Ιρανικά drones πετούν προς το Ισραήλ, αναμένονται πυραυλικές επιθέσεις από τον Λίβανο

Τα ιρανικά drones αναμένεται να φθάσουν στο Ισραήλ στις 02.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με το CH 12 TV.Το ισραηλινό δίκτυο Channel 12 TV μετέδωσε ότι δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) απογειώθηκαν από το Ιράν και κατευθύνονται προς στόχους στο Ισραήλ. Η πτήση τους θα διαρκέσει ώρες.Ο απόστρατος στρατηγός Αμος Γιαντλίν δήλωσε στο Channel 12 TV ότι τα drones φέρουν το καθένα εκρηκτικά 20 κιλών και ότι η
αντιαεροπορική άμυνα του Ισραήλ είναι έτοιμη για να τα καταρρίψει.

Iran, Israel, Jordan έχουν κλείσει τον εναέριο χώρο τους. Χρόνος άφιξης των drones από την στιγμή απογείωσης 9ωρες. Δηλαδή τις πρώτες ώρες της ημέρας αύριο. Εκείνη την ώρα εκτιμάται πως θα ξεκινήσει συντονισμένη πυραυλική επίθεση από Hizbollah Λίβανο και πιθανότατα Ιράν.

— panos haritos (@panosharitos) April 13, 2024Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι το Ιράν ξεκίνησε εναέρια επίθεση κατά του Ισραήλ.Ο Τζο Μπάιντεν ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση από την ομάδα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν στο πλευρό του λαού του Ισραήλ και θα υποστηρίξουν την άμυνα του Ισραήλ κατά αυτών των απειλών από το Ιράν.

Iran has finally launched the beginnings of an attack against the israeli regime with around 150 Shehad one-way suicide drones @choachvor pic.twitter.com/PEM6kArQYi

— Sarah Wilkinson (@swilkinsonbc) April 13, 2024

The post Ιρανικά drones πετούν προς το Ισραήλ, αναμένονται πυραυλικές επιθέσεις από τον Λίβανο appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιρανικά, Ισραήλ, Λίβανο,iranika, israil, livano