Για το αίμα δεν υπάρχουν δικαιολογίες αλλά μόνο αιτίες! Ο Γ.Ρήγας μιλά για τη Χαμάς και τον Κανίβαλο

Δεν είναι καθόλου εύκολο, αν όχι αδύνατον να αναζητήσει κάποιος την αλήθεια ή έστω ψύχραιμη ανάλυση σε περιπτώσεις όπου το αίμα αθώων ρέει σαν ποτάμι. Από την ημέρα που η Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ κι εκείνο απάντησε πάνω από 14.000 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα. Είχαν προηγηθεί η 1.200 νεκροί από την επίθεση της Χαμάς.

Ποια είναι η Χαμάς που κατηγορείται ότι ξεκίνησε αυτή την αιματηρή σύγκρουση; Τι πρεσβεύει και από πότη Δύση άρχισε να την αποκαλεί «τρομοκρατική ομάδα». Γιατί δεν είχε πάντα αυτή την άποψη…

Μπορεί

το Ισραήλ να την «εξαφανίσει»; Και θα εξαφανίσει μαζί και την οργή εκατομμυρίων Παλαιστινίων; Οργή που έχει συσσωρευτεί εδώ και πολλές δεκαετίες…

Μπορεί να υπάρξει δικαιολογία για την εκτός ορίων απάντηση του Ισραήλ; Υπάρχει πράγματι το «δόγμα Κανίβαλος» στις ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις και ενεργοποιήθηκε την ημέρα που η Χαμάς επιτέθηκε και πήρε ομήρους;

Απαντήσεις σε όλα αυτά δίνει στο militaire channel δίνει ένας άνθρωπος που έχει κάνει κυριολεκτικά διαδακτορικό στο θέμα Χαμάς!

Ο Γιώργος Ρήγας που συχνά αρθρογραφεί στο thepressproject.gr για θέματα Μέσης Ανατολής δεν δικαιολογεί αλλά αιτιολογεί γεγονότα. Κι αυτό εξηγεί πολλά από τα ανεξήγητα των όσων βλέπουμε να συμβαίνουν αυτή την περίοδο στη Μέση Ανατολή.

Ο Γιώργος Ρήγας είναι Μεταδιδακτορικός Ερευνητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,Διδάκτορας  στη Σύγχρονη Ιστορία Μέσης Ανατολής από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Η διατριβή του είχε θέμα «Σχέσεις Χαμάς-ΑιγύπτουΤακτική Συνεργασία στο περιθώριο Στρατηγικών Διαφορών εξαιτίας Μεριμνών Σχετιζόμενες με την Επιβίωση Καθεστώτος..

Έχει Πτυχίο στη Δημοσιογραφία από το Πάντειο

Επίσης έχει στο ενεργητικό του τη συγγραφή του «Βασικά Χαρακτηριστικά του Αραβικού Κόσμου και της Ιστορίας του» στο πλαίσιο της Δράσης PRESS για το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και τη συγγραφή της Έκθεσης “Relations Between Greece and Palestine” για Europal-Forum.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tubehttps://youtu.be/0VXt1ys9jFk

The post Για το αίμα δεν υπάρχουν δικαιολογίες αλλά μόνο αιτίες! Ο Γ.Ρήγας μιλά για τη Χαμάς και τον Κανίβαλο appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα