Ένας κούκος κι ένα αηδόνι μας δίνουν ελπίδα για το 2024! Εμμανουήλ Γιουβανόπουλος συγγραφέας ετών 12

Σε κάθε αλλαγή χρόνου προσπαθούμε να αποχαιρετούμε τον «παλιό» και να υποδεχόμαστε το νέο με ένα πρόσωπο που μπορεί να μας δώσει ελπίδα! Είναι αυτό που χρειαζόμαστε όλο και περισσότερο. Ο αποχαιρετισμός του 2023 και η υποδοχή του 2024 σε έναν καλεσμένο που μπορεί να μας πλημμυρίσει με ελπίδα. Ο Εμμανουήλ Γιουβανόπουλος είναι 12 ετών και είναι ο νεότερος συγγραφέας της Ελλάδας!

Ο Εμμανουήλ Γιουβανόπουλος 12 ετών, υπογράφει ένα υπέροχο βιβλίο με θέμα την Μικρασιατική Καταστροφή! Δεν είναι η πρώτη του προσπάθεια να μιλήσει γι΄ αυτό το δύσκολο κεφάλαιο της ιστορίας μας. Στη Β΄ Δημοτικού, ζήτησε από τον δάσκαλο του να μιλήσει  στους συμμαθητές του για την Μικρασιατική Καταστροφή. Του είπε πως είναι πολύ μικρός για να το κάνει. Ήταν και αυτό ένα κίνητρο για να ασχοληθεί ακόμη περισσότερο με την ιστορία και ειδικά με την Μικρασιατική Καταστροφή.

Στα 11 χρόνια του ο Εμμανουήλ Γιουβανόπουλος έγραψε το βιβλίο "Ο κούκος και το αηδόνι”, που κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία. Βραβεύτηκε γι' αυτό, καθώς του απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο λογοτεχνίας (μικρασιατικού περιεχομένου) συγγραφέων κάτω των 18 ετών. Έχει πάρει μέρος σε μαθηματικούς διαγωνισμούς σε επίπεδο γυμνασίου και έχει διακριθεί δύο φορές. Φοιτά στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης μετά από εισαγωγικές εξετάσεις που έδωσε στο βιολί (σε ηλικία 7 ετών). Άρχισε να διαβάζει χωρίς καθοδήγηση σε ηλικία τριών ετών και είναι λάτρης των Αρχαίων Ελληνικών Κειμένων. Μελετά Φυσική και μαθαίνει 3 ξένες γλώσσες.

Διαβάζουμε από την περίληψη του βιβλίου:

«Ο κούκος και το αηδόνι» «είναι το προαιώνιο παιχνίδι της αμαρτίας. Μια τέλεια στημένη δίκη, με μάρτυρες, ενόρκους, κατηγορούμενους και δημόσιους κατηγόρους. Μια δίκη που κοντολογίς έχει τα πάντα· δεν έχει όμως δικαστές. Ένας αιώνας μετά, και δεν έχει δικαστεί κανείς, εκτός από τη λοιδορία των έξι, ένα ανέκδοτο για «αφελή παιδιά» που δεν είναι καν κοινοποιήσιμο».

Ο Εμμανουήλ Γιουβανόπουλος, μιλά στο militaire channel για το βιβλίο του, την ιστορία, για εκείνους που την κακοποιούν και θέλουν όχι άδολα να την αλλάξουν. Μιλά για όσους στην προκυμαία της Σμύρνης είδαν «συνωστισμό» κι όχι σφαγή…Μιλά για την πολιτική επικαλούμενος τον Αλ.Παπαδιαμάντη, αλλά και τον Ναπολέοντα που είχε πει ότι «στην πολιτική η βλακεία δεν είναι μειονέκτημα».

Η νιότη της Ελλάδας δεν είναι αυτή που βλέπουμε σχεδόν κάθε βράδυ στις τηλεοπτικές μας οθόνες. Δεν είναι μόνο αυτή…Η νιότη μας είναι ο Εμμανουήλ Γιουβανόπουλος και άλλα πολλά παιδιά της ηλικίας του με χαρίσματα και ταλέντο,που διψούν για γνώση, πασχίζουν να την αποκτήσουν και την αξιοποιούν όχι μόνο για τον εαυτό τους. Μόνο αυτή τη νιότη δεν μας την δείχνουν όσο πρέπει ,αυτοί που πρέπει.

Καλή χρονιά με ελπίδα ότι όλα μπορούν να πάνε καλύτερα …Ο λόγος στον 12χρονο αλλά ώριμο  Εμμανουήλ Γιουβανόπουλο που παρά το υπέροχο γράψιμο του, λέει ότι δεν θα γίνει συγγραφέας.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

https://youtu.be/0VXt1ys9jFk

The post Ένας κούκος κι ένα αηδόνι μας δίνουν ελπίδα για το 2024! Εμμανουήλ Γιουβανόπουλος συγγραφέας ετών 12 appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα