Ελληνοτουρκικά: Ο Θοδωρής Καρυώτης για τις θέσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα ελληνοτουρκικά

Ο καθηγητής Θοδωρής Καρυώτης σχολιάζει πάντα την επικαιρότητα από την Ουάσινγκτον. Την επικαιρότητα που έχει να κάνει με τα ελληνοτουρκικά και το θέμα της ΑΟΖ.

Το τελευταίο του σχόλιο μετά από την παρουσίαση των προγραμμάτων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι:

«Τουλάχιστον o Τσίπρας,

στο προεκλογικό του πρόγραμμα, δεν ξέχασε την ΑΟΖ , όπως η Νέα Δημοκρατία, αλλά μιλάει για σταδιακή επέκταση των χωρικών υδάτων:

8.1 Εξωτερική πολιτική Στην εξωτερική πολιτική προτεραιότητες για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι:

Η προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και η ειρηνική επίλυση διαφορών με τους γείτονές της, στη βάση του διεθνούς δικαίουΩς προς τα ελληνοτουρκικά, η πρωτοφανής ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η Τουρκία, ως συνέπεια και των πολύνεκρων σεισμών, και η αλληλεγγύη που επέδειξε η Ελλάδα, δημιουργούν μια νέα δυναμική που πρέπει να αξιοποιηθεί. Στο πλαίσιο αυτό θα επιδιώξουμε:

[α] Σε διμερές επίπεδο: Επανεκκίνηση των συνομιλιών για στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και των διερευνητικών συνομιλιών με απώτερο στόχο την οριοθέτηση της μεταξύ μας υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ΔΔΧ). Ο διάλογος θα βασίζεται σε σαφείς κόκκινες γραμμές: την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και το αναφαίρετο δικαίωμα αμυντικής προάσπισής της και ιδίως των ελληνικών νησιών

[β] Σε περιφερειακό επίπεδο: Σταδιακή επέκταση σε κάθε τμήμα της Ανατολικής Μεσογείου των χωρικών υδάτων της Ελλάδας σε 12 ν.μ. και οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ με όλες τις γειτονικές της χώρες στην εν λόγω περιοχή».

The post Ελληνοτουρκικά: Ο Θοδωρής Καρυώτης για τις θέσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα ελληνοτουρκικά appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελληνοτουρκικά, Θοδωρής Καρυώτης, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ,ellinotourkika, thodoris karyotis, nd-syriza