Ερντογάν κατά Τραμπ και Πούτιν για τη Συρία: “Θα τρελάνουν τον κόσμο”

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε τις δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν,σύμφωνα με τις οποίες καμία στρατιωτική λύση δεν είναι δυνατή στη Συρία .

“Θα τρελάνουν τον κόσμο! Και οι δύο έχουν στρατιωτικές βάσεις στη Συρία”, είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με το

πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

“Εάν δεν είναι δυνατή μια στρατιωτική λύση, οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα πρέπει να αποσύρουν τις δυνάμεις τους. Δεν υπάρχουν Τούρκοι στρατιώτες στη Συρία”,είπε ο Εντογάν σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης πριν πετάξει για τη Ρωσία.

“Υπάρχουν πέντε αμερικανικές αεροπορικές βάσεις στη βόρεια Συρία. Μία ακόμη έχει προετοιμαστεί στη Raqqa. Υπάρχουν επίσης οκτώ άλλες στρατιωτικές βάσεις που ανήκουν στις ΗΠΑ. Η Ρωσία έχει πέντε βάσεις. Αυτά είναι γεγονότα”, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

“Μόνο οι ΗΠΑ έχουν στείλει 3.500 όπλα,στρατιωτικά οχήματα και εξοπλισμό στη Συρία. Εάν δεν υπάρχει στρατιωτική λύση, γιατί όλα αυτά; “, δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι οι παρατηρήσεις των ηγετών της Ρωσίας και των ΗΠΑ για λύση στη Συρία χωρίς στρατιωτικά μέσα δεν αντικατοπτρίζουν τα γεγονότα.

The post Ερντογάν κατά Τραμπ και Πούτιν για τη Συρία: “Θα τρελάνουν τον κόσμο” appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα