Η Τουρκία μιλά με όλους για τη Μέση Ανατολή και η Ελλάδα μιλά με Τουρκία

Η πραγματικότητα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί : η Τουρκία στην κρίση της Μέσης Ανατολής μιλά με όλους και η Ελλάδα μιλά με την Τουρκία λες κι έχουμε γίνει επαρχία της! Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει από τη μία δώσει γη ,ύδωρ και αέρα στους συμμάχους γα κάθε πολεμική επιχείρηση στην περιοχή κι έχει αποδεχτεί να παίζει τον ρόλο κομπάρσου! Θα επικαλεστεί και γι΄ αυτό το 41% ο κ.Μητστοτάκης, όπως έκανε με περισσή αλαζονεία στη Βουλή
για το σκάνδαλο των υποκλοπών.Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Τηλεφωνική επικοινωνία του ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν με τους ομολόγους του από την Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία σχετικά με τις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Χακάν Φιντάν συζήτησε σήμερα τις εξελίξεις τη Λωρίδα της Γάζας με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ιορδανίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται ότι ο Φιντάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν αλ Σάφαντι και τον σαουδάραβα πρίγκιπα Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν, με τους οποίους συζήτησε για τα βήματα που μπορούν να γίνουν με σκοπό να υπάρξει όσο το δυνατόν συντομότερα κατάπαυση του πυρός και βιώσιμη ειρήνη στην περιοχή.

Νωρίτερα σήμερα, ο Χακάν Φιντάν υποδέχθηκε στην Άγκυρα τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, τον Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, εκφράζοντας ανησυχία για τον κίνδυνο εξάπλωσης του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Οι δύο υπουργοί ζήτησαν τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για την αποφυγή περιφερειακής σύρραξης.

Turkish Foreign Minister Hakan Fidan has revealed more details about his government’s initiative to try and bring an end to the fighting between Israel and Hamas. He was speaking after meeting his Iranian counterpart in the Turkish capital, Ankara pic.twitter.com/fhjUrxI7YY

TRT World (@trtworld) November 1, 2023 Επικοινωνία Γ.Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας

Τηλεφωνική συνομιλία του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Συζητήθηκαν η προετοιμασία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Να υποθέσουμε ότι ο κ.Γεραπετρίτης δεν μιλά με κάποιον άλλον στην περιοχή λόγω έλλειψης χρόνου;Στην Άγκυρα την Κυριακή ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται την Κυριακή στην Άγκυρα, σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές.

Η επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εντάσσεται στο πλαίσιο της δεύτερης περιοδείας του στη Μέση Ανατολή. Την Παρασκευή ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα ταξιδέψει στο Ισραήλ, όπου θα έχει διαβουλεύσεις με την ισραηλινή κυβέρνηση σχετικά με τις εξελίξεις στον πόλεμο με τη Χαμάς.

The post Η Τουρκία μιλά με όλους για τη Μέση Ανατολή και η Ελλάδα μιλά με Τουρκία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, Μέση Ανατολή, Ελλάδα,tourkia, mesi anatoli, ellada