«Ελληνοτουρκική φιλία ή υποτέλεια στο νεο-οθωμανικό αναθεωρητισμό»;

Γράφει οΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΓ. ΣΟΦΟΥΛΗΣ*

Η ουτοπική  διάθλαση της πραγματικότητας που επιχειρείται από     ( την ….. σχολή σκέψης  ΕΛΙΑΜΕΠ ), από ένα φαύλο εγχώριο πολιτικό και καθηγητικό κατεστημένο, την όποια κυβερνητική νομενκλατούρα, σε αγαστή συνεργασία, με τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, φαίνεται να αποδίδει καρπούς…..!!!!!

Οι νεοέλληνες εξανδραποδισμένοι σε μια αγελαία ιδιωτία, φαίνεται να έχουν εγκαταλείψει πλήρως την πολιτιστική, ιστορική, και εθνική τους  συνείδηση, απεμπολώντας την γεωπολιτική τους  κληρονομία,

και την κοσμοϊστορική τους οικουμενικότητα στην ευρύτερη περιοχή της χερσονήσου του Αίμου, του Αιγαίου, της μικράς Ασίας και της ανατολικής  μεσογείου (ΚΥΠΡΟΥ – ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ)

         

Προφανώς η κατευθυνόμενη και χαλκευμένη ιστορική παιδεία η επίδραση των νέων τής  νεωτερικότητας η αλλοίωση των  κοινωνικών προτύπων που δυναμικά επιβάλλει η νέα τάξη πράγματων, και η γεωπολιτική σκοπιμότητα του αγγλοσαξονικού άξονα,  επιδιώκει με πείσμα να διατηρήσει την παγκόσμια κυριαρχία του σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται ορμητικά  νομοτελειακά από μονοπολικό σε πολύ-πολικό, αδυνατεί να αποδεχθεί την ρεαλιστική πραγματικότητα,  αδίστακτα χρησιμοποιεί χώρες  προτεκτοράτα ως θύματα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις γεωστρατηγικές του επιδιώξεις για μια παγκόσμια κατίσχυση .

( η Ελλάδα δεν είναι δυστυχώς έξω από αυτή την ασκούμενη πολιτική της δύσης).

Η χώρα μας  μέσα σε αυτόν τον καταιγισμό των δομικών και κοσμοϊστορικών γεγονότων  που διαδραματίζονται στην άνοιξη της νέας χιλιετίας,  οι εξελισσόμενοι γεωπολιτικοί συσχετισμοί, ίσως της δίνουν μια  ιστορική ευκαιρία να αναδειχθεί σε εκείνον τον βασικό γεωπολιτικό παράγοντα σταθερότητας και ισχύος, σε μια  ταραγμένη γειτονιά  της μεσογείου, αποκτώντας  μέσω αυτής, μέρος της χαμένης  οικονομικής και εθνικής της  κυριαρχίας.    

Ο συνδυασμός της  ενιαίας  ΑΟΖ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ-ΚΥΠΡΟΥ με τα τεράστια ενεργειακά υποθαλάσσια  κοιτάσματα υδρογονανθράκων, και την δυνατότητα να παίξει κυριο ρόλο στην μεταφορά  φυσικού αερίου και εμπορευμάτων  εκτός Τουρκίας στον δρόμο (one belt one rod) καθώς και η γεωγραφική νησιωτική της ανάπτυξη, της δίνουν την δυνατότητα  έλεγχου του αιγαίου και κατ΄ επέκταση της ανατολικής μεσογείου,  αναδεικνύοντάς την  ως τον  κορυφαίο  γεωπολιτικό-γεωστρατηγικό δρώντα στον νέο αναχωματικό δακτύλιο που προσπαθεί να εφαρμόσει ο αγγλοσαξονικός πόλος (ΗΠΑ-ΜΒ-ΝΑΤΟ) ενάντια στην Ευρασία και κυρίως στην Ρώσσο-Κινεζική εξάπλωση.

(άσχετα με το εάν κάποιος συμφωνεί η όχι με την εφαρμοζόμενη πολιτική της συλλογικής δύσης  ΗΠΑ-ΜΒ-ΝΑΤΟ, και αφού οι  ελληνικές πολιτικές ελίτ τουλάχιστον μετά την δεκαετία του 90  επέλεξαν  να ανήκουν σε αυτή, η αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας θα έπρεπε να είναι ο εθνικός γεωπολιτικός άξονας  της εξωτερικής  πολιτικής, ανεξαρτήτως πολιτικών συσχετισμών στο εσωτερικό.)

Και ενώ όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα της δίνουν αυτήν την εκ των πραγμάτων γεωπολιτική ευκαιρία, αντιθέτως παρακολουθούμε με μεγάλη  έκπληξη, απορία και απογοήτευση να ακολουθείτε μια εντελώς παράλογα αντίθετη ασκούμενη εξωτερική πολιτική. Πολιτική υποτέλειας, εθνικής ντροπής, με απώτερο διαφαινόμενο κίνδυνο  διαμελισμού της χώρας και  εξαφάνισης  του ιστορικού έθνους των Ελλήνων σήμερα (και δημογραφικά) που αποτελεί τον μόνο κληρωδοτικό κρίκο στην συνέχεια  μεταξύ του αρχαίου – ρωμαϊκού – βυζαντινού και νεότερου ελληνικού πολιτισμού.    

ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Τουρκία ως ένας άλλος κρατικός δρώντας  αποτελεί με την σειρά της μια γεωπολιτική οντότητα με την δική της σημασία στον γενικό σχεδιασμό  του αγγλοσαξονικού άξονα.

Έχοντας την προνομιακή  γεωγραφική της  θέση  στην Ευρασία, φαίνεται να κατανοεί πλήρως την αναγκαιότητα του δυτικού παράγοντα να θέλει να την κρατήσει στον δυτικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, και το χρησιμοποιεί πάντα με γνώμονα την εθνική της στόχευση και τα εθνικά της συμφέροντα.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα που έχει παραχωρήσει την εθνική της υπόσταση σαν σε ένα  ετερόρρυθμο εταίρο στην ευρωπαϊκή ένωση και το ΝΑΤΟ 

   

Παρακολουθούμε μια διαχρονικά σχεδιασμένη εξωτερική πολιτική σε διάφορους άξονες αλλά κυρίως σε σχέση με την Ελλάδα, αφού η γεωπολιτική και ενεργειακή της χειραφέτησή που ακολουθεί, καθώς και η στόχευσή της να μεταλαχθεί σε ένα  νέο μεγάλο περιφερειακό γεωπολιτικό παίκτη, περνά μέσα από την εκμηδένιση του μόνου μεγάλου (αντίπαλου) που δεν είναι άλλος από την Ελλάδα.

Η  κυριαρχία της Ελλάδας  (ο έλεγχος στο Αιγαίο),  ο πλούτος των νησιών ,  η γεωστρατηγική τους σημασία, η  μεγάλη αποκλειστική οικονομική ζώνη με τις τεράστιες οικονομικές, ενεργειακές και γεωπολιτικές  δυνατότητες ως κυριαρχικό δικαίωμα, η στρατηγικής σημασίας θέση της στον νέο δρόμο του μεταξιού, είναι αυτά που λείπουν από την αναπτυσσόμενη εμπορικά, στρατιωτικά, και γεωπολιτικά Τουρκία, και φυσικά αποτελούν μακροχρόνια στόχευση της.

Η αναπτυσσόμενη οικονομία της  η βιομηχανική εκτίναξη και η εμπορικό-στρατιωτική στόχευση περνά μέσα από την εξεύρεση τρόπου  ενεργειακής αυτονομίας, ανεξαρτητοποίησης από τον ρωσικό ενεργειακό  παράγοντα όσο και αυτός ο εναγκαλισμός της  με την Ρωσία φαντάζει  ονειρεμένος.

Όλα αυτά τα αναζητά μέσα από την διεκδίκηση της γαλάζιας πατρίδας, της εκμηδένισης κυριαρχίας έως αφανισμού του ελληνικού (προβλήματος ), προκειμένου να επιτύχει την στόχευσή της.

Όλα αυτά αλλά και η ιστορική πορεία των δυο κρατών εθνών δείχνουν καθαρά την στόχευση της Τουρκίας.

Ο τουρκικός όρκος τω 6 σημείων που ψήφισε το   τελευταίο  οθωμανικό  κοινοβούλιο το 1920  το ( Misaki mili) στο Ερζερούμ. Μετά την μικρασιατική καταστροφή Και την συμφωνία της Λοζάνης. 

Δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το ποια είναι η πολιτική της Τουρκίας διαχρονικά και ιδιαίτερα απέναντι στον ελληνισμό και την Ελλάδα.

Μια απλή ιστορική αναδρομή δεν αφήνει κανένα περιθώριο για τις προθέσεις της.

Εξόντωση-εξαφάνιση του ελληνικού στοιχείου της Mικράς Ασίας και κυρίως της Κωνσταντινουπόλεως Μη τήρηση της συνθήκης της Λοζάνης στην Ίμβρο και την Τένεδο Εισβολή και κατοχή στην Κύπρο Αμφισβήτηση κυριαρχίας στο Αιγαίο Piri reis Casus belli Παραβιάσεις στον εθνικό και χερσαίο εναέριο χωρο. Γαλάζια πατρίδα. Ίμια Τούρκο-Λυβικό μνημόνιο Σύλληψη & κράτηση Ελλήνων αξιωματικών στον Εύρο. Μεταναστευτική επιθετική πολιτική Εύρος Καταπάτηση της Αμμοχώστου Oruts reis Αγία Σοφία σε τζαμί & άλλων βυζαντινών μνημείων Απαίτηση Αποστρατιωτικοποίησής των νησιών μας Παράνομες naytex Έγγραφα περί μη κυριαρχίας των νησιών μας στον ΟΗΕ Τουρκική (μειονότητα και προξενείο στην Θράκη) Αμφισβήτηση του κυριαρχικού μας δικαιώματος των 12 ναυτικών μιλίων

Και σειρά άλλων προκλητικών αμφισβητήσεων κυριαρχίας.

Είναι  λοιπόν αδύνατον, εάν κάποιος δεν είναι :  πολιτικά αφελής, ιστορικά και εθνικά άσχετος, κομματικά εγκάθετος,  εμπλεκόμενος  πρεσβειών, και υπηρετών αλλότριων συμφέροντων (πράκτορας) ή ασπαζόμενος τον νεοραγιαδισμο, να απορεί αλλά ταυτόχρονα και να μην κατανοεί την επιθυμία της διαχρονικά ακατανόητης (κατευναστικής πολιτικής ) που προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό για την επίτευξη της ελληνοτουρκικής νέας συμφωνίας που υπέγραψε η πολιτική τριάδα ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΔΕΝΔΙΑ-ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ, ότι δεν αποτελεί το χρονικό μιας  προαναγγελθείσας προδοσίας, και ότι μπορεί αυτό να οδηγήσει σε ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ  ΦΙΛΙΑ ;

Η πρόσφατη επίσκεψη ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ την επικυρώνει πανηγυρικά εν μέσω μια νέας προκλητικής αμφισβήτησης κυριαρχίας  εθνικής ταπείνωσης και υποτέλειας   (της άρνησης της Τουρκίας μέσω του Χακαν Φιταν  της οριοθέτησης θαλασσίων πάρκων, που αποτελεί και απαίτηση της ΕΕ).

Ο  Πρωθυπουργός επικαιροποίησε με την επίσκεψή του, αποδεχόμενος την απαίτηση του σουλτάνου μετά υποκλίσεων του ιδίου και του Γεραπετρίτη……….

(υπάρχει αραγες  κάποιο μυστικό πρωτόκολο που να υποχρεώνει σε βαθιά υπόκλιση αξιωματούχους της  Ελλάδας  στον Ερντογάν ;)

Αποδεχόμενος η υποχρεούμενος  την προεδρία του Σoυλτάνου στο τούρκο-ελληνικό επιχειρηματικού φόρουμ.

Εάν λάβουμε υπόψιν το τόξο επιρροής  που έχει δημιουργήσει η Τουρκία γύρω μας. Πως είναι δυνατόν να συμβαίνει όλο αυτό και να μην λαμβάνονται υπόψιν όλα όσα  τεκμηριώνονται εδώ;

(Βουλγαρία -με τον φιλότουρκο  ΜΠΟΙΚΟ ΜΠΟΡΙΣΩΦ )

(Σκόπια με τον φιλότουρκο ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΜΙΤΣΟΦΣΚΙ, και εδώ έρχεται η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών να αποδειχθεί περισσότερο ως καταστροφική αφού συμπληρώνει την τουρκική ζώνη επιρροής εναντίον μας

(Αλβανία του γνωστού μας ανθέλληνα και κολλητού ευνοούμενου της Τουρκίας  ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ )  με την αμυντική συμφωνία με την Τουρκία με την  ακύρωση της συμφωνίας μας  για  την ΑΟΖ ,την τουρκική ναυτική βάση, την δήμευση  των περιουσίων της Ελληνικής  μειονότητας στην βόρειο  Ήπειρο και την φυλάκιση Μπελέρη.           

Ουσιαστικά  παραδίδει την εθνική κυριαρχία και καθιστά την Ελλάδα μια νέα οθωμανική επαρχία όπως περιφανώς μας δήλωσε ο κύριος Μητσοτάκης στην παρωδιακή επέτειο των 200 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία της επαναστάσεως του 1821 αυτός η πρόεδρος μας και όλος ο πολιτικός εσμός που παριστάνει την ελληνική κυβέρνηση με την ανοχή και συνεργασία της ελάσσονος αλλά και μείζονος αντιπολίτευσης.

Το σύνθημα πρέπει να είναι ένα

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες

*Καθηγητής Φ.Α.

Γεωπολιτικός αναλυτής

Συντακτικό Μέλος της επιτροπής για την

Εθνική κυριαρχία και την Κύπρο.      

     

         

     

The post «Ελληνοτουρκική φιλία ή υποτέλεια στο νεο-οθωμανικό αναθεωρητισμό»; appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελληνοτουρκική, -οθωμανικό,ellinotourkiki, -othomaniko