«Η άνευ όρων υποστήριξη προς την Ουκρανία εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα»;

Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΟΥΛΙΚΑ

Την περασμένη Τετάρτη το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε στην Οδησσό με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Από τις 10:30 το πρωί σχεδόν όλα τα ΜΜΕ στην Ελλάδα μετέδιδαν ότι ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει αιφνιδιαστικά στην Οδησσό για μυστική συνάντηση με τον Ζελένσκι! Τώρα, τι σόι μυστική συνάντηση ήταν αυτή που είχε προαναγγελθεί από πριν, είναι δύσκολο να καταλάβουμε. Όλα για την επικοινωνία και τις εντυπώσεις. Μόνο που

με εντυπώσεις δεν γίνεται εξωτερική πολιτική.  

Ναι, η Ελλάδα δεν είναι με τον αναθεωρητισμό στη διεθνή σκακιέρα. Είναι με το διεθνές δίκαιο και πρέπει να το ακολουθεί με συνέπεια, γιατί αυτό επιβάλει το γεωπολιτικό της συμφέρον στη ρευστή  περιοχή που βρισκόμαστε.         

Η Ρωσία στην Ουκρανία όπως και η Τουρκία στην περίπτωση της Κύπρου είναι κατοχικές δυνάμεις. Όμως δύσκολα μπορεί να πειστεί κάποιος ότι η χώρα μας πράγματι ακολουθεί πολιτική αρχών υποστηρίζοντας την Ουκρανία, καθώς κατοχική δύναμη είναι και το Ισραήλ και μάλιστα έχοντας τους τελευταίους μήνες εξαπολύσει μια ανηλεή επίθεση στον άμαχο Παλαιστινιακό πληθυσμό. Για το Ισραήλ η Ελλάδα δεν λέει κουβέντα. 

Η άνευ όρων υποστήριξη μας προς την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία, ακόμα και με οπλικά συστήματα και πυρομαχικά, δεν είναι σίγουρο ότι εξυπηρετεί το εθνικό μας συμφέρον. 

Οδήγησε στην πλήρη διακοπή των οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία, με άμεσο προς το παρών αντίκτυπο στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τον τουρισμό. 

Αλήθεια, με ποιο αντάλλαγμα η Ελλάδα έχει θυσιάσει τις ισορροπημένες διπλωματικές, πολιτιστικές και οικονομικές σχέσεις που διατηρούσαμε με τη Ρωσία τις τελευταίες δεκαετίες;

The post «Η άνευ όρων υποστήριξη προς την Ουκρανία εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα»; appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ουκρανία,oukrania