“Η σιωπηρή απεμπόληση του κοινού αμυντικού δόγματος, εθνική προδοσία”!

Γράφει η  Αίθρα Γενναδίου, οικονομολόγος

Αφορμή για το άρθρο μας στάθηκε η περίεργη πρόταση του Τούρκου προέδρου κυρίου Ερντογάν, στον Έλληνα πρωθυπουργό, κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ, χωρίς, ωστόσο, να έχει γίνει γνωστή η απάντηση του δεύτερου, «να επιλύουν τις ελληνοτουρκικές διαφορές, χωρίς την παρέμβαση τρίτων», που ισοδυναμεί, σε περίπτωση αποδοχής της, την απεμπόληση, στα μουλωχτά, από την Ελλάδα  του κοινού αμυντικού δόγματος. Με φανερό το πονηρό του πράγματος, διότι άλλο ο κύριος Ερντογάν

να έχει απέναντί του την Ελλάδα και άλλο ολόκληρη την ΕΕ! Αυτό σημαίνει το κοινό αμυντικό δόγμα! Λόγος που η σιωπηρή απεμπόλησή του, μέχρι σήμερα, από τις αναξιόπιστες ελληνικές κυβερνήσεις, ισοδυναμεί με εθνική προδοσία! Πιο αναλυτικά:

 Το κοινό αμυντικό δόγμα του άρθρου 42 της ΣΕΕ της Τροποποιητικής Συνθήκης της Λισαβόνας (2009) πρώην άρθρο 17 της ΣΕΕ της Συνθήκης του Μάαστριχτ (1992) αφορά την κοινή φύλαξη των ανατολικών συνόρων της χώρας,  ως συνόρων της ΕΕ, για την αποτροπή, υποτίθεται, της τουρκικής επιθετικότητας και τη μείωση των υπέρογκων, ελληνικών εξοπλιστικών δαπανών (στο 3,8% του ΑΕΠ, κατά μέσο όρο, τη περίοδο  1992-2009,  έναντι 1,5% του ΑΕΠ, του μέσου της ΕΕ,  με βάση τα στοιχεία του έτους 2006) που ευθύνονταν, κυρίως, μέχρι το 2009, όπως αποδεικνύουμε παρακάτω, για τα εμπορικά  ελλείμματα της χώρας και αυτά για τα δημοσιονομικά της ελλείμματα και τη διόγκωση του χρέους! 

Λόγος που το κοινό αμυντικό δόγμα υπήρξε το δέλεαρ, για την εξαπάτηση του ελληνικού λαού (αφού δεν εφαρμόστηκε ποτέ), για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ! Απόδειξη ότι «φιγουράρει» πλάι πλάι, με τον ιδρυτικό στόχο της ΕΕ, της ισόρροπης και σταθερής ανάπτυξης, της ιδρυτικής Συνθήκης του Μάαστριχτ! Για του λόγου το αληθές:

            

  Άρθρο Β της ιδρυτικής Συνθήκης του Μάαστριχτ

  Η Ένωση θέτει ως στόχους:

— να προωθήσει την ισόρροπη και σταθερή οικονομική και κοινωνική πρόοδο,  ιδίως με τη δημιουργία ενός χώρου χωρίς εσωτερικά σύνορα, με την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής και με την ίδρυση μιας οικονομικής και νομισματικής ένωσης, η οποία θα περιλάβει εν καιρώ ένα ενιαίο νόμισμα, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας συνθήκης, Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση 

— να επιβεβαιώσει την ταυτότητα της στη διεθνή σκηνή, ιδίως με την εφαρμογή μιας κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της εν καιρώ διαμόρφωσης μιας κοινής αμυντικής πολιτικής, η οποία μπορεί, σε δεδομένη στιγμή, να οδηγήσει σε κοινή άμυνα, κ.ο.κ. 

Άρθρο 42 της ΣΕΕ, της Τροποποιητικής Συνθήκης της Λισαβόνας (Δεκ. 2009)

2. Η κοινή  πολιτική  ασφάλειας και άμυνας περιλαμβάνει  τον προοδευτικό  προσδιορισμό κοινής  αμυντικής πολιτικής της Ένωσης. Η κοινή  αμυντική  πολιτική  θα οδηγήσει στην κοινή  άμυνα όταν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο  λάβει  σχετική  απόφαση με ομοφωνία. Στην περίπτωση αυτή,  συνιστά στα κράτη  μέλη  την έκδοση της απόφασης αυτής  σύμφωνα με τους  αντίστοιχους  συνταγματικούς  τους  κανόνες».

Ωστόσο από το …1992, αγνοείται η τύχη του! Με ευθύνη και των ελληνικών κυβερνήσεων που δεν απαίτησαν ποτέ, την ενεργοποίησή του! Ούτε όταν έβλεπαν, όπως και η ηγεσία της ΕΕ, άλλωστε (προς όφελος των γερμανικών εμπορικών πλεονασμάτων) τη διόγκωση του εμπορικού ελλείμματος της Ελλάδας, από 13,7% του ΑΕΠ, το 1981, στο 18,1% του ΑΕΠ το 2008 και την υπερχρέωση της Ελλάδας στις γαλλογερμανικές αγορές! Ούτε μετά το 2010 που οι ελληνικές κυβερνήσεις αδυνατούσαν να διασφαλίσουν την αμυντική θωράκιση της χώρας, λόγω μνημονίων, ούτε και κατά τη παρούσα ελληνοτουρκική κρίση, με τα τουρκικά ερευνητικά σκάφη, να «σουλατσάρουν» στο Αιγαίο, σα να είναι τουρκική λίμνη! Απόδειξη τίνων τα συμφέροντα εξυπηρετούν! 

Ποια θα ήταν η εξέλιξη του ελληνικού χρέους, αν είχε ενεργοποιηθεί το κοινό αμυντικό δόγμα;

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, με βάση τα στοιχεία μας, από έγκυρες,

διεθνείς πηγές, (1) για τις εξοπλιστικές δαπάνες της Ελλάδας κατά τη περίοδο 1992-2009, το υπερβάλλον ποσό εξοπλιστικών δαπανών, της Ελλάδας, πάνω από το μέσο της ΕΕ, για τη περίοδο 1992 – 2009, μαζί με τους τόκους, σε τιμές του 2009, ανέρχεται στα 103,6 δις ευρώ. Αν   αφαιρέσουμε το ποσό αυτό, από το ελληνικό χρέος του 2009, ύψους 301 δις ευρώ, τότε το χρέος πέφτει, από 126,8% του ΑΕΠ, στο 82,7% του ΑΕΠ, (με ΑΕΠ το 2009, στα 237,5 δις ευρώ) που είναι της ίδιας τάξης μεγέθους, με το χρέος της Γερμανίας στο 73,4% του ΑΕΠ και της Γαλλίας στο 78,1% του ΑΕΠ, το 2009, με βάση τα στοιχεία της  Eurostat.  

Συνεπώς, κακώς επιβλήθηκαν στην Ελλάδα οι δημοσιονομικές κυρώσεις, για δήθεν δημοσιονομική υπέρβαση, του 2009, αφού το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009, ήταν δικαιολογημένο, ακόμα και μετά τη τεχνητή του διόγκωση, στο εξωπραγματικό 15,2% του ΑΕΠ (από τον κύριο Α. Γεωργίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ, κατ’ επιταγή της γερμανικής Eurostat) λόγω των υπέρογκων εξοπλιστικών της δαπανών, λόγω των ειδικών συνθηκών της Ελλάδας με τη Τουρκία! Και με ευθύνη της ηγεσίας της ΕΕ που δεν ενεργοποίησε το κοινό αμυντικό δόγμα, όπως όφειλε, για την αποτροπή της υπερχρέωσης της Ελλάδας! Λόγος που την ενοχοποιεί για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων της και κατάχρηση εξουσίας, εις βάρος της Ελλάδας, με δόλο, με βάση το οικονομικό ολοκαύτωμα που βίωσε ο ελληνικός λαός! Παρόλα αυτά, η βαθειά διεφθαρμένη ηγεσία της ΕΕ κουνάει και από πάνω το δάχτυλο στην Ελλάδα, σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, ότι «οι δεσμεύσεις πρέπει να  τηρούνται»! Έχοντας, φυσικά, εξασφαλίσει την απουσία αντίλογου από τις αναξιόπιστες ελληνικές κυβερνήσεις! 

Με βάση τα παραπάνω, είναι προφανές ότι η δέουσα απάντηση μιας πατριωτικής ελληνικής κυβέρνησης στην τουρκική  επιθετικότητα, θα ήταν η απαίτηση από την ηγεσία της ΕΕ της άμεσης ενεργοποίησης του κοινού αμυντικού δόγματος! Αν όχι τώρα πότε; Με την προειδοποίηση πως αν η ηγεσία της ΕΕ δεν τηρήσει, έστω και καθυστερημένα, τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ελλάδα και η Ελλάδα θα διαγράψει, μονομερώς, το χρέος της, με τα μνημόνια, ύψους 217,1 δις ευρώ, προς την ανώνυμη εταιρία ΑΕ EFSF/ESM (το καμουφλάζ της Deutsche bank) που πονάει τη Γερμανία, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που δίνει στα κράτη το διεθνές δίκαιο, που απαγορεύει ένας λαός να στερείται τους πόρους επιβίωσής του, για οποιοδήποτε λόγο! 

 Πέραν του ότι το χρέος προς την ΑΕ EFSF/ESM είναι προϊόν εγκλήματος, αφού δημιουργήθηκε με την επιβολή των παράνομων μνημονίων από τις αγορές, που δανείζουν το νότο, μέσω της ΑΕ EFSF/ESM, με το τσάμπα χρήμα της ΕΚΤ, για τη δική τους διάσωση και ενάντια στη ρήτρα αλληλεγγύης, που τα απαγορεύει. Όπως και ότι η ΑΕ EFSF/ESM σαν ανώνυμη εταιρία δεν έχει το δικαίωμα να καθορίζει τη δημοσιονομική πολιτική του ελληνικού κράτους! (βλ και άρθρο μας «Τα δάνεια με τα θανατηφόρα μνημόνια ήταν αχρείαστα»). Ποιος όμως να υπερασπιστεί τα δίκαια του ελληνικού λαού; 

Η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων ίσως είναι η μόνη αρχή που δικαιούνται να γνωρίζει την απάντηση του έλληνα πρωθυπουργού στην πρόταση του κυρίου Ερντογάν,  αφού έχει να κάνει με τη διασφάλιση της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο, ασχέτως μέσου, πολιτικού, διπλωματικού, ή στρατιωτικού.  Όπως και να γνωστοποιήσει τη θέση της, δημοσίως, για την επίλυση της ελληνοτουρκικής κρίσης, με την αξιοποίηση του κοινού αμυντικού δόγματος, σαν το μόνο δρόμο για τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων και της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο και σαν τη μόνη ασπίδα προστασίας, τελικά, του ελληνικού λαού, απέναντι στο αναξιόπιστο ελληνικό πολιτικό προσωπικό και το σάπιο πολιτικό προσωπικό της ΕΕ. 

«Καρατσεκαρισμένο»  όπως θα έλεγε και η αλησμόνητη Μαλβίνα Κάραλη!

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

(1) Πηγή των στοιχείων μας ήταν το άρθρο, για τις υπέρογκες, ελληνικές εξοπλιστικές δαπάνες της ελληνογερμανικής ιστοσελίδας: 

http://www.greek-book.de/shop/page/23?shop_param 

Ωστόσο, σε νεότερη αναζήτηση της ιστοσελίδας, από το 2011, που την επισκεφτήκαμε για πρώτη φορά, διαπιστώσαμε ότι την είχαν κατεβάσει, προφανώς, αυτοί που δεν τους συνέφερε να γνωρίζει ο ελληνικός λαός τα αίτια της υπερχρέωσης της χώρας. Η ιστοσελίδα επικαλείτο τις παρακάτω πηγές:

[1] http://www.europa-digital.de/aktuell/dossier/tuerkei/aegaeis.shtml

[2] Niels Kadritzke, Gesucht: eine Schiedsinstanz auf der Höhe 

des Konflikts, 

in: Le Monde Diplomatique, 10/1996, S.4-5.

[3] Aus der Seite: http://www.ellinikos-stratos.com/arthra/dapanes.asp

[4] http://www.spiegel.de/wirtschaft/0,1518,684256,00.html 

(Online έκδοση του περιοδικού Spiegel)

[5]http://bazonline.ch/ausland/europa/Hat-Sarkozy-Athen-zu- Waffenkaeufen- genoetigt/story/15665726

(Online έκδοση της εφημερίδας Basler Zeitung)

[6] http://www.haf.gr/el/mission/weapons/

[7] La crise oblige la Grèce à réduire le poids « surréaliste» de

ses dépenses militaires, Le Monde, 19 Februar 2010

[8] Αμυντική Βίβλος 2006-2007, DefenceNet Media, 2006

The post “Η σιωπηρή απεμπόληση του κοινού αμυντικού  δόγματος, εθνική προδοσία”! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα