Κοντολέων και Δημητριάδης προτίμησαν το απόρρητο κι όχι την κάθαρση που ζήτησε ο Καραμανλής

Ο πρώην πλέον διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων ,έμπιστος του Κυριάκου Μητσοτάκη, που για χάρη του άλλαξε το νόμο ώστε να μπορεί να τον διορίσει διοικητή της υπηρεσίας φέρεται να είπε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ότι ΔΕΝ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την παρακολούθηση Έλληνα εν ενεργεία ευρωβουλευτή ο οποίος συμπτωματικά τη περίοδο της παρακολούθησης του, διεκδικούσε τη προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ!!!

Αυτά φέρεται να είπε και

μετά αποχώρησε από τη Βουλή! 

Το ποιος πείθεται ή όχι από την εκδοχή των γεγονότων που παρουσίασε ο κ.Κοντολέων είναι ένα ερώτημα. Το δεύτερο είναι αν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο πρώην διοικητής της μυστικής υπηρεσίας θα δήλωνε όλα αυτά χωρίς καμία συνέπεια…

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από τα όσα ειπώθηκαν στην Επιτροπή ο Παναγιώτης Κοντολέων και ο Γρηγόρης Δημητριάδης, πρώην γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου και ανιψιός του Κ.Μητσοτάκη «οχυρώθηκαν» και επικαλέστηκαν το απόρρητο στις ερωτήσεις που δέχτηκαν από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Υπενθυμίζουμε τι είπε μόλις χθες βράδι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής:

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ερωτώμενος για το αν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί, αρνήθηκε να απαντήσει και επικαλέστηκε το απόρρητο, ενώ φέρεται να είπε πως «δεσμεύομαι από το απόρρητο. Δεν λέω ούτε ναι ούτε όχι».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόσφατα αποπεμφθείς διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων αρνήθηκε να απαντήσει αν καταστράφηκε ο φάκελος της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, επικαλούμενος κι εκείνος το απόρρητο.

Ο Θεόδωρος Δραβίλλας, διοικητής της ΕΥΠ επί συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην συνεδρίαση της Θεσμών και Διαφάνειας, να παραδέχτηκε πως επί της θητείας του άρχισε η επισύνδεση των Στέργου Πιτσιόρλα και Σπύρου Σαγιά για την υπόθεση που αφορούσε τις επενδύσεις στο Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να είπε πως κατά την περίοδο που ο ίδιος βρισκόταν στο τιμόνι της Υπηρεσίας Πληροφοριών οι διατάξεις για την άρση απορρήτου περιείχαν τα ονόματα των προσώπων που θα βρίσκονταν κάτω από το «μάτι» των μυστικών υπηρεσιών.

Διαβεβαίωση Ρουμπάτη πως δεν παρακολουθούνταν πολιτικά πρόσωπα επί της θητείας του

Διέψευσε κατηγορηματικά, σύμφωνα με πληροφορίες, πως παρακολουθούνταν πολιτικοί την περίοδο της θητείας του, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, επί Αλέξη Τσίπρα, Γιάννης Ρουμπάτης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Ο ίδιος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ξεκαθάρισε ότι η Υπηρεσία δεν παρακολουθούσε ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ούτε την οικογένειά του.

Επιπλέον, ο Γιάννης Ρουμπάτης φέρεται να δήλωσε ότι δεν μπορεί να ισχύει το απόρρητο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι τρεις πρώην διοικητές της ΕΥΠ αρνήθηκαν τα περί παρακολούθησης του ΚΚΕ με τον Γιαννη Ρουμπάτη να φέρεται να λέει ότι έχει ενημερώσει για αυτό το ΚΚΕ.

The post Κοντολέων και Δημητριάδης προτίμησαν το απόρρητο κι όχι την κάθαρση που ζήτησε ο Καραμανλής appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα