Κατατέθηκε αναφορά για τη συμμετοχή στρατιωτικού σε κομματικά όργανα

Αν και έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τη δημοσιοποίηση της συμμετοχής στρατιωτικού που υπηρετεί στο ΣΓ ΥΕΘΑ ως συνδικαλιστή (απαλλασσομένων μάλιστα των στρατιωτικών του καθηκόντων αν και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από κανένα νόμο) σε κομματικά όργανα εξ όσων γνωρίζουμε δεν έχει αναληφθεί κάποια ουσιώδης πρωτοβουλία και ενέργεια από το ΥΠΕΘΑ. Κοινώς «νεκρική σιγή».

Θυμίζουμε ότι ήδη το Militaire.gr  έχει προσεγγίσει το θέμα

1. Πολιτικά αφού το να κατεβαίνει στέλεχος που υπηρετεί στο ΥΠΕΘΑ υποψήφιος περιφερειακός

σύμβουλος με τον κ. Σγουρό απέναντι στον εν ενεργεία ΥΦΕΘΑ κ. Χαρδαλιά είναι πρωτάκουστο και ομολογουμένως γεννά πολλά ερωτηματικά...

2. Θεσμικά  καθόσον συνταγματικώς απαγορεύεται στο άρθρο 29 «οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικού κόμματος στους δικαστικούς λειτουργούς και σε όσους υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας».

Μάλιστα, πληροφορίες μας λένε ότι Αξιωματικός της ΠΑ έχει καταθέσει αναφορά επί του θέματος η οποία μάλλον ταρακούνησε τα «λιμνάζοντα νερά» και η προώθησή της στα ανώτερα κλιμάκια παρουσιάζει μαθαίνουμε κάποια μικρή «δυστοκία». Κάποιος θα πρέπει να τους ενημερώσει ότι για τόσο σοβαρά θέματα, όπως καταγγελίες καταπάτησης του Συντάγματος καλό είναι να είναι ιδιαίτερα τυπικοί και άμεσοι στις ενέργειές τους...

Όσον αφορά τώρα το ΥΠΕΘΑ, να υπενθυμίσουμε ότι  το άρθρο 120, παρ. 2 του Συντάγματος  λέει πως «ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων». Έπρεπε λοιπόν κατ΄ ελάχιστο, ήδη να έχει αποδεσμεύσει το  στέλεχος (κατά δημόσια παραδοχή του αλλά και από τα επίσημα στοιχεία του κομματικού οργάνου που φέρεται πως είναι εκλεγμένος) και να έχει διαταχθεί ΕΔΕ επί αυτού του σοβαρότατου πειθαρχικού και όχι μόνο παραπτώματος.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον λοιπόν τις ενέργειες που προτίθεται ο έγκριτος νομικός και πολιτικός προϊστάμενος του ΥΠΕΘΑ, κ. Δένδιας, να αναλάβει ώστε να υπερασπιστεί με τις ενέργειές του το Σύνταγμα και τους θεσμούς. Εμείς απλώς θα του θυμίσουμε τα λόγια του προκατόχου του κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου τον Δεκέμβριο του 2020 , για όσους στρατιωτικούς υπηρετούν στο ΣΓ ΥΕΘΑ «Εκείνο όμως που προσωπικά αφορά εμένα και αποτελεί και πεποίθησή μου είναι ότι ο στρατιωτικός συνδικαλισμός δεν πρέπει επ΄ ουδενί να συμπίπτει με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.  Επομένως αυτό που νομίζω θα μπορούσε να αποτελεί ένα βήμα προς τη θετική κατεύθυνση είναι να σταματήσει αυτή η παραφιλολογία και φημολογία για ταύτιση των εκπροσώπων του στρατιωτικού συνδικαλισμού με το γραφείο του υπουργού και ένα πρώτο βήμα γι΄ αυτό θα ήταν να απομακρυνθούν αυτοί οι συνδικαλιστές» από το γραφείο του υπουργού, όπου δυστυχώς ευρέθησαν οργανικά να λειτουργούν και να υπηρετούν όχι επειδή εγώ το αποφάσισα, αλλά επειδή οι προκάτοχοί μου το αποφάσισαν και δεν έκαναν τίποτα να το αλλάξουν.».

The post Κατατέθηκε αναφορά για τη συμμετοχή στρατιωτικού σε κομματικά όργανα appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατατέθηκε,katatethike