Η «εξαφάνιση» του Πούτιν στο Άγιο Όρος

Ο Βλαντίμιρ Πουτιν είναι ο άνθρωπος που τούτες τις ώρες, μιλάει γι αυτόν, όλη η υφήλιος!

Η απόφαση του να εισβάλει στρατιωτικά στην Ουκρανία κηρύσσοντας ουσιαστικά πόλεμο στην γειτονική του χώρα, έχει προκαλέσει τεράστια αναταραχή και δέος σε ολόκληρο τον κόσμο, σε όλα τα επίπεδα.

Γράφει ο Δημήτρης Σταυρόπουλος

Πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό, κοινωνικό, ανθρωπιστικό.

Η Ευρώπη ζει ξανά την φρίκη των νεκρών των βομβαρδισμών, των ένοπλων συγκρούσεων, την καταστροφή των πόλεων, τον πανικό των

αμάχων, τον πόνο και την συμφορά…

Πίσω απ όλα αυτά, βρίσκεται κυρίως ο Βλαντίμιρ Πουτιν που άνοιξε, τις πύλες της κολάσεως, επιλέγοντας τα όπλα και όχι τα λόγια για να λύσει τις διαφορές του με τους Ουκρανούς.

Ο «ΑΓΝΩΣΤΟΣ» ΠΟΥΤΙΝ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μεγάλωσε σε μια πόλη που τότε λεγόταν ακόμα Λένινγκραντ, σε ένα διαμέρισμα, το οποίο μοιράζονταν τρεις οικογένειες. 

Σε συνεντεύξεις του έχει αναφέρει πως ακόμα θυμάται τον εαυτό του μικρό, να κυνηγά ποντίκια στο κλιμακοστάσιο.

Ο παππούς του Πούτιν, ο οποίος λεγόταν Σπυρίδων Ιβάνοβιτς Πούτιν, εργαζόταν ως μάγειρας στο εξοχικό του Λένιν.

 Μετά τον θάνατό του συνέχισε να δουλεύει για τη γυναίκα του Λένιν, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μαγείρευε και για το γεύμα ή το δείπνο του Στάλιν.

Αμέσως μετά το Πανεπιστήμιο, εντάχθηκε στους κόλπους της KGB, όπου και πέρασε τα ’80ς, κυρίως προσλαμβάνοντας ανθρώπους που θα μπορούσαν να κατασκοπεύσουν τη Δύση.

 Βεβαίως, τότε «…ήταν ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος από τον σημερινό» όπως έχει πει. 

«Εγώ έκανα απλώς το καθήκον μου. Υπηρέτησα την πατρίδα μου, κάνοντας μια έντιμη, αξιοπρεπή δουλειά».

Ο πρόεδρος Πούτιν έχει αναπτύξει πολλά προφίλ: του δυναμικού, του αθλητικού, του ριψοκίνδυνου, του φιλόζωου… 

Αυτό, στο οποίο ουδέποτε έδωσε βάση ήταν το προφίλ του καλού συζύγου. 

Το καλοκαίρι του 2013, με έναν ελαφρώς «στημένο» τρόπο, έξω από το Γκραν Κρέμλιν Πάλας, όπου είχε παρακολουθήσει μπαλέτο μαζί με τη σύζυγό του, Λουντμίλα, κλήθηκε από δημοσιογράφο να απαντήσει στο ερώτημα: 

«Γιατί σας βλέπουμε τόσο σπάνια μαζί;».

 «Γιατί ζούμε πια χωριστές ζωές» ήταν η απάντηση.

 «Αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα να πάρουμε διαζύγιο».

Για τη ζωή της Λουντμίλα διπλα στον Πούτιν έχουν ακουστεί διάφορες ιστορίες (μέχρι και ότι την κρατούσε… κλειδωμένη!).

 Πολλούς μήνες πριν από εκείνη την ανακοίνωση, είχαν αναπτυχθεί έντονες φήμες που μιλούσαν για μια ερωτική περιπέτεια του Πούτιν με πολύ νεότερή του, πρώην πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής.

 Η εφημερίδα που είχε δημοσιοποιήσει το θέμα στη Ρωσία, έκλεισε. 

Ο Πούτιν τελικά ρωτήθηκε αν υπάρχει άλλη γυναίκα στη ζωή του, έκτοτε η απάντηση παρέμεινε αρνητική.

ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ

Όπως δεν ασχολήθηκε ποτέ με το προφίλ του συζύγου, έτσι δεν καλλιέργησε ποτέ ούτε το προφίλ του πατέρα. 

Ο Ρώσος πρόεδρος έχει δύο κόρες, οι ζωές των οποίων παραμένουν απολύτως κρυφές. Πήγαν στο κολέγιο με αλλαγμένα ονόματα και ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά σε ποια χώρα ζουν ή τι δουλειές κάνουν. 

Οι Ρώσοι δεν έχουν δει ποτέ τον Πούτιν με τις κόρες του σε δημόσια εμφάνιση.

 Σπανίως αναφέρεται σε αυτές, αλλά κι όταν το κάνει δεν χρησιμοποιεί ποτέ τα ονόματά τους, αλλά τις λέει «αυτές».

Η Μαρία και η Κατερίνα, που οι φήμες θέλουν να είναι κόρες του Βλαντιμίρ Πούτιν από τον πρώτο του γάμο με την Λουντμίλα Πούτιν, διακρίνονται σε μια σειρά από στιγμιότυπα την εποχή που ήταν έφηβες. Κανείς δεν έχει επιβεβαιώσει πως είναι απόγονοι του Ρώσου ηγέτη ενώ πιο πρόσφατα – τον περασμένο Δεκέμβριο – και ο Βλαντιμίρ Πούτιν απέφυγε ερωτήσεις που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους.

Η σχέση του με τη θρησκεία και τον χριστιανισμό είναι ιδιαίτερα στενή.

 Ο πρόεδρος Πούτιν έχει επιμελώς αναπτύξει το προφίλ του καλού ορθόδοξου χριστιανού, ο οποίος δεν παραλείπει να ακολουθεί τις παραδόσεις της θρησκείας του και να εκφράζει την πίστη του, ενίοτε με τρόπο που προκαλεί αντιδράσεις.

 Χαρακτηριστικό και πλέον πρόσφατο παράδειγμα, το γεγονός ότι έβαλε ακριβώς στην ίδια θέση τους ομοφυλόφιλους και τους οπαδούς του Σατανά, σε κήρυγμα του για την επιστροφή στις αξίες της θρησκείας.

ΠΟΤΕ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημα ο Ρώσος πρόεδρος έχει επισκεφτεί την Ελλάδα τέσσερις η πέντε  φορές.

Και επί Κώστα Καραμανλή ως πρωθυπουργό και επί Αλέξη Τσιπρα.

Ανεπίσημα κανείς δεν ξέρει πόσες.

Λέγεται ότι έχει έρθει περισσότερες κάνοντας σύντομα μυστικά ταξίδια, μόνο και μόνο να προσκυνήσει στο Άγιον Όρος.

Κανείς πάντως δεν διέρρευσε το παραμικρό από αυτές τις κρυφές επισκέψεις του στο «περιβόλι της Παναγιάς»

6/12/2001: Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, πραγματοποίησε τετραήμερη επίσημη στην Αθήνα.

 Στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο κ. Πούτιν με τον Έλληνα ομόλογό του, Κωστή Στεφανόπουλο, εξετάστηκαν οι επιχειρηματικές επενδύσεις που συνδέονται με το φυσικό αέριο και με τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και ζητήματα εξοπλισμών.

8/9/2005: Επίσκεψη στο Άγιον Όρος πραγματοποίησε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, την πρώτη αρχηγού ρωσικού κράτους στην Αθωνική Πολιτεία. Στο πλαίσιο της επίσκεψης συναντήθηκε στη Χαλκιδική, με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Ο Βλ. Πούτιν, χαρακτήρισε την Ελλάδα σοβαρό εταίρο της χώρας του, εξέφρασε τη βούληση για διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας των Ελλάδας-Ρωσίας, τη στήριξη στις προσπάθειες για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, αλλά και τις ευχαριστίες του για την εποικοδομητική στάση της Αθήνας στις σχέσεις Ρωσίας-ΕΕ.

4/9/2006: Κοινή διακήρυξη για την ευρύτερη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια) υπέγραψαν ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής και οι Πρόεδροι της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ, στην τριμερή συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Και οι τρεις δεσμεύθηκαν να έχουν υπογράψει τη διακρατική συμφωνία για την έναρξη κατασκευής του αγωγού ρωσικού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη πριν από το τέλος του 2006.

15/3/2007: Το τελικό κείμενο της συμφωνίας για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, υπέγραψαν στην Αθήνα οι υπουργοί Ανάπτυξης και Ενέργειας της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρωσίας, Δ. Σιούφας, Α. Γκαγκαούζοφ και Β. Κριστένκο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, των πρωθυπουργών Ελλάδας και Βουλγαρίας, Κ. Καραμανλή και Σ. Στανίσεφ, καθώς και του Προέδρου της Ρωσίας, Βλ. Πούτιν.

27 και 28 Μαΐου 2016 η τελευταία επίσκεψη στην Ελλάδα και η δεύτερη στο Άγιον Όρος.

ΤΑ 40 ΛΕΠΤΑ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ

Την άνοιξη του 2016  μπορεί να ήταν γεμάτο το πρόγραμμά του στην Αθήνα από διμερείς και διευρυμένες συναντήσεις, από δηλώσεις και συνεντεύξεις τύπου όμως σύμφωνα με το περιβάλλον του ο πρόεδρος Πούτιν δεν έβλεπε την ώρα να έρθει η στιγμή που θα πατούσε το πόδι του στο Άγιο Όρος.

Στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα ο πρόεδρος Πούτιν ήθελε να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, να περπατήσει για λίγο στην περιφέρεια του μοναστηριού και να προσευχηθεί σε έναν τόπο ιερό που μυρίζει λιβάνι και οι προσευχές των μοναχών φτάνουν ως τον ουρανό όπως συνηθίζει να λέει ο ίδιος στους συνεργάτες του όταν μιλάει για το Άγιο Όρος.

Είχε ζητήσει λοιπόν, να φροντίσουν να έχει λίγο χρόνο μόνος του για να μπορέσει να ακουμπήσει τις ανθρώπινες αδυναμίες του εκεί που ο άνθρωπος ξεγυμνώνει τα πάθη του και μιλάει για αυτά ανάμεσα στα κεριά στα ιερά κειμήλια και τα λείψανα των Αγίων.

Έτσι κι έγινε. 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν λίγο μετά την υποδοχή του και στο ρωσικό μοναστήρι και την συνάντησή του με τον Ρώσο Πατριάρχη Κύριλο, αποχώρησε και για περίπου 40 λεπτά αφιερώθηκε στην προσευχή του μακριά από τα βλέμματα όλων ενώ εκτός από 2 πολύ στενούς του συνεργάτες κανείς δεν ήξερε που βρισκόταν .

Στα χέρια του κρατούσε το μαύρο κομποσκοίνι με τις κόκκινες χάντρες που έχει από την πρώτη μέρα που πήγε στο Άγιο Όρος και περπατώντας απομακρύνθηκε από το μέρος της υποδοχής.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι γνωστό ότι έχει χωρίσει με την σύζυγό του με την οποία δεν έχει καλές σχέσεις γεγονός που τον κουράζει ψυχολογικά και του δημιουργεί πολλές φορές προβλήματα στην ζωή του.

 Έχει όμως δύo κόρες με τις οποίες έχει άψογη σχέση-όπως διαρρέεται- και εγγόνια τα οποία υπεραγαπάει. 

Το αγκάθι του διαζυγίου του έχει μπει όμως πολύ βαθιά στην ζωή του αφού η επαφή της πρώην συζύγου του με τις δύο του κόρες πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα. 

Αυτό είναι το μεγαλύτερο βαρίδι στην προσωπική του ζωή το οποίο δε μπορεί πολλές φορές να διαχειριστεί.

Το σκληρό και σχεδόν αγέλαστο πρόσωπο του Βλαντιμίρ Πούτιν έλαμψε όταν συνάντησε και τον Γέροντα Εφραίμ, ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, να κάθεται ανάμεσα στους εκπροσώπους των μοναστηριών. 

Του ζήτησε να πάει κοντά του και ίσως ήταν η πρώτη φορά που ο Ρώσος Πρόεδρος έλαμψε   τόσο πολύ δείχνοντας την χαρά του που συνάντησε τον Γέροντα Εφραίμ.

Η σχέση των δύο τους, καθαρά πνευματική με τον Βλαντιμίρ Πούτιν όμως να ζητάει με την πρώτη ευκαιρία την ευχή του και τις προσευχές του ενώ δε μπορεί να ξεχάσει την ημέρα που ο Γέροντας Εφραίμ μετέφερε την Αγία Ζώνη της Παναγίας, που φυλάσσεται στο Βατοπαίδι στην Ρωσία και εκατομμύρια Ρώσων προσκύνησαν το ιερό αυτό κειμήλιο.

Πληροφορίες

fortunegreece

newsbomb

The post Η «εξαφάνιση» του Πούτιν στο Άγιο Όρος appeared first on Militaire.gr.

Keywords
αγιο ορος, ορος, πουτιν, πουτιν, kgb, καλοκαιρι, ρωσία, εμφάνιση, ελλαδα, αθηνα, πετρελαιο, υπουργοι, μαΐου, εφραιμ, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αλεξανδρουπολη, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, τσιπρας, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, κωστας καραμανλης, ξανα, ως τον ουρανο, ρωσία, το θεμα, γυναικα, θεμα, ονοματα, ουκρανια, πλαισιο, προγραμμα, φημες, φυσικο αεριο, χαλκιδικη, ωρα, kgb, αγιον ορος, ανοιξη, ανθρωπος, αψογη, βατοπαιδι, βρισκεται, γεγονος, δεος, δηλωσεις, εγινε, ευκαιρια, υπαρχει, ενιοτε, εμφάνιση, επενδυσεις, εποχη, ευρωπη, εφημεριδα, ζωη, ζωνη, ιδια, θρησκεια, κερια, κειμενο, λενιν, λιβανι, λειψανα, λογια, μαυρο, μαΐου, μακρια, μαξιμου, μηνες, μικρο, μαρια, μυστικα, ουσιαστικα, περιβαλλον, πιστη, πολιτεια, προβληματα, πυλες, συζυγο, συντομα, σειρα, σιουφας, σταλιν, ταυτοτητα, ταξιδια, φυσικο, φορα, χαντρες, χαρα, ψυχολογικα, ωρες, δημητρης, δουλειες, εξοχικο, ερωτησεις, χωρα, ιδιαιτερα, κορες, κωστας, μεινει, μπαλετο, ποντικια, ρωσοι, χερια
Τυχαία Θέματα