Η «μάχη» Δένδια-Φλώρου και η αναμονή των αποφάσεων Μητσοτάκη που θα έπρεπε να είναι αυτονόητες

Θα είναι υπερβολή να υποστηρίξει κάποιος ότι Δένδιας και Φλώρος δεν χωράνε ούτε στο ίδιο νησί και γι΄  αυτό ο μεν πρώτος θα είναι τα Χριστούγεννα στη Σύμη και ο δεύτερος στο Καστελλόριζο. Προφανώς πρόκειται για κίνηση που θέλει να απαντήσει στις ανησυχίες που υπάρχουν απολύτως δικαιολογημένα για τα ελληνοτουρκικά , μετά από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Αθήνα. Μην ξεχνάμε ότι είχε δημιουργηθεί μέγα θέμα,

όταν διαπιστώθηκε ότι ο διοικητής ΑΣΔΕΝ παρακολούθησε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Κρήτη! Προφανώς τώρα η κυβέρνηση θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Παρόλα αυτά γνωρίζουν και …οι πέτρες ότι οι σχέσεις Δένδια-Φλώρου δεν είναι καθόλου καλές. Στο υπουργικό επιτελείο «μετράνε ημέρες» για την αποστρατεία του Α/ΓΕΕΘΑ, αλλά μόνο βέβαιοι δεν είναι ότι θα απεμπλακούν κιόλας! Αυτές τις ημέρες γίνεται μάχη! Ποια είναι τα σημεία αντιπαράθεσης;

Το διάδοχο ηγετικό σχήμα που θέλει ο Δένδιας δεν έχει καμία σχέση με αυτό που επιθυμεί ο Α/ΓΕΕΘΑ. Ποιος θα επικρατήσει; Αυτό θα το κρίνει ο πρωθυπουργός και από την απόφαση του θα κριθούν πάρα πολλά. Κάποιοι εκτιμούν ότι μπορεί να κριθεί και η θέση του κ.Δένδια στο ΥΠΕΘΑ. Ο Ν.Δένδιας έδωσε εντολή «παγώματος» των εξοπλιστικών προγραμμάτων διαπιστώνοντας ότι η λίστα προτεραιοτήτων δεν συμβάδιζαν με την λογική. Βέβαια το «πάγωμα» περιλαμβάνει και τον εκσυγχρονισμό του Στόλου κι αυτό είναι ένα θέμα. Η εντολή Δένδια για το «πάγωμα» των εξοπλιστικών προκάλεσε οργή στο ΓΕΕΘΑ που έσπευσε για πολλοστή φορά να κάνει το «άσπρο-μαύρο» και να υποστηρίξει ότι όλα αυτά είναι απλά δημοσιογραφικές πληροφορίες. Ο Δένδιας δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί την τοποθέτηση Φλώρου σε οποιαδήποτε θέση που θα έχει σχέση με το ΥΠΕΘΑ. Θεωρεί ότι η ζημιά που υπέστη από τα όσα τραγικά συνέβησαν στις ΕΔ πρέπει να αποδοθεί στο ΓΕΕΘΑ. Το ΓΕΕΘΑ το οποίο παρουσίασε τον απολογισμό του 2023 και δεν βρήκε να πει ΜΙΑ ΛΕΞΗ για τους νεκρούς της Λιβύης, την απώλεια της βάσης του Στεφανοβικείου, τα όσα έγιναν σε Αγχίαλο  και Έβρο και άλλα πολλά. Ούτε υποψία αυτοκριτικής στον απολογισμό του! Το ερώτημα ένα και μοναδικό: τι θα πράξει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης; Σε μία χώρα που η λογική θα κυριαρχούσε το ερώτημα αυτό δεν θα υπήρχε. Αλλά και μόνο ότι ακόμη συζητάμε ότι ο Αρχηγός που έχει πέντε νεκρούς σε μία επιχείρηση φιάσκο και μια «βυθισμένη βάση» ελικοπτέρων μπορεί «κάπου να αξιοποιηθεί», επιβεβαιώνει ότι ο παραλογισμός έχει κυριαρχήσει στη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι τυχαίο ότι αν και υπήρχε η βεβαιότητα ότι οι κρίσεις Αρχηγών θα ανακοινώνονταν πριν από τις εορτές, τελικά οι αποφάσεις μετατέθηκαν για μετά από τις 6 Ιανουαρίου. Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός δυσκολεύεται να πάρει αποφάσεις! Να στηρίξει τον υπουργό του που παραμένει όμως έστω και θεωρητικά «δελφίνος» ή έναν Αρχηγό που η θητεία του σημαδεύτηκε από θανάτους και μεγάλες καταστροφές στις ΕΔ;ΥΓ. Είναι βέβαιο ότι στη σημερινή συνάντηση που θα έχει ο ΥΕΘΑ με τους διαπιστευμένους συντάκτες θα τους βεβαιώσει ότι όλα είναι «μέλι γάλα» με τον Α/ΓΕΕΘΑ.

The post Η «μάχη» Δένδια-Φλώρου και η αναμονή των αποφάσεων Μητσοτάκη που θα έπρεπε να είναι αυτονόητες appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα