Ένοχη σιωπή της κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ για στρατιωτικά νοσοκομεία και Μετοχικά Ταμεία

Το «δεν γνωρίζω, δεν απαντώ» δεν ισχύει για την κυβέρνηση και το ΥΠΕΘΑ στο θέμα των στρατιωτικών νοσοκομείων και των Μετοχικών Ταμείων. Γνωρίζει πολύ καλά τι θα ακολουθήσει και γι΄ αυτό αρνείται να απαντήσει σε οποιονδήποτε κοινοβουλευτικό έλεγχο! Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Στρατιωτικών επισημαίνει την ένοχη σιωπή της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ :

Το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών (ΠΑ.Σ.Ε.Σ.) εκφράζειτην έντονη ανησυχία του, καθόσον στα «φλέγοντα» θέματα της «Ενοποίησης Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων» και της

«Καταβολής Οφειλόμενων Χρεών προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία» κατατέθηκαν Ερωτήσεις (στη 2η περίπτωση και ΑΚΕ) και δεν έχουν απαντηθεί ακόμα, αν και πέρασαν 40 ημέρες από καταθέσεώς τους και εξ όσων γνωρίζουμε οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. (άρθρο 126-128Β του ΚτΒ)

Θυμίζουμε πως πρόκειται για τις:

1.​Ερώτηση 3248/16-2-2024

2.​Ερώτηση – ΑΚΕ 3257/16-2-24,

αμφότερες κατατεθειμένες από τον βουλευτή Α΄ Ανατολικής Αττικής τηςΕλληνικής Λύσης κ. Στυλιανό Φωτόπουλο.

Ήδη το ΠΑ.Σ.Ε.Σ. έχει προβεί σε ενημερώσεις σειράς κομμάτων της Βουλής, επί των ανωτέρω θεμάτων, μεταφέροντας την αγωνία των μελών του κι όχι μόνο ενώέχει σταθεί απέναντι σε ενέργειες που θα επιβαρύνουν την υπάρχουσα κατάσταση, όπως παραχώρηση χώρου του ΜΤΣ στο ΕΛΚΑΚ άνευ αποζημίωσης – μισθωτηρίουκαι υγειονομικής κάλυψης 5500 σωφρονιστικών υπαλλήλων στα στρατιωτικά νοσοκομεία, που αιτήθηκε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, κα Άννα Ευθυμίου,με την Ερώτηση 3503/29-2-2024.

The post Ένοχη σιωπή της κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ για στρατιωτικά νοσοκομεία και Μετοχικά Ταμεία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ένοχη, ΥΠΕΘΑ, Μετοχικά Ταμεία,enochi, ypetha, metochika tameia