Η πραγματικότητα της ΣΜΥ μόλις σβήσουν οι προβολείς των εγκαινίων νέων κτηρίων και μαζευτούν οι κορδέλες

Η επιστολή γονέα σπουδαστή της ΣΜΥ δείχνει ότι η απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού στις Ένοπλες Δυνάμεις, ξεκινά από πολύ νωρίς…Από τις σχολές…

Κύριε Καρβουνόπουλε,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλές ιστοσελίδες που ασχολούνται με στρατιωτικά θέματα, δημοσίευσαν υλικό από τις τελετές εγκαινίων νέων κτηρίων στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα.

Ομολογουμένως η δημιουργία νέων εγκαταστάσεων (εστιατόρια,

μαγειρεία, αίθουσες εκπαίδευσης) θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των σπουδαστών –τριών. Συγχαρητήρια λοιπόν στους δωρητές (Κυπριακή Δημοκρατία και Ίδρυμα Λάτση, όμως και ταυτόχρονα προβληματισμός για το γεγονός ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που στην κυριολεξία έχει πάρει φωτιά λόγω των συνεχών εξοπλιστικών προγραμμάτων, δεν προγραμμάτισε και δεν χρηματοδότησε τέτοια έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα του «ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗ ΙΣΧΥΟΣ» δηλαδή των μελλοντικών στελεχών των ΕΔ. 

Ως γονέας παιδιού που φοιτά στη ΣΜΥ θα ήθελα να θέσω κάποια θέματα που συμβαίνουν στη Σχολή αυτή, τα οποία κατά τη γνώμη μου είναι εξίσου σημαντικά. 

Ειδικότερα, διαπίστωσα πρόσφατα ότι παρά τα πολύ ωραία βίντεο του ΓΕΣ για την όντως κοπιαστική και επίπονη θερινή διαβίωση, τα παιδιά αυτά, μεταξύ αυτών και τι δικό μου επιστρέφοντας από 3 εβδομάδες εκπαίδευσης και διαβίωσης στην ύπαιθρο, με οτιδήποτε αυτό συνεπάγεται, ήρθαν αντιμέτωπα με την άσχημη συμπεριφορά κάποιων που θυμήθηκαν ότι πρέπει να γίνει επιθεώρηση στις 17:30 το απόγευμα με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των παιδιών που είχαν αγοράσει εισιτήρια για να πάνε το Σαββατοκύριακο στις οικογένειές τους να χάσουν και τα δρομολόγια αλλά και την αξία των εισιτηρίων. Θα ήθελα κάποιος να εξηγήσει εάν θεωρείται ευκαταφρόνητο το ποσό των εισιτηρίων ή εάν υπάρχει η πολυτέλεια να πληρώνει η οικογένεια ξανά και ξανά για εισιτήρια που χάνονται. Εκτός εάν θεωρείται επίσης ότι το ποσό των 108 ευρώ που λαμβάνουν μηνιαίως οι σπουδαστές –τριες της Σχολής (το οποίο είναι υποπολλαπλάσιο του ποσού που λαμβάνουν οι σπουδαστές των Σχολών ΕΛ.ΑΣ και ΠΣ, ακόμα μία ρατσιστική αντιμετώπιση για την οποία ΟΥΔΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΕΘΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ), είναι αρκετό για να καλύψει τα έξοδά τους.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι σπουδαστές -τριες υποχρεώνονται να εκτελούν υπηρεσίες φορτωμένοι λες και πάνε στο πεδίο της μάχης, μάλλον στα Τρίκαλα ως φαίνεται βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση. Άραγε ποιον ακριβώς σκοπό εξυπηρετεί η εκτέλεση υπηρεσιών εντός της Σχολής με πλήρη φόρτο μάχης, εάν όχι αυτό της τιμωρίας;

Υπάρχει διαφορετική μεταχείριση τόσο μεταξύ των σπουδαστών των 3 τάξεων, όσο και μεταξύ σπουδαστών που ανήκουν σε διαφορετικά Τάγματα. Είναι θεμιτό αυτό;  Ανήκουν όλα τα παιδιά σε μια Σχολή ή εξαρτώνται από τις ορέξεις του εκάστοτε Αξιωματικού; 

Αν και η ποιότητα του φαγητού έχει βελτιωθεί η ποσότητα του φαγητού παραμένει λίγη και αδυνατεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες παιδιών που είναι όλη την ημέρα στο πόδι.

Ανοίξτε τα μάτια σας και τα αυτιά σας κύριοι στο ΥΠΕΘΑ και κατανοήστε επιτέλους ότι οι σπουδαστές των ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ αξίζουν καλύτερης μεταχείρισης. Η αδιαφορία, οι ελλείψεις και τα δήθεν καψώνια δεν τους σκληραγωγούν ούτε τους κάνουν καλύτερα στελέχη. Μόνο η σωστή εκπαίδευση και τα απαραίτητα εφόδια θα τους κάνουν τους επαγγελματίες ικανούς να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους. 

Καλά τα χαμόγελα, οι κορδέλες και οι δηλώσεις, ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ που ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

Ευελπιστώ σε δημοσίευση.

                                                                      Γονέας σπουδαστή Στρατιωτικής Σχολής

The post Η πραγματικότητα της ΣΜΥ μόλις σβήσουν οι προβολείς των εγκαινίων νέων κτηρίων και μαζευτούν οι κορδέλες appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα