Ιαπωνία: Παρέλαβε το πρώτο ιπτάμενο τάκνερ ανεφοδιασμού KC-46A της Boeing

Η Boeing παρέδωσε το πρώτο της αεροσκάφος KC-46A στην Ιαπωνία, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Είναι η πρώτη παράδοση του τάνκερ ανεφοδιασμού σε πελάτη εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, την ώρα που αυξάνονται οι εντάσεις με την Κίνα και η Ιαπωνία ωθείται σε αύξηση στις αμυντικές δαπάνες.

Η Ιαπωνία

(JASDF) παρέλαβε το αεροσκάφος στο πλαίσιο σύμβασης που υπεγράφη το 2017. Η Boeing χαρακτήρισε την παράδοση «σημαντικό ορόσημο» για τη συνεργασία ΗΠΑ-Ιαπωνίας στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού.

First Boeing KC-46A tanker for the Japanese Air Force, arrived at the Miho Air Force Base in Japan #aviationhttps://t.co/UoxlgQInhf pic.twitter.com/is7skArWTM

— The Shadow of the Eagle (@clemente3000) October 30, 2021

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και η JASDF είχαν αρχικά συμβόλαιο για ένα KC-46A, αλλά στη συνέχεια έχουν ασκήσει προαίρεση για άλλα τρία. Η Boeing προβάλλει το αεροσκάφος ως το πλέον σύγχρονο τάνκερ ανεφοδιασμού εξοπλισμένο με προηγμένους αισθητήρες και ικανό να μεταφέρει φορτίο και επιβάτες ενώ ανεφοδιάζει άλλα αεροπλάνα.

We've delivered the first #KC46 to the Japan Air Self-Defense Force, the first international KC-46A delivery. The KC-46A will play a critical role in the security alliance between Japan and the United States, and we are honored to be a part of this important mission.

Boeing Defense (@BoeingDefense) October 31, 2021

Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, η γραμμή KC-46 που χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αντιμετώπισε προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων ελαττωμάτων στο σύστημα βίντεο επί του σκάφους.

Japan receives its first KC-46A https://t.co/li4wg24cDW #ShephardNews #AirWarfare #KC46A pic.twitter.com/chxBIQGlsu

— Shephard News (@ShephardNews) November 1, 2021

Η παράδοση που έγινε την περασμένη Κυριακή έρχεται σε μια τεταμένη στιγμή για την Ιαπωνία, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη στρατιωτική «αυτοπεποίθηση» που επιδεικνύει η Κίνα στην Ασία.

Το κυβερνών κόμμα στην Ιαπωνία έχει δεσμευτεί να διπλασιάσει τις αμυντικές δαπάνες καθώς το δημόσιο αίσθημα καταγράφεται όλο και πιο επιφυλακτικό απέναντι στην Κίνα.

Η στρατηγική της Ιαπωνίας επικεντρώνεται στην υπεράσπιση του εδάφους κατά μήκος της άκρης της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας, όπου βρίσκεται εγκλωβισμένη σε μια διαμάχη με την κινεζική κυβέρνηση για ακατοίκητα νησιά.

Όλες οι ειδήσεις

Χαρδαλιάς: Γιατί πηγαίνει στην Ισπανία

Τουρκική αποτίμηση: «Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν στην ελληνική κυβέρνηση ότι ζήτησε»

«Είναι βέβαιο ότι ο Ερντογάν θα χάσει τις επόμενες εκλογές»; Οι Financial Times θέτουν το ερώτημα

The post Ιαπωνία: Παρέλαβε το πρώτο ιπτάμενο τάκνερ ανεφοδιασμού KC-46A της Boeing appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα