Επίδομα θέρμανσης 2022 ως 350 ευρώ: Τα νέα κριτήρια – Πότε το ποσό διπλασιάζεται

Αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης, ενώ φέτος για ορισμένες κατηγορίες προβλέπεται μπόνους που διπλασιάζει την επιδότηση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τα εισοδηματικά κριτήρια αυξάνονται σε:

16.000 ευρώ από 14.000 ευρώ για τον άγαμο και24.000 ευρώ από 20.000 ευρώ για τον έγγαμο, προσαυξανόμενα κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Το επίδομα θέρμανσης θα κυμαίνεται μεσοσταθμικά στα 350

ευρώ. Διπλάσιο θα είναι για όσους γυρίσουν από ρεύμα ή φυσικό αέριο σε πετρέλαιο.

Η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία αναμένεται να είναι 0,25 ευρώ (με τον ΦΠΑ) ανά λίτρο, με κόστος αθροιστικά 250 εκατ. ευρώ. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιδότησης του φυσικού αερίου, δήλωσε ότι είναι υπό επεξεργασία, εν αναμονή και των αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, ο δημοσιονομικός χώρος το 2022 εξαντλείται στο επίδομα θέρμανσης, στην «επιταγή ακρίβειας» και στις επιδοτήσεις του ρεύματος.

Ποιοι θα πάρουν 700 ευρώ για πετρέλαιο θέρμανσης

Όσοι καταναλώσουν φέτος πετρέλαιο αντί ηλεκτρισμού ή φυσικού αερίου, θα δουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης.

Με πιο απλά λόγια, δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης που θα στραφούν στο πετρέλαιο θα λάβουν διπλάσιο επίδομα, δηλαδή 700 ευρώ.

Όπως είπε από το βήμα της ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης:

«Ένα ισχυρό κίνητρο για την αντικατάσταση του ηλεκτρισμού ή του φυσικού αερίου με άλλες μορφές θέρμανσης, τονίζω, όπου αυτό μπορεί να είναι εφικτό. Ενώ μελετούμε και θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε σύντομα, και μία ειδική παρέμβαση που θα μειώνει το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία για όλους τους Έλληνες καταναλωτές».

Για όσους έχουν φυσικό αέριο, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως υπάρχουν σκέψεις για χορήγηση επιδόματος στους καταναλωτές. Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό θα δοθεί απευθείας στους λογαριασμούς.

Αλλά και για το ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, εξετάζεται ένας τρόπος στήριξης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος που θα δίνει κίνητρα στους πολίτες για να προχωρούν σε εξοικονόμηση ενέργειας. Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν από τον Οκτώβριο.

Πού και πώς η αίτηση για το επίδομα θέρμανσης

Η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ θα δεχτεί και φέτος την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους.

Πώς κάνετε αίτηση για voucher θέρμανσης:

Είσοδος στην πλατφόρμαΕκδήλωση ενδιαφέροντοςΕπιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικίαΕπιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτηΕπιλέγω είδος καυσίμουΣυμπληρώνω τον Αριθμό παροχής ρεύματοςΕπιλέγω οικισμόΣυμπληρώνω τα τ.μ. της κατοικίαςΣυμπληρώνω τον IBAN στο myAADE

The post Επίδομα θέρμανσης 2022 ως 350 ευρώ: Τα νέα κριτήρια – Πότε το ποσό διπλασιάζεται appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα