδουν βιβλία με πομπώδεις τίτλους, ένθα αυτοηρωποιούνται ή οργανώνουν ομάδες προβληματισμού με φιλαράκια τους. Του κ. Ε.Β. προηγήθηκε ο έτερος μέγας πατριώτης κ. Γιάννος Παπαντωνίου που παρουσίασε προ μηνών (PUBLIC) το συνταρακτικό βιβλίο του ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ. Ζήτω το Έθνος! Το θάρρος τιμωρείται, το θράσος ποτέ.

Ελληνικό Κράτος – ΥΕΘΑ – ΕΑΒ

 

Οι Έλληνες πληρώνουν τα λάθη ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος 

και όχι μιας ή δύο Κυβερνήσεων

Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ

Το οξύ πρόβλημα της συντήρησης – αξιοποίησης των μεταγωγικών Α/Φ C-130 της Π.Α. αφού προ μηνός απασχόλησε τον ΣΥΡΙΖΑ (κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή) κατασυγκίνησε, προσφάτως, το ΠΑΣΟΚ που κατέθεσε, ομοίως, μακρόσυρτη ερώτηση στη Βουλή. Πρώτη και καλύτερη υπογραφή του τ. Πρωθυπουργού Γιωργάκη του Καστελοριζιώτη!Το ΠΑΣΟΚ ασχολήθηκε κυρίως με την ανάθεση αξιοποίησης από την ΕΑΒ σε μια εγχώρια, ιδιωτική, επισκευαστική Μονάδα, των CMS AERO, έναντι 4.418.180€. Παραθέτε3ι εύλογα ερωτήματα τα οποία χρήζουν απαντήσεις με συγκεκριμένα και όχι γενικά στοιχεία ή πατριωτικές κορόνες. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ασχολήθηκαν πολύ όψιμα με το θέμα. Θα έπρεπε να έχουν ανησυχήσει νωρίτερα. Προς τι οι «απορίες» του Γιωργάκη; Γιατί δεν ρωτάει τον κ. Ε. Βενιζέλο, Υπουργό του Άμυνας, τι είχε προβλέψει τότε για την τύχη των C-130;Εξ΄ άλλου, γίνονται επί μήνες συζητήσεις για τη μεταφορά, θαλασσίως τριών (3) C-130 στο Ισραήλ (…) προς επισκευή. Κόστος 19.500.000 εκ. € (;). Μέγα πρόβλημα η αποσυναρμολόγηση των πτερύγων και επανατοποθέτηση, κατά την μεταφορά.Οι δύο ανάδοχες εταιρείες είναι πιστοποιημένες από την LOCKHEED – MARTIN, (L-M);Αφελώς ερωτώ, γιατί δεν είμαι πλήρως ενημερωμένος, απευθύνθηκε, το πρώτο, η ΕΑΒ στην κατασκευάστρια εταιρεία, L-M,  από την οποία έχει λάβει πιστοποίηση για ευρύτερο χώρο, να εξετάσει αν υπάρχει δυνατότητα παροχής βοήθειας προς επίλυση του προβλήματος από την ίδια την ΕΑΒ;Ωστόσο σημειώνω δύο ευχάριστες, κατ’ εμέ, εξελίξεις για την εταιρεία.Δρομολογείται η «διχοτόμηση» της. Το παραγωγικό μέρος θα ιδιωτικοποιηθεί, με την LOCKHEED – MARTIN στρατηγό εταίρο. Το έτερο μέρος (πάγια, υποδομές, κ.λπ. θα παραμείνει στο Δημόσιο. Η πρόταση αυτή της L-M δρομολογείται από την εποχή επίσκεψης του κ. Πρωθυπουργού στις Η.Π.Α. Τεκμηριωμένη πρόταση των Αμερικανών που αφορά στο θέμα θα παραδοθεί περί τα μέσα Σεπτεμβρίου. Θα πρέπει να αξιολογηθεί ταχέως ώστε να μη την προλάβουν εκλογές. Μακάρι να μας βγει σε καλό και να διασώσει την κλυδωνιζόμενη ΕΑΒ.Άρχισαν να αποφοιτούν τεχνίτες – μηχανοσυνθέτες Α/Φ από την Σχολή ΟΑΕΔ της Χαλκίδας που θ’ αποτελέσουν τον πυρήνα της νέας γενιάς τεχνιτών της ΕΑΒ. Χρειάζεται βέβαια δουλειά πολλή για να αξιωθεί κάποιος να χαρακτηρίζεται τεχνίτης Α/Φ. Καλή επιτυχία για την ΕΑΒ, που είχε την πρωτοβουλία, και τους νέους τεχνικούς. Κάτι είναι και αυτό.Το όλο θέμα απαξίωσης και εγκατάλειψης των ιπτάμενων μέσων των Ε.Δ. (C-130, NH-90, C27j, ΕΠ SAR, AS 332) δεν πρέπει να παραμείνει χωρίς έρευνα κι’ απόδοση ευθυνών. Αποτελεί κραυγαλέο έγκλημα με συγκεκριμένους υπευθύνους.

Μια πρόταση Αυγουστιάτικης… νυκτός (με πανσέληνο)

Προ ολίγων ημερών, στους διαξιφισμούς, εξέθεσα τους λόγους άμεσης ενεργοποίησης θεσμών για την άμυνα όπως το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας, το Εθνικό Ταμείο Άμυνας και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.Δέχθηκα πολλές γνώμες αποδοχής αλλά, τεκμηριωμένη, αρνητική καμία. Θα είναι κάτι που θα μείνει από την εποχή Μητσοτάκη.Συμπληρώνω την πρότασή μου προτείνοντας δύο φερέγγυα και επαρκή πρόσωπα που είναι κατάλληλα για την προεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και το Υφυπουργείου.Ο τ. ΥΕΘΑ και τ. Αεροπόρος Π.Α., με επιτυχή θητεία, κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος, που πρώτος έκανε λόγο για την αναγκαιότητα του Συμβουλίου αυτού και δημοσίευσε και σχετική μελέτη.Ο Πρόεδρος, επί μακρόν, του ΣΕΚΠΥ με εξαιρετική εμπειρία στα εξοπλιστικά κ. Τάσο Ροζόλη. (Μέχρι προκήρυξη της θέσης αλά… Τούρκα)Νομίζω δεν θα υπάρξουν αντιρρήσεις παρά μόνο απ’ αυτούς που σιγοντάρουν το αλαλούμ για λόγους που αυτοί γνωρίζουν.

Ένα αφήγημα δύσπεπτο

Μη παιδί δίδεις μάχαιρα και πλούτον μηδέ ανδρί απαίδευτον δυναστείαν

Πλούταρχος

 

Για τον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη τα είπαμε, λεπτομερώς, προ εβδομάδων. Αναδείχθηκε πολύ γρήγορα σπουδαίος παίκτης στο πολιτικό ζατρίκιο, δεύτερος στην Ιεραρχία μετά τον Πρωθυπουργό αναγνωρισθείς τάχιστα από την πολιτική κουλτούρα και υποκουλτούρα. Επίσης από τους πολιτικάντηδες και διαφόρους λομπίστες που ενδημούν εντός και πέριξ του Μαξίμου και της Εξουσίας. Κι’ από κοντά οι σφουγκοκωλάριοι και πάσης φύσεως λαμόγια που «επεδίωκαν» την ενδυνάμωση της αποτροπής!Επαναλαμβάνω: Ευφυής, ικανός, πολυπράγμων και παραγωγικός κατελήφθη γρήγορα από το σύνηθες σύνδρομο της αλαζονείας της Εξουσίας, έγινε σύμβολο της ενώ, ταυτόχρονα, υπονομευόταν από την θεία Ντόρα.Η ζωή, όπως, και η πολιτική έχει τα απρόοπτα της, μας χαλάει τις προοπτικές και τα σχέδια. Βγήκε η ΕΥΠ στη μέση και έφερε την ανατροπή. Θα μας φέρει ΕξεταστικήΟ «ολίγος» κ. Κοντολέων…Το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι το γιατί ο κ. Κ.Μ. επέμενε να διορίσει τον κ. Κ. ως Διοικητή της ΕΥΠ; Ένα στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας χωρίς καμία εμπειρία στο Χώρο, αλλάζοντας τον σχετικό Νόμο περί τυπικών προσόντων. Δεν διερωτήθηκε ποιον ορίζει για ν’ αντιμετωπίσει τα «θηρία» της ΜΙΤ, της CIA, της MΟSANT. Ψάχνετε για συνείδηση της ευθύνης; Μην το κάνετε. Έτσι είναι οι πολιτικοί στην Ελλάδα. Πρώτο μέλημα τους: βόλεμα «ημετέρων» Μήπως στο βαθύ παρελθόν ένας άλλος ηγέτης δεν είχε διορίσει ένα ομογενή, εστιάτορα της ΑΣΤΟΡΙΑ, στην ίδια θέση;Ο αντικαταστάτης του κ. Γ.Δ., που υποχρεώθηκε σε παραίτηση, κ. Γιάννης Μπρατάκος, Πρόεδρος του ΕΒΕΑ έχει την φήμη εντίμου και ικανού προσώπου. Πιστός στον Πρωθυπουργό. Μετέβη αμέσως, προσκληθείς, στο Μέγαρο Μαξίμου και άρχισε να ενημερώνεται (Καθ. 12/08). Απήλθε, περιέργως, τάχιστα, γιατί φαίνεται είδε πράγματα που δεν του άρεσαν, δηλώνει ότι θα επανέλθη την 10 Σεπτεμβρίου γιατί ανεκάλυψε ότι χρειάζεται χρόνος ενός μηνός για ν’ αποδεσμευθή από το ΕΒΕΑ (ΣΣ ειδικοί επιμένουν ότι ο αναγκαίος χρόνος δεν ξεπερνά τις 2-3 ημέρες).Τοποθετήθηκε προσωρινός ως Γ.Γρ. κάποιος κ. Στυλιανός Ιωάννης Κουτνατζής, Γεν. Γραμμ. Κοινοβουλευτικών Θεμάτων (ΣΣ Δεν γνωρίζω, ειλικρινά, πόσοι μετακλητοί έχουν κουρνιάσει στο Μέγαρο λαμβάνοντας και ένα τίτλο Γενικού)Ο κ. Μπρατάκος υποθέτω ότι θα είπε στους «Μαξιμαλιστές»: Καθαρίστε το ψυγείο από τα μουχλιασμένα τοστ, τα ληγμένα ποτά. Πληρώστε τους λογαριασμούς πίτσας, τακτοποιήστε κάποια non papers που αφορούν σε πάσης φύσεως αγορές και σας έρχομαι ν’ αναλάβω.

Υ.Γ.1. Για ιστορικούς λόγους σημειώνω ότι στη θέση του Γεν. Δντη Γραφείου Πρωθυπουργού είχε θητεύσει η κ. Μιμή Λιάνη (Οϊ, οϊ μάναμ…). Ω τλήμων ΕΛΛΑΣ!

Υ.Γ.2. Μήπως οδεύουμε σε μια άλλη Εξεταστική της Πλάκας;

Έσπασε η «γραμμή Μαζινό» στον Έβρο;

Τριάντα δύο δυστυχείς πρόσφυγες, παράνομοι μετανάστες ή όπως θέλετε αλλιώς πες τους (μεταξύ των οποίων, ίσως, Τούρκοι πράκτορες) κατάφεραν και πέρασαν το περίφημο φράγμα του Έβρου, εισελθόντες σε ελληνικό έδαφος.Τι πταίει; Παραβληθέν κενό, ελλιπής φύλαξη συνοριακής γραμμής από την Αστυνομία ή άλλα εντεταλμένα όργανα;Ας αποσπάσει, πάραυτα, ο αυτόδιαφημιζόμενος  Υπουργός Δημοσίας Αταξίας κ. Θεοδωρικάκος 500 αστυνομικούς που φρουρούν στις ακριτικές περιοχές Εκάλη, Φιλοθέη, Βουλιαγμένη κ.λπ. διάφορους χλεχλέδες VIP’s, κυρίως πολιτικούς, στον Έβρο και νησιά ώστε να εξασφαλισθεί η φύλαξη των συνόρων μας. Τώρα…Με πορδές δεν βάφονται αυγά…

Η INTRACOM DEFENCE

Ενώ, κατακαλόκαιρα, η Εταιρεία αναγγέλλει, μετά σαλπίγγων, νέες συνεργασίες που αναβαθμίζουν το δυναμικό της, παράλληλα αφήνει να οργιάζουν οι φήμες περί πωλήσεως της σε μεγάλη αμυντική βιομηχανία του Ισραήλ. Μια εταιρεία που πρωταγωνίστησε στους εξοπλισμούς σε εποχές που οι πολιτικοί είχαν διαβρώσει τα πάντα, η διαφθορά ξεπάτωνε τα πάντα. Κράτησε και προχώρησε. Σήμερα αλλάζει χέρια; Θα το δούμε…

Η Κοινοβουλευτική μάχη της Παρασκευής

 

Ελληνικός καυγάς, τούρκικος χαλβάς

Χιώτικη παροιμία

Στην Ελλάδα πάσης φύσεως σκάνδαλα ξεφτίζουν χωρίς να διερευνηθούν. Τελειώνουν όταν η επικοινωνιακή τους αξία έχει κατακαθήσει.Οι υποκλοπές είναι μια ασθένεια ενδημική στην Ελλάδα από… αρχαιοτάτων χρόνων. Όλα τα κόμματα έχουν περάσει από τον «πάγκο» του κατηγορούμενου. Ιδιαίτερα Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, μη το ξεχνάμε.Η ΕΥΠ είναι μια βρώμικη Υπηρεσία, εξ’ ορισμού και αποστολής. Βρώμικες είναι και ξαδέρφες της CIA, MOSANT, KGB, MIT. Απαραίτητη όμως.Χρειάζεται πάντοτε ένα, ηνίοχο, σοβαρό, καταρτισμένο, υπερκομματικό να κουμαντάρει τ’ αφηνιασμένα άλογα. Μια γάτα.. τι είχαμε μέχρι τώρα: Ως επί το πολύ κομματικά ξέφτια… Υπάρχουν σοβαρότερα θέματα που πρέπει να ασχοληθεί η Βουλή…

The post «Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του…η Ελλάδα τον πατριωτισμό»! Εμμ.Ροίδης για τα F-35 από τον Κ.Φράγκο! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
ελλαδα, ροιδης, real news, ειδήσεις, κυπρος, τσοχατζοπουλος, παπανδρεου, βενιζελος, δις, ΠΑΣΟΚ, κων, κυσεα, απατσι, γαλλια, εταιρεία, bild, προσφορες, υεθα, βουλη, ήτοι, συμμετοχή, usaf, μνήμη, fms, boeing, Johnson, αιγυπτος, καμμενος, ΓΕΣ, λύση, real, news, μυτιληνη, εαβ, επιρροή, sic, alter, ego, τραπεζες, νατο, jet, σόιμπλε, δηλ, υπουργοι, public, συριζα, εκλογες, οαεδ, sar, ευπ, μιτ, cia, εβεα, γεν, τοστ, intracom, kgb, mit, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, βιβλια, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, μεταναστευση στην αυστραλια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, λουτσιο νταλα, εκλογες 2012, ακης τσοχατζοπουλος, φωτια, 600 δις, κυπρος εκλογες, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, αξιολογηση, η ζωη ειναι ωραια, η ζωη, κομματα, σωτηρ, fms, ήτοι, μνήμη, το θεμα, αδεια, αλογα, αρκας, αστυνομια, αυστραλια, βελγιο, γατα, δανεια, δουλεια, εαβ, εθνικη, ευπ, ηγετης, θαρρος, θεμα, θητεια, ισραηλ, καθημερινη, κυπρου, μεγα, νησια, οικονομια, ονοματα, οξυ, προγραμμα, τυχη, υεθα, φημες, ψυγειο, cia, ego, kgb, news, αγορα, αγωνια, αυγουστος, αμυνα, αποζημιωση, απλα, απωλεια, αττιλας, βιλα, βιβλιο, βρειτε, γαλλικα, γεγονος, γεν, γινονται, δηλ, δυνατοτητα, δημοσιο, δυστυχως, δις, δωδεκα, δωσει, δυναμικο, ευλαβεια, εγινε, εγγραφα, εδαφος, ευρω, ευτυχια, ειλικρινα, ειπε, υπαρχει, εκκλησια, εκο, εννοια, εργα, εξι, επιρροή, εποχη, εποχες, επρεπε, επιτυχια, επιθυμια, ερευνα, εταιρεία, ευημερια, ευθυνη, ευφυης, ζωη, ζητα, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, θρασος, κυβερνηση, κειμενο, κυσεα, κυρια, κλιμα, κτημα, λαυρακι, λαθη, λαθος, λεπτομερειες, ληγμενα, ληστειες, λύση, λογο, μαεστρο, μαξιμου, μηνες, μιτ, νατο, νιλα, ντορα, παντα, οικια, ορος, παιδι, παμε, παρουσιαση, ρηση, πιστοποιηση, υπογραφη, πορτο χελι, ποτα, ρεππας, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, συγχαρητηρια, συμμετοχή, σημιτης, σόιμπλε, στιγμα, σχεδια, τοστ, τρια, υφυπουργοι, φεστιβαλ, φυσικα, φιασκο, φινλανδια, φημη, φορα, χελι, χυμα, χρημα, χρονος, ψυχαρης, ιωαννης, αφησες, αγνωστο, αγορες, απατσι, boeing, ειπαμε, εξεταστικη, ερωτησεις, εθνικο, χωρα, ιδιαιτερα, intracom, υπουργειο, jet, κων, μεινει, μελετη, mit, οξεια, ομαδες, sar, θεια, θεματα, υπεροχο, usaf, χερια
Τυχαία Θέματα