Η Ελλάδα όπως την βλέπει με τα κομματικά γυαλιά ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας! Σχόλια για την ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ

Η ομιλία του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στο 15ο συνέδριο της ΝΔ, ήταν μια κομματική ομιλία στην οποία μπορεί οποιοσδήποτε να συγχωρέσει υπερβολές. Η αλήθεια είναι ότι ο κ.Δένδιας το παράκανε…

Μερικές μόνο παρατηρήσεις σε όσα είπε:

•«Είμαστε το κόμμα των ίσων ευκαιριών, όπως λέει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην ιδρυτική μας διακήρυξη «όχι μόνο ίσοι απέναντι των νόμων, αλλά με ίσα δικαιώματα απέναντι των βιοτικών

ευκαιριών και δυνατοτήτων».

Ας κοιτάξει πρώτα απ΄ όλα στο γραφεί του στο ΥΠΕΘΑ αν τηρούνται τα περί ίσων ευκαιριών. Θα τον βοηθήσουμε κι εμείς στην έρευνα του…

•«Απευθυνόμαστε σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες χωρίς κομματικές ταμπέλες, χωρίς ιδεολογικές περιχαρακώσεις. Εμείς στη Νέα Δημοκρατία δεν διεκδικούμε το αλάθητο, κάνουμε αυτοκριτική».

Αναμένουμε ακόμη αυτοκριτική για όσα έγιναν στο Στεφανοβίκειο και πολύ περισσότερο στη Λιβύη! Για να μείνουμε μόνο στα θέματα του υπουργείου του. Όχι μόνο δεν έγινε καμία αυτοκριτική, αλλά δεν άνοιξε μύτη για κανέναν!

•«Φίλες και φίλοι, είμαι πολύ περήφανος, για πρώτη φορά μετά το 1947 η Ελλάδα μεγάλωσε. Η επικράτεια της πατρίδας μας μεγάλωσε. Με τις ιστορικές μας συμφωνίες με την Ιταλία, με την Αίγυπτο, η πατρίδα μας έγινε πιο ασφαλής, με τις συμφωνίες για στρατηγική και αμυντική συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη Γαλλία, με Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Καταστήσαμε σαφέστατες τις κόκκινες γραμμές μας απέναντι στις προκλήσεις και υπερασπίσαμε με επιτυχία τα εθνικά συμφέροντα απέναντι σε απειλές συμβατικές και υβριδικές και είπαμε πάντα τα πράγματα με το όνομά τους, μέσα στη χώρα, αλλά θυμάστε και έξω από τη χώρα.

Γιατί εμείς έχουμε τον πατριωτισμό της ευθύνης και η πατρίδα μας απέκτησε ένα νέο γεωπολιτικό αποτύπωμα. Είμαστε πρωτοπόροι στην προσπάθεια δημιουργίας αμυντικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τι να το πρωτοσχολιάσεις; Μεγάλωσε η πατρίδα μας με τις συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο; Οι συμφωνίες χαρακτηρίζονται από προβληματικές έως κατάπτυστες! Κι όχι από δημοσιογράφους,αλλά από ειδικούς. Αποτελούν «σκαλοπάτι» πάνω στο οποίο πατά ήδη η Τουρκία. Ποια πατρίδα μεγάλωσε, όταν συμφωνήσαμε σε δραματικά μειωμένη επήρεια για τη Ρόδο και την Κρήτη κι έχουμε αφήσει εκτός συμφωνιών το Καστελλλόριζο; Που ακριβώς μεγάλωσαν τη χώρα;

Όσο για τις κόκκινες γραμμές; 82 ημέρες έκανε βόλτες το Oruc Reis. Ας μην αναφερθούμε σε οτιδήποτε άλλο.

The post Η Ελλάδα όπως την βλέπει με τα κομματικά γυαλιά ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας! Σχόλια για την ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα