Ελληνοτουρκικά: Έρχεται επέκταση της συμφωνίας της Μαδρίτης; Ι.Ιντζές

Η αναδρομή στις ελληνοτουρκικές κρίσεις και κυρίως στις «συμφωνίες» που επικύρωσαν την αποκλιμάκωση κάθε μίας από αυτές είναι πολύ χρήσιμη αυτές τις ημέρες που αναμένουμε τον κ. Ερντογάν στην Αθήνα.

Ο Αντιστράτηγος ε.α Ιωάννης Ιντζές κάνει αυτό το «φλας-μπακ» και εκφράζει τις ανησυχίες του, καθώς ο κ.Ερντογάν έρχεται μετά από μια μακρά περίοδο έντασης στα ελληνοτουρκικά. Μπορεί να δούμε μια «επέκταση» της συμφωνίας της Μαδρίτης με την οποία είχαμε αναγνωρίσει «ζωτικά συμφέροντα

της Τουρκίας στο Αιγαίο».

Πως φθάσαμε από το «δεν συζητάμε με την Τουρκία αν δεν αποσύρει τα στρατεύματα της από την Κύπρο» στην αναγνώριση των «ζωτικών της συμφερόντων στο Αιγαίο»; Και που μπορούμε να φθάσουμε;

Ο κ.Ιντζές απαντά σε ερωτήματα για την ενδεχόμενη αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών. Καταθέτει τα γεγονότα και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σίγουρα υποβάθμιση των οπλικών συστημάτων των νησιών. Θεωρεί ότι είναι απαράδεκτο ότι η κυβέρνηση δεν έχει ενημερώσει τη Βουλή για το τι έχει αποσύρει από τα νησιά και επισημαίνει ότι όλες οι χώρες που έστειλαν στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία, «πέρασαν» τις αποφάσεις τους από τα κοινοβούλια τους.

Ασκεί κριτική στην στάση που επέλεξε να τηρήσει η Ελλάδα στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. «Προέχει το εθνικό συμφέρον και έπονται οι συμμαχικές υποχρεώσεις», λέει ο κ.Ιντζές, αναφερόμενος και στην ελληνική τοποθέτηση στην κρίση της Μέσης Ανατολής.

Ο κ.Ιντζές αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, με αφορμή τα δραματικά γεγονότα που έπληξαν την εικόνα τους κι όχι μόνο. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να ανακτήσουν το γόητρο τους», λέει ο κ.Ιντζές επισημαίνοντας ότι φαίνεται να υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ αυτών που λαμβάνουν αποφάσεις και όσων καλούνται να τις εκτελέσουν.

Ενδιαφέρον έχουν όσα λέει για τη στρατιωτική θητεία και τα …τάμπλετ που αποφασίστηκε να μοιραστούν σε στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

https://youtu.be/0VXt1ys9jFk

The post Ελληνοτουρκικά: Έρχεται επέκταση της συμφωνίας της Μαδρίτης; Ι.Ιντζές appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελληνοτουρκικά, Έρχεται, Μαδρίτης Ι Ιντζές,ellinotourkika, erchetai, madritis i intzes