Η παραίτηση του Υποναύαρχου Κωστάλα προκαλεί σειρά ερωτημάτων και μεγάλο προβληματισμό

Η παραίτηση του Υποναύαρχου Στέλιου Κωστάλα δεν είναι η μοναδική, αλλά σίγουρα προκάλεσε το μεγαλύτερο θόρυβο, πολλές συζητήσεις και περισσότερο προβληματισμό για το τι συμβαίνει στα «ψηλά» της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πέρα από την αναγνωρισμένη απ ΄ όλους αξία του Υποναύαρχου Κωστάλα ,υπάρχουν ερωτήματα που δημιουργούν σκέψεις:

•Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι η παραίτηση έγινε δύο εβδομάδες πριν από τις ετήσιες τακτικές κρίσεις των Ανωτάτων Αξιωματικών.

•Επίσης μεγάλη σημασία έχει ότι ο Υποναύαρχος  Στέλιος Κωστάλας ήταν ο πρώτος Υποδιοικητής της πολυδιαφημισμένης

νεοδιδρυθείσας Διοίκησης Ειδικού Πολέμου που πολλοί την παρουσίασαν σαν την Διοίκηση που θα νικήσει τους…Τούρκους ή θα τους…κάψει για για να θυμηθούμε και μεγαλόστομες δηλώσεις.

•Είναι κοινό μυστικό ότι υπήρχαν διάφορες τριβές και προβλήματα συνεργασίας σε ανώτατο επίπεδο που εκτός από την διαφορετικότητα των επιχειρησιακών αντιλήψεων όπως πληροφορούμαστε από Ανώτατο Αξιωματικό ε.α. που μέχρι πρόσφατα ήταν στην ενέργεια προκαλούνταν και από την ιδιοσυγκρασία τόσο του Διοικητή Αντιστρατήγου Τζιτζικώστα όσο και του ίδιου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κώστα Φλώρου.

•Το καλοκαίρι η παραίτηση του Στρατηγού Διευθυντού της Αεροπορίας Στρατού,έλαβε πολιτικό χαρακτήρα κλυδώνισε την πολιτική ηγεσία και ανακλήθηκε μετά από παρέμβαση σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο.

•Φαίνεται ότι τώρα ο Ναύαρχος Κωστάλας  απλά δεν θέλησε να συμβιβαστεί , όπως άλλοι έπραξαν.

The post Η παραίτηση του Υποναύαρχου Κωστάλα προκαλεί σειρά ερωτημάτων και μεγάλο προβληματισμό appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
φλωρος κωσταλας
Τυχαία Θέματα