Η φρεγάτα που «ξεχάσαμε»!

Με αφορμή την καθέλκυση της νέας μας υπερσύγχρονης Φρεγάτας Belharra «ΚΙΜΩΝ» στη Lorian της Γαλλίας μετά από πολλές δεκαετίες, η Ελλάδα εκσυγχρονίζει  το στόλο των Φρεγατών της. Πολλοί υποστήριξαν ότι είναι η πρώτη προσπάθεια ενίσχυσης του Στόλου ,από το 1994. Δεν είναι έτσι.

Μετά την απόκτηση της Φρεγάτας «ΣΑΛΑΜΙΣ» τύπου ΜΕΚΟ το 1994, η τελευταία πρόσκτηση Φρεγατών στο Πολεμικό Ναυτικό έγινε στις 19 Νοεμβρίου του 2004 στο Den Helder της Ολλανδίας

με τη Φρεγάτα «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ» (F-466) τύπου STANDARD (S).

Η μεταβίβασή της στο Ελληνικό Δημόσιο υπεγράφη από τον τότε Γεν. Διευθυντή του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΒΕ κο Α. Τενεκούδη με πρώτο Κυβερνήτη τον τότε Αντιπλοίαρχο Π. Παστουσέα ΠΝ (σήμερα Αντιναύαρχο εα) και κατέπλευσε στην Ελλάδα στις 28 Μαρτίου 2005 εντασσόμενο πλήρως στη Διοίκηση Φρεγατών του Αρχηγείου Στόλου.

Επ’ ευκαιρία η Φρεγάτα αυτή (με Κυβερνήτη τότε τον Πλοίαρχο Α. Δημητρίου ΠΝ) συνέβαλλε αποτρεπτικά (πέραν του υπερεσιακού της ρόλου όπως βέβαια όλα τα πολεμικά πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού) στα γνωστά περιστατικά με το Oruc Reis, τη φρεγάτα TCG Gelibolu (F-493) και του ερευνητικού σκάφους Barbaros.

The post Η φρεγάτα που «ξεχάσαμε»! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα