Η υποχρεωτικότητα εγγραφής σε Ενώσεις Αποστράτων- Επιστολή Τσουκαράκη

Η επιστολή του Σμηναγού ε.α Κ.Λιούτα που δημοσίευσε χθες το Militaire.gr προκαλεί την απάντηση του τέως προέδρου της ΠΟΕΣ, Συνταγματάρχη ε.α Ανέστη Τσουκαράκη. Τα όσα γράφει προμηνύουν εξελίξεις και επιβεβαιώνουν τον τίτλο που είχαμε επιλέξει για τη συνέντευξή του στο Militaire.gr: Έβγαλε τη στολή αλλά δεν καταθέτει τα όπλα. Όσοι επέμειναν στην αποστρατεία του θα έχουν καταλάβει ότι τα δύσκολα τώρα αρχίζουν.

Η επιστολή:

Ανοικτή επιστολή απάντηση προς Σγό ε.α Λιούτα Κωνσταντίνο

Αγαπητοί συνάδελφοι εν αποστρατεία Αξιωματικοί της ΠΑ Με ενδιαφέρον ανέγνωσα δημοσιευμένη στο militaire.gr

απάντηση του Σμηναγού ε.α. Λιούτα Κωνσταντίνου, μετά από ερώτημα που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, σχετικά με τη διαδικασία των αρχαιρεσιών που διενεργήθηκαν στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (Ε.Α.Α.Α.).

Παρακολουθούσα ως εν ενεργεία αξιωματικός και Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Σ. τις διάφορες κατά καιρούς προσεγγίσεις του κ. Λιούτα αναφορικά με τα θέματα της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας και τον αγώνα που έδιδε για την αναβάθμισή τους και ειλικρινώς χαιρόμουν.

Ωστόσο, στην ανωτέρω ανάρτησή του, πιστεύω ότι προέβη σε ερμηνευτικά λάθη και άλματα, προφανώς από άγνοια και όχι εσκεμμένως.

Σε κανένα σημείο των νομικών ή/και καταστατικών διατάξεων των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών δεν προβλέπεται η κατάθεση αίτησης εγγραφής των αποστράτων Αξιωματικών στις Ενώσεις, προκειμένου να γίνουν μέλη τους. Τουναντίον η εγγραφή τους θεωρείται αυτοδίκαιη με τη διαγραφή τους από τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και την εγγραφή τους στα στελέχη της εφεδρείας. Άλλωστε γι΄ αυτό το λόγο η υποχρεωτικότητα (χωρίς αίτηση εγγραφής) στις Ενώσεις Αποστράτων προκύπτει, όπως ακριβώς το αναφέρει και ο κ. Λιούτας από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των αυτών Ενώσεων.

Η ερμηνεία του κου Λιούτα ότι ναι μεν υποχρεωτικά παρακρατείται η συνδρομή, αλλά εγγραφή δεν υπάρχει εάν δεν το αιτηθεί τον ίδιο το εν αποστρατεία στέλεχος δεν είναι σωστή. Μπορεί να κάνω και λάθος. Δεν ξέρω. Έχουμε δρόμο μπροστά μας.

Όλες οι ειδήσεις

Μπαράζ «έκτακτων μεταθέσεων» προς «χάρη των ημετέρων της κυβέρνησης»! Ερώτηση στη Βουλή από το ΚΙΝΑΛΤουρκικές προκλήσεις φέτος: 2.283 παραβιάσεις, 114 εμπλοκές, 30 υπερπτήσεις (πίνακες)Οι Εκλογές στην ΕΑΑΑ: Το Δικαίωμα του Εκλέγειν και Εκλέγεσθαι

The post Η υποχρεωτικότητα εγγραφής σε Ενώσεις Αποστράτων- Επιστολή Τσουκαράκη appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα