«Καθαίρεση» Καϊλή αποφάσισε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Υπό το πρίσμα των συνεχιζόμενων δικαστικών ερευνών από τις βελγικές αρχές, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε να αναστείλει με άμεση ισχύ όλες τις εξουσίες και τα καθήκοντα που ανατέθηκαν στην Εύα Καϊλή ως αντιπρoέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ρομπέρτα Μετσόλα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μέχρι το πρωί της Κυριακής αναμένεται να εμφανιστούν

ενώπιον του Βέλγου ανακριτή, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή, καθώς και τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα που έχουν συλληφθεί για τη μεγάλη υπόθεση διαφθοράς που σχετίζεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ: μια υπόθεση με καταιγιστικές εξελίξεις που έχει προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση και έντονες διεθνείς αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες, δεν θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου, αλλά θα εκδοθεί ένα δελτίο Τύπου για την υπόθεση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η βελγική αστυνομία χρησιμοποίησε σύγχρονες μεθόδους καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, μεταξύ των οποίων και οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Νωρίτερα η ιταλική αστυνομία συνέλαβε τη σύζυγο και την κόρη του Αντόνιο Παντζέρι, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra. Σε ρεπορτάζ της η Ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Αντόνιο Παντζέρι κινήθηκε με «ευφυείς και συχνά λανθασμένες μεθόδους για να πετύχει τους στόχους του». Αυτά γράφουν για αυτόν οι ανακριτές των Βρυξελλών, αναφερόμενοι στην έκφραση «trallazzi» που χρησιμοποιούσε ενώ μιλούσε στο τηλέφωνό η σύζυγος του πρώην ευρωβουλευτή για τα ταξίδια και τις υποθέσεις του.

Ποιοι συνελήφθησαν μαζί με την Καϊλή

Η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία, ανακοίνωσε χθες ότι έχουν πραγματοποιηθεί περίπου δεκαπέντε έρευνες σε διάφορους δήμους των Βρυξελλών, με στόχο αξιωματούχους που είναι ύποπτοι για διαφθορά προς όφελος του Κατάρ.

Αρκετά άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν για ανάκριση και μεταξύ αυτών είναι και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής των Ευρωσοσιαλιστών και πρόεδρος της ΜΚΟ Fight Impunity, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο σύντροφος της κ. Καϊλή και πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), Λούκα Βιζεντίνι. Οι αρχές ερευνούν επίσης δύο ευρωβουλευτές από την ευρωομάδα των Ευρωσοσιαλιστών, των Βέλγων Μαρκ Ταραμπέλα και Μαρί Αρένα.

Για τους Ιταλούς που εμπλέκονται έχουν ενημερωθεί επίσημα οι ιταλικές αρχές, ενώ ο δικαστής θα αποφασίσει εντός 48 ωρών εάν θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης. Παράλληλα, συνελήφθησαν επίσης η σύζυγος και η κόρη του Παντσέρι, στο Μπέργκαμο που ζει ο πρώην ευρωβουλευτής και η οικογένειά του. Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν επίσης με τις κατηγορίες της διαφθοράς και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

The post «Καθαίρεση» Καϊλή αποφάσισε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καθαίρεση Καϊλή, Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,kathairesi kaili, evropaikou koinovouliou