Κορονοϊός: «Θα είχαμε γλιτώσει 3.000 θανάτους αν η κυβέρνηση είχε πάρει μέτρα για τα μέσα μεταφοράς»!

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Αθηνά Λινού εκθέτει την κυβέρνηση με όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο του Real Fm:

«Θα προσπαθούσα να πείσω την κυβέρνηση ότι, αν πάρουμε μέτρα προστασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα γλυτώναμε 3.000 θανάτους με τη μείωση της

μετάδοσης. Εκεί γίνεται η μεγαλύτερη διασπορά…Περισσότερα δρομολόγια και τεχνική βελτίωση των λεωφορείων ώστε να έχουν παράθυρα και να είναι συνεχή ανοιχτά».

Η Α. Λινού επεσήμανε ότι κόστος ανά θάνατο μεταφράζεται σε 300.000 ευρώ, δηλαδή σχεδόν 1 δισ. ευρώ, καθώς για κάθε άνθρωπο που φεύγει από τη ζωή χάνονται χρόνια εργασίας, ξοδεύονται χρήματα σε εντατική, για υποστήριξη και αποκατάσταση της οικογένειας.

Επιπλέον, η καθηγήτρια χαρακτήρισε ως τρομακτική την κατάσταση της COVID-19 στη χώρα μας, διότι δεν βλέπουμε τάση μείωσης της θετικότητας, η οποία παραμένει υψηλή.

«Είναι αυξημένη η μεταδοτικότητα. Είναι σταθερά πολύ υψηλότερη από το 1, που σημαίνει ότι είναι πολύ εύκολο να μπούμε σε εκθετική αύξησης και να χάσουμε εντελώς τον έλεγχο της κατάστασης», προειδοποίησε.

The post Κορονοϊός: «Θα είχαμε γλιτώσει 3.000 θανάτους αν η κυβέρνηση είχε πάρει μέτρα για τα μέσα μεταφοράς»! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα