Η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου , το νέο κτήριο της και τα ερωτήματα…

Το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε χθες ότι ο Αρχηγός του συναντήθηκε και με τη διοίκηση της ΕΑΒ. Μετά από τη Lockheed Martin και τη RAFAEL ο Α/ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε και με την ΕΑΒ προκαλώντας το εύλογο ερώτημα αν εξακολουθεί να υφίσταται το ΥΠΕΘΑ! Αυτά όμως είναι θέματα του Μαξίμου…

Στη συνάντηση με την ΕΑΒ,

σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ κυριάρχησε το θέμα των UAV και «ειδικότερα, συζητήθηκαν οι δυνατότητες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προγράμματος «Αρχύτας», ενός αυτόνομου εναέριου οχήματος πολλαπλών χρήσεων, καθώς και οι γενικότερες ερευνητικές δραστηριότητες και δυνατότητες σε ότι αφορά στην σχεδίαση και παραγωγή από την ΕΑΒ στο συγκεκριμένο τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των αεροχημάτων που εντάσσονται στην κατηγορία των περιπλανώμενων πυρομαχικών (Loitering Munition)». Πολύ καλό θέμα προς συζήτηση και καλό πρόγραμμα για να προχωρήσει.

Δεν ανακοινώθηκε τίποτα για το πρόβλημα με τα C-130 που αντιμετωπίζουν οι ΕΔ. Γιατί δεν «ήρθαν τα πάνω κάτω», ώστε τη συντήρηση των μεταγωγικών να την αναλάβει η ΕΑΒ και καταφεύγουμε στην …αποστολή αεροσκαφών στο Ισραήλ; Πολλοί λένε ότι τα αεροπλάνα που θα «κοπούν» για να σταλούν στο Ισραήλ, δε θα γυρίσουν ποτέ πίσω.

Το θέμα των C-130 θα έπρεπε να ‘ναι ένα από τα πρώτα στη λίστα του Α/ΓΕΕΘΑ, ειδικά μετά από τη δημιουργία της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, που προφανώς δεν δημιουργήθηκε για να πολεμήσει στην Αθήνα!

Μπορεί να μην έχουμε C-130 για να μεταφέρουμε τις δυνάμεις της, όμως όπως φαίνεται θα έχουμε ένα ωραιτότατο κτήριο -ένα ακόμη- εντός του στρατοπέδου Παπάγου, όπου θα στεγαστεί η ΔΕΠ! Οι πληροφορίες λένε ότι το κτήριο θα κοστίσει περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ!

Ερώτηση: Δεν υπήρχε ούτε ένα κτήριο από τα πολλά του «περιουσιολογίου» του ΥΠΕΘΑ για να χρησιμοποιηθεί;

Δεύτερη ερώτηση: Από που έχουν αντληθεί τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ; Αδύνατον να πιστέψουμε ότι προέρχονται από κονδύλια του  Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων (ΕΝΦΕΣ), όπως κάποιοι κακεντρεχείς διαδίδουν. Κι αυτό γιατί ειδικά μετά από τα γεγονότα του Έβρου την άνοιξη του 2020, έγινε κατανοητό και στον τελευταίο στρατιώτη, ότι υπάρχουν τεράστιες ανάγκες ενίσχυσης των δυνάμεων σε υλικό. Δεν έχουμε ξεχάσει ότι ιδιωτικές εταιρείες εκείνες τις ημέρες έσπευδαν να βοηθήσουν τον στρατό, παρέχοντας πάσης φύσεως εξοπλισμό.

The post Η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου , το νέο κτήριο της και τα ερωτήματα… appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα