Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τα 818 εκλογικά τμήματα – Ποια τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Σήμερα Κυριακή, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ θα προσέλθουν στις κάλπες των 840 εκλογικών τμημάτων για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ ανοίγουν την Κυριακή στις 7 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 7 το βράδυ. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 818 εκλογικά τμήματα, ενώ κάλπες έχουν στηθεί και σε χώρες

του εξωτερικού.

Στις πρωτεύουσες νομών και σε άλλες πολυπληθείς πόλεις τα εκλογικά κέντρα να είναι περισσότερα. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη εκλογικά τμήματα λειτουργούν αρκετά περισσότερα σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Μάθε πού και πώς ψηφίζεις

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στους 6 υποψηφίους –Γιώργο Παπανδρέου, Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Χτηστίδη, Ανδρέα Λοβέρδο, Παύλο Γερουλάνο και Χάρη Καστανίδη– βάζοντας μόνο έναν σταυρό στο ενιαίο ψηφοδέλτιο.

το ψηφοδέλτιο στις εκλογές του ΚΙΝΑΛΤα εκλογικά τμήματα του εξωτερικούΣτα εκλογικά τμήματα της Αυστραλίας από 10.00 έως 19.00 τοπική ώραΣτα εκλογικά τμήματα της Κύπρου από 09.00 έως 19.00 τοπική ώραΣτα εκλογικά τμήματα των χωρών της Ε/Ε από 09.00 έως 17.00 τοπική ώραΣτα εκλογικά τμήματα της Αγγλίας από 12.00 έως 18.00 τοπική ώραΣτα εκλογικά τμήματα των ΗΠΑ από 09.00 έως 16.00 τοπική ώραΣτα εκλογικά τμήματα του Καναδά, στο Μόντρεαλ από 09.00 έως 15.00 και το Τορόντο από 09.00 έως 14.00 τοπική ώρα.

Η αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ) έδωσε αναλυτικές διευκρινίσεις για την εκλογική διαδικασία.

Στα εκλογικά κέντρα του απόδημου Ελληνισμού δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, οι οποίοι πιστοποιούνται με την ίδια διαδικασία που γίνεται η πιστοποίηση στα εκλογικά τμήματα του εσωτερικού. Σε περίπτωση που δεν είναι μέλη ή φίλοι, πρέπει να καταθέτουν συμπληρωμένη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου. Η ΕΔΕΚΑΠ υπενθυμίζει ότι δικαίωμα ψήφου με βάση τα άρθρα 4 και 5 του Καταστατικού έχουν όσοι είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος Αλλαγής ή όσοι εγγραφούν μέλη ή φίλοι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας.

Όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι 31/12/2004, είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους. Ο χειριστής του tablet στο εκλογικό κέντρο, πληκτρολογώντας τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών, αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή του μπορούν να χρησιμοποιηθούν:

Αστυνομική ταυτότητα,διαβατήριο ήδίπλωμα οδήγησης.

Όσοι είναι γεννηθέντες το 2005 (είναι δηλαδή 16 ετών) για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει εκτός από την ταυτότητα και την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν υποχρεωτικά και εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

Για τους πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Η ΕΔΕΚΑΠ ενημερώνει ότι κατά την ημέρα των εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου και αν απαιτηθεί και της 12ης Δεκεμβρίου:

Τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ο Υπεύθυνος του Εκλογικού Κέντρου καθώς και οι Εκπρόσωποι των Υποψηφίων, όσοι δηλαδή θα είναι συνεχώς εντός του Εκλογικού Τμήματος, θα έχουν υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου 6μήνου ή rapid test τελευταίου 48ωρου. Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους. Ο έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών στους ανωτέρω θα γίνεται από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και ο ίδιος θα επιδεικνύει το δικό του στα υπόλοιπα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.Οι ψηφοφόροι θα εισέρχονται ένας-ένας στο εκλογικό τμήμα με χρήση μάσκας και αντισηπτικού. Υποχρεωτικά κατά την αναμονή τους εκτός του κέντρου θα κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.Για να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος παραμονής των ψηφοφόρων εντός του εκλογικού τμήματος, κάνουμε ισχυρή σύσταση σε όλους τους ψηφοφόρους να έχουν κατεβάσει, εκτυπώσει και συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής Μέλους ή Φίλου από την ιστοσελίδα (site) του Κινήματος Αλλαγής.Εκλογές ΚΙΝΑΛ: 3 ευρώ από κάθε ψηφοφόρο

Όλοι οι ψηφοφόροι καταθέτουν το ποσό των 3 ευρώ (μόνο στον πρώτο γύρο στις 5 Δεκεμβρίου 2021) για την κάλυψη των εξόδων της εκλογικής διαδικασίας, το οποίο εισπράττεται από τον γραμματέα της Εφορευτικής Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι το έντυπο της αίτησης εγγραφής μέλους ή φίλου είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Κινήματος Αλλαγής.

Δείτε επίσης:

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Έντυπα και αιτήσεις

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό

The post Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τα 818 εκλογικά τμήματα – Ποια τα απαραίτητα δικαιολογητικά appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα