«Εκτσογλανισμός και Βενιζέλεια πάθη»! Κώστας Φράγκος

Στην τούρλα του καύσωνα

Εκτσογλανισμός και Βενιζέλεια πάθη

Του Κων. Φράγκου

Ας λένε και ας γράφουν ότι θέλουν. Έρχεται ο καιρός που οι πολιτικοί κρίνονται όχι γι’ ότι είπαν ή έγραψαν για τις πράξεις τους, αλλά για όσα μαρτυρούν οι ίδιες οι πράξεις τους.

Ιω. Καποδίστριας (14-9-28)

Αρχή άνδρα δείκνυσι

Πιττακός

Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής, πανουργία φαίνεται

Πλάτων

Την επομένη των εκλογών έδωσα στον Πάρι τα

τελευταία κείμενά μου (Διαξιφισμοί) υποσχόμενος ότι θα επανέλθω μετά τον 15 Αύγουστο. Είμαι, τελικά, ασυνεπής γιατί προκλήθηκα. Πέρασαν 10 ημέρες από τις εκλογές και είδαν το φως και το σκότος ποικίλα σχόλια και δηλώσεις. Ουδένα συγκίνησαν.

Με έκπληξη παρετήρησα ότι δεν ενεφανίσθη, ο πάντα πρώτος σε κάθε πολιτικό τζερτζελέ, ο σχολιάζων τα πάντα, ο ασυγκράτητος, ο χειμαρώδης αλλά όχι χυμώδης, ο αμετροεπής, ο παντού αποτυχών αλλά θεωρών εαυτόν μεγάλη εθνική πολιτική προσωπικότητα, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τι συνέβη; Μήπως ησθένισε με ιλαρά; Μήπως επιτέλους, πήρε των ομματιών του οδεύσας προς τις αγαπημένες του φοιτήτριες και φοιτητές του Πανεπιστημίου; Μήπως πείσθηκε ότι οι μετοχές του στον πολιτικό στίβο είναι αρκετά χαμηλώτερες από αυτές του κ. Μπιμπίλα; Θα γνωρίζετε ασφαλώς και σας κουράζω να επαναλαμβάνω ότι από όποιο αξίωμα πέρασε ο κ. ΕΒ άφησε πίσω του στάχτη και μπούλμπερη, αλλά παράλληλα, και ουχί περιέργως, έχει δυνατούς υποστηρικτές στον Τύπο τους ελιστικούς κύκλους και τους επιχειρηματίες, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να τον ξεκολλήσουν από τον πολιτικό πάτο και να τον βάλλουν στη Βουλή. Δεν γνωρίζω, ειλικρινά, αν έστω ένας από τους fan του μελέτησε το βιογραφικό του κ. ΕΒ (ΒΕΝΙ, εν συντομία) οπότε θα ανατρίχιαζε!

Η πρώτη βόμβα

Το Σάββατο 8 Ιουλίου, με τον καύσωνα να δείχνει τα δόντια του, ευρισκόμενος σε δροσερό καφενέ της Ν. Ερυθραίας απολαμβάνων τον καφέ μου «με ολίγη» σε χοντρό φλυτζάνι, είδα τον καφετζή να σπεύδει με ανοικτές τις σελίδες των ΝΕΩΝ και να μου δείχνει δισέλιδη συνέντευξη, διαφήμιση, του ΒΕΝΙ με τίτλο «Η διαχείριση της ήττας είναι πιο απαιτητική από τη διαχείριση της νίκης» Ωραίο σαν γνωμικό αλλά τετριμμένο, πλέον. Καθόλου πρωτότυπο.

Η λαμβάνουσα την συνέντευξη δεν είναι δημοσιογράφος αλλά η συγγραφεύς κ. Αγγέλα Καστρινάκη την οποία δεν γνωρίζω χωρίς τούτο να σημαίνει ότι δεν είναι εξαιρετική και σπουδαία. Δεν γνωρίζω επίσης την σχέση της και τις διασυνδέσεις της με την πολιτική και τον τύπο. Είναι influencer, είναι συνεργαζόμενη; Η συζήτηση έγινε σε ένα χλιδάτο εστιατόριο του Κολονακίου όπου τα έξοδα κατεβλήθηκαν από τον ΒΕΝΙ, κατά παρέκκλιση του κανόνα που η «λυπητερή» πληρώνεται από την εφημερίδα. Τούτο ερμηνεύεται από εμένα τον αφελή ότι η πρόσκληση έγινε από τον ΒΕΝΙ στην Κυρία. Είπαν ότι είπαν, και το κείμενο διοχετεύτηκε στα ΝΕΑ που το δημοσίευσαν μετά καλλιτεχνικού σκίτσου. Αν ήμουν κακοήθης, που ενίοτε είμαι, θα υπέθετα ότι ο ΒΕΝΙ έδωσε «χαρτάκι» στην Κυρία «Παρακαλώ κάντε μου αυτές τις ερωτήσεις». Γίνονται κι’ αυτά.

Έχω μακράν εμπειρία συνεντεύξεων.

Θα σταθώ μόνο σε δυο σημεία το υπόλοιπο κείμενο, πλήρες ναρκισσισμού και αυτοπροβολής αφήνω να το εντρυφήσει ο πάσα μαζοχιστής. Η κυρία ρώτησε τον ΒΕΝΙ στ΄ αναφερόμενα στον σκληρό όρο εκτσογλανισμός .

Ο όρος εκτσογλανισμός (τσογλάνι = ο αλητήριος, ο μηδενιστής, ο αμοράλας) εξέφυγε εκ του …… Έρκους των οδόντων την της αγνής ύπαρξης του ΒΕΝΙ εκτοξευθείς κατά μερικών ανοήτων Συριζέων οι οποίοι έδιωξαν αρκετούς Νεοδημοκράτες  και Πασόκους τ. Υπουργούς Υγείας για το σκάνδαλο Novartis. Έκαναν την γκάφα, όμως, να συμπεριλάβουν κραυγαλέα αθώους εντίμους κυρίους όπως ο αναμφισβήτητου ήθους και κύρους Δικαστικός, τ. Πρωθυπουργός κ. Π. Πικραμένος. Η επιτροπή εκδικάσας της καταγγελίας έκρινε τους πάντες αθώους. Τους πάντες. Έτσι μερικοί τ. Υπουργοί κρίθηκαν αθώες περιστερές ενώ μπροστά στα μάτια τους χόρευαν οι λεηλάτες της Υγείας. «Συνένοχοι ή βλάκες» θα έλεγε ο αείμνηστος Κίτσος Τεγόπουλος της Ελευθεροτυπίας. Ο εκτσογλανισμός, βέβαια, ως πράξη προϋπήρχε απ την εποχή της NOVARTIS, σύνηθες φαινόμενο στην Ελληνική πολιτική ζωή. Δικαιούμαι, λοιπόν, να ρωτήσω τον «εφευρέτη» του όρου κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ιδιαιτέρως:

- Ήταν ή όχι εκτσογλανισμός του Κοινοβουλίου της Χώρας και του κύρους της η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με έγχρωμα ψηφοδέλτια το 1985;

- Ήταν ή δεν ήταν εκτσογλανισμός του Δημοσίου βίου η διακυβέρνηση της Χώρας από την σπείρα της κ. Μιμής Λιάνη, σε συνεργασία με καφετζούδες, παπάδες, αεροσυνοδούς και την εικόνα της «Κυβέρνησης» στην οποία περίοπτη θέση κατείχε ο κ. ΕΒ;

- Ήταν ή δεν ήταν εκτσογλανισμός;

Η λεηλασία του δημοσίου πλούτου με τις αλόγιστες δαπάνες της Θεσσαλονίκης – πολιτιστικής Πρωτεύουσαν (1998) την οποία συντόνιζε ο κ. ΕΒ; Η διαχείριση των έργων των ΟΑ και η κατάληξη τους σε ωραία ερείπια (όπως πχ το Εν Μαραθώνι κωπηλατοδρόμιο στο οποίο έχουν κάνει κατάληψη πέντε είδη βατράχων;) Η αγορά, με Νόμο, δύο Υ/Β, των οποίων η τύχη αγνοείται μέχρι σήμερα Η εγκατάλειψη 170 πανάκριβων και υπερκοστολογημένων αρμάτων χωρίς πυρομαχικά; Σκέτη ασυνειδησία. Η καθιέρωση του «προσωρινού» χαρατσιού μέσω τιμολογίων της ΔΕΗ; Τέλος, ήταν ή δεν ήταν εκτσογλανισμός η καθιέρωση του οικτρού άρθρου 86 στο Σύνταγμα που συγκαλύπτει αρπαχτές των μελών του συνδικάτου και ακόμη περισσότερο ο ανήθικος διωγμός του κ. Ανδρέα Γεωργίου  (ΕΛΣΤΑΤ) γιατί παρουσίασε στην ΕΕ όλη την οικτρή εικόνα της Ελληνικής Οικονομίας την οποία ωραιοποίησαν Καραμανλής – Παπαθανασίου με την ανοχή ΠαπανδρέουΒενιζέλου. Λησμόνησα από πρόθεση, την εξαφάνιση της λίστας Lagarnd και την απώλεια 100δων εκατομμυρίων από φοροφυγάδες και την ανακήρυξη του BENI ως χειρότερου Υπουργού Οικονομικών της ΕΕ και το λουκέτο στην Κρατική Βιομηχανία Οχημάτων.

Η δεύτερη βόμβα, ισχυρότερη της πρώτης

Την επιούσα, Κυριακή 9 Ιουλίου, ξεφυλίζοντας την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έτερον πόλον στήριξης του κ. ΕΒ, παρ’ ολίγον να πάθω ταμπλά, βοηθούσης της ζέστης, όταν είδα μια ολόκληρη, τεράστια σελίδα με ψιλά γράμματα, άρθρο του ΒΕΝΙ με τίτλο «Τα ιδιωτικά ΑΕΙ, το εκλογικό όριο και το Σύνταγμα» (όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει ο ΒΕΝΙ). Τι, του ρθε να αραδιάσει χιλιάδες λέξεις, μια ολόκληρη σελίδα σας λέω, για θέματα που είναι άλλων παπάδων Ευαγγέλια; Ο ίδιος όταν ήταν πανίσχυρος αντιπρόεδρος στην Κυβέρνηση των Αντωνομπένηδων; τι έκανε για τα ιδιωτικά ΑΕΙ; Εάν βρεθεί κάποιος που διάβασε αυτό το αβυσσαλέο κείμενο να περάσει από τα γραφεία του MILITAIRE να παραλάβει σωσίβιο μετά σφυρίχτρας.

Πως εξηγείται η υπερδιέγερση του, που, προσεχώς θα πολλαπλασιάζεται; Ο ΒΕΝΙ θέλει να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ελπίζει να τον προτείνει ο κ. Μητσοτάκης, στρυμωγμένος Σκέφτεται: Αφού ο Τσίπρας έκανε τον Προκόπη γιατί να μην κάνει ο Μητσοτάκης εμένα; Έχει δίκιο. Ο εκτσογλανισμός στη Χώρα για κάθε περίπτωση έχει ριζώσει.

Καλό καλοκαίρι και συγγνώμη που σας ζάλισα.

ΣΗΜ. Στην αρχή του κειμένου μου σας είχα υποσχεθεί σχολίαση δύο σημείων της συνέντευξης. Το πρώτο σας το πρόσφερα ήδη. Σας οφείλω το δεύτερο. Η ερώτηση της κυρίας στον ΒΕΝΙ είναι άκρως «μελοποίητη», ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, λιώνει για κολακίες «Γνωρίζουμε ότι είσθε δεινός αναγνώστης ακόμη και της λογοτεχνίας. Σκεφτήκατε ποτέ να γίνετε συγγραφέας; Θέλετε να μου πείτε ένα στίχο που σας έχει, βαθιά, αγγίξει; «ΒΕΝΙ» Την ποιητική σύσταση της Κρυστάλλης Γλυνιαδάκη: Να βλέπεις πότε το κοινό ζητάει ν΄αλλάξει ξέρεις φωνή, πότε να σιωπήσεις……» Όντως, ωραία συμβουλή σε ακόρεστους εξουσιολάτρες. Προσωπικά, θα συνιστούσα στον αγαπητό ΒΕΝΙ ένα αφορισμό του Μεγάλου Μάρκου Αυρήλιου «Αν νιώθεις ότι ξεπέφτεις και δεν μπορείς να κρατηθείς, αποτραβήξου με θάρρος σε μια γωνιά όπου μπορείς να σταθείς όρθιος.

Εστιάζοντας στην Άμυνα θα σας θυμίσω την επαίσχυντη εκτσογλανιστική πολιτική που εφάρμοσαν τρείς, διαδοχικές, Κυβερνήσεις (Κ. Καραμανλής – Μεϊμαράκης / Γ. Παπανδρέου – Ε. Βενιζέλος / Αντ. Σαμαράς – Ε. Βενιζέλος) σε ότι αφορά στην εθνική Κυριαρχία, το γόητρο της Χώρας, τους εξοπλισμούς και την ηθική-υλική στήριξη των στελεχών. Πλήρης διάλυση. Κι’ όμως βρίσκουν το απύθμενο θράσος να θέλουν να μας ξανακυβερνήσουν! Αντέξαμε τους πολιτικούς δεν θ’ αντέξουμε τον καύσωνα;

The post «Εκτσογλανισμός και Βενιζέλεια πάθη»! Κώστας Φράγκος appeared first on Militaire.gr.

Keywords
κωστας, το φως, κων, καιρος, εκλογες, φως, βενιζελος, βουλη, fan, σημαίνει, novartis, υπουργοι, ελευθεροτυπια, ρωτήσω, ψηφοδελτια, θεσσαλονικη, δεη, συνταγμα, ελστατ, παπανδρεου, καθημερινη, αει, αβυσσαλέο, εξηγείται, τσιπρας, καλοκαιρι, οφείλω, αντ, σαμαρας, Αντωνης Σαμαρας, βιογραφικο, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, εφημεριδα δημοκρατια, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, χαρατσι δεη, εκλογες 2012, η ζωη ειναι ωραια, πικραμενος, γνωμικο, αντ, γωνια, εθνικη, ηθικη, θαρρος, καθημερινη, ρωτησε, τυχη, φως, αβυσσαλέο, αγορα, αει, αρθρο, αμυνα, απυθμενο, απωλεια, βομβα, γινει, γινονται, γοητρο, γραφεια, δευτερο, δηλωσεις, δειχνει, δοντια, εγινε, ειλικρινα, ειπαν, ενιοτε, εξηγείται, εξοδα, εποχη, ερχεται, εφημεριδα, ζωη, θρασος, διαφημιση, εικονα, καποδιστριας, κυβερνηση, κειμενο, κιτσος, κυρια, κωπηλατοδρομιο, λεηλασια, λουκετο, ματια, μηδενιστης, μιμης, μητσοτακης, μπορεις, παντα, ορος, οφείλω, οχηματων, ρωτήσω, σαββατο, σελιδες, συζητηση, σωσιβιο, σχολια, τεγοπουλος, το φως, φλυτζανι, φωνη, δικιο, ειδη, fan, γινετε, χωρα, κειμενα, κων, κυριακη, λεξεις, μπροστα, νιωθεις, novartis, σημαίνει, θεματα, υγειας, ωραιο
Τυχαία Θέματα
Εκτσογλανισμός, Βενιζέλεια, Κώστας Φράγκος,ektsoglanismos, venizeleia, kostas fragkos