Η Τουρκία υποδέχεται τα Rafale της αεροπορίας του Κατάρ με την οποία συνεργάστηκε και Έλληνας αεροπόρος

Η είδηση για την μεταστάθμευση μαχητικών αεροσκαφών Rafale του Κατάρ έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και προβληματισμό στην Ελλάδα. Το ενδεχόμενο να μάθουν οι Τούρκοι τις ιδιαιτερότητες του γαλλικού μαχητικού αεροσκάφους που σε λίγες ημέρες θα παραλάβει η ΠΑ, είναι ένα θέμα. Όπως γράψαμε όμως ακόμη κι αν οι Τούρκοι γίνουν “οι πιο καλοί μαθητές”, τα ελληνικά Rafale

στα χέρια των δικών μας πιλότων θα κυριαρχήσουν εύκολα στο Αιγαίο. Οχι μόνο γιατί είναι καλύτεροι, αλλά επειδή οι χειριστές που θα πετάξουν τα Rafale, έχουν τεράστια εμπειρία στη “γαλλική φιλοσοφία” στα μαχητικά αεροσκάφη αλλά και στα όπλα που φέρουν. Το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων χειριστών δεν πρόκειται να καλυφθεί εύκολα από τα Rafale του Κατάρ, το οποίο διαθέτει αξιόπιστη αεροπορία χάρη και στην ελληνική βοήθεια! Αυτό καλό είναι να μην το ξεχνάμε, γιατί διαπιστώνουμε ότι η “εθνική μας μεμψιμοιρία” εκδηλώθηκε ξανά και κάποιοι ζητάνε “παρέμβαση Μακρόν στο Κατάρ”! 

Δεν είναι μυστικό και απορούμε με όσους το ξεχνούν ότι Έλληνας πτέραρχος πρώην Α/ΓΕΑ συνεργάστηκε με την αεροπορία του Κατάρ. Πρόκειται για τον Αντιπτέραρχο ε.α Χρήστο Βαΐτση , ο οποίος  μετά την αποστρατεία του, δίδαξε  σε μεταπτυχιακά προγράμματα και σεμινάρια και συνεργάστηκε ως σύμβουλος, με την Πολεμική Αεροπορία του Κατάρ. Η είδηση είχε δημοσιευθεί στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ την ημέρα που ανακοινώθηκε ότι ο κ.Βαίτσης αναλάμβανε καθήκοντα συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για τη συνεργασία αυτή δεν ακούσαμε τίποτα άλλο και όπως φαίνεται δεν συνεχίστηκε. Ο κ. Βαΐτσης είναι μέλος του Δ.Σ. του ΕΛΙΑΜΕΠ

Η σχέση του Κατάρ με την Τουρκία ήταν από τότε γνωστή. Παρόλα αυτά θα μπορούσε να πει κάποιος ότι καλό ήταν που είχαμε έναν Έλληνα πτέραρχο να συνεργάζεται με το Κατάρ “για να ΄χουμε το νου μας”. Καμία αντίρρηση αλλά δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι είναι παράδοξο να απαγορεύουμε στους αξιωματικούς μας να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα για 5 χρόνια μετά από την αποστρατεία τους και να μην υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για συνεργασίες με χώρες όπως το Κατάρ.

The post Η Τουρκία υποδέχεται τα Rafale της αεροπορίας του Κατάρ με την οποία συνεργάστηκε και Έλληνας αεροπόρος appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα