Μία συνέντευξη του ΥΕΘΑ, 4 επισημάνσεις για να μην κοροϊδευόμαστε

Τα εύσημα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις παραγγελίες των Rafale και των γαλλικών φρεγατών έχουν δοθεί απ΄ όλους. Αφήνοντας στην άκρη το πως φθάσαμε σε αυτές τις αποφάσεις, ουδείς την κατηγόρησε γι΄  αυτές τις παραγγελίες.

Τα ερωτήματα που έχουν τεθεί έχουν να κάνουν με την τεχνική υποστήριξη αυτών των οπλικών συστημάτων και είτε δώσει απάντηση η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είτε όχι, η πραγματικότητα πολύ σύντομα θα δικαιώσει ή θα καταδικάσει όσους έχουμε την ανησυχία ότι θα ζήσουμε ότι ζήσαμε με τις αγορές που έγιναν μετά από το 1996.

Επίσης

δεν μπορεί ουδείς λογικός άνθρωπος να αμφισβητήσει την πραγματικότητα: η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει προχωρήσει σε εξοπλιστικές συμφωνίες 14 δις χωρίς να εξασφαλίσει καμία σοβαρή ελληνική αμυντική συμμετοχή. Οι αριθμοί είναι καταδικαστικοί για τις επιλογές της.

Γιατί επαναλαμβάνουμε όλα όσα έχουμε κατά καιρούς γράψει στο Militaire.gr ; Μα επειδή διαβάσαμε τι είπε ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξη του στο Real Fm και δεν δεχόμαστε αυτό που ο λαός αποκαλεί «δούλεμα».

Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Η προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης των εξοπλισμών από την κυβέρνηση και τον ΥΕΘΑ είναι εξοργιστική.

Λέει ο κ.Παναγιωτόπουλος:

Κάναμε αυτό που έπρεπε να γίνει για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν διακριθήκαμε μέσω της αδράνειας, αλλά μέσω της υπερδραστηριότητας.

«Το πρόβλημα», είπε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, «στο εξοπλιστικό της χώρας προκύπτει επειδή για πολλά χρόνια κάποιοι δεν έκαναν τίποτα, ενώ θα μπορούσαν να κάνουν κάποια πράγματα παρά την οικονομική δυσκολία. Αυτοί δεν ήμασταν εμείς. Είναι αυτοί που σήμερα μας κουνούν το δάχτυλο για τις αποφάσεις που δεν πήραν».

«Όχι λοιπόν να εγκαλούν αυτοί που έκαναν περίπου τίποτα, εμάς που σε τρία χρόνια πραγματικά φέραμε μια κοσμογονία στις Ένοπλες Δυνάμεις, εκνευρίζοντας -αν θέλετε- γι’ αυτό το λόγο και τους γείτονές μας» εξήγησε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας.

•Ποιοι δεν έκαναν για πολλά χρόνια τίποτα; Να μιλήσουμε με γεγονότα: η τελευταία μεγάλη αγορά για τις ΕΔ έγινε το 2005. Κυβέρνηση Καραμανλή , ΥΕΘΑ Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, αγορά 30 F-16. Έκτοτε να υπενθυμίσουμε στον κ.ΥΕΘΑ ότι πέρασαν κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς τις ευθύνες για την απραξία πρέπει να τις επιμεριστούν όλα τα κόμματα εξουσίας.

«Προτιμώ», συμπλήρωσε, «να λογοδοτήσω για μια υπογραφή που έβαλα σε μια σύμβαση, αν είναι να λογοδοτήσω, που αισθάνομαι ότι όλα έχουν γίνει απολύτως διαφανώς και σύμφωνα με τις ανάγκες, τις προτεραιότητες και το σχέδιο των Ενόπλων Δυνάμεων, παρά να λογοδοτήσω για κάτι που δεν έκανα».

•Προσυπογράφουμε 100% τη δήλωση. Μόνο που δυστυχώς στην Ελλάδα ουδείς κλήθηκε να πληρώσει για τις παραλείψεις του και την αδιαφορία του για την Εθνική Άμυνα. Ελπίζουμε πραγματικά και ευχόμαστε να μην χρειαστεί να κληθεί ο σημερινός ΥΕΘΑ να δώσει οποιαδήποτε εξήγηση για τις υπογραφές του. Το γεγονός ότι όλα έγιναν με απ΄ ευθείας αναθέσεις και πάρα πολύ βιαστικά και πρόχειρα είναι θέμα.

«Θεωρώ ότι η κοινωνία βλέπει με πολύ ευνοϊκό μάτι αυτό που έγινε τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με το σχέδιο που υποβάλαμε και ενέκρινε ο πρωθυπουργός. Γιατί απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι, μην το ξεχνάμε, να ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Εμείς απλώς εκτελέσαμε την εντολή του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» συνέχισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

•Η κοινωνία πάντα έβλεπε θετικά την ενίσχυση των ΕΔ αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις απογοητεύθηκε όταν διαπίστωσε ότι πλήρωσε από το υστέρημα του για οπλικά συστήματα που δεν δούλεψαν ποτέ! Άπειρα τα παραδείγματα. Η κοινωνία λοιπόν θέλει την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά επειδή ο μισθός του κόσμου τελειώνει στη μέση του μήνα ΑΠΑΙΤΕΙ και το τελευταίο ευρώ να έχει πολλαπλάσια επιστροφή. Εκτός αν μας πει ο ΥΕΘΑ ότι ο κόσμος «δεν ασχολείται ούτε με το κόστος των εξοπλισμών».

Για την τουρκική προκλητικότητα, ο υπουργός επισήμανε ότι «απαντάμε κάνοντας τη δουλειά μας» και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα δεν ενοχλεί κανέναν. Έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων ως ο πάροχος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, ως όχι ως ο ταραχοποιός ή ο αναθεωρητής της περιοχής…Αυτό είναι η άποψη όλων, και των εταίρων, και των συμμάχων».

•Οι αριθμοί τον διαψεύδουν…Όσο για την εμπιστοσύνη; Καλό θα είναι και ο ίδιος και όλη η κυβέρνηση να πάψουν να έχουν τυφλή εμπιστοσύνη στους δήθεν συμμάχους…

Τέλος θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο να γινόταν μια απόρρητη συζήτηση στη Βουλή για το τι έχει γίνει με τις διαθεσιμότητες των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων. Η κρίση με την Τουρκία θα έρθει γρήγορα ,δεν θα περιμένει το 2028.

Αυτά προς το παρόν…

The post Μία συνέντευξη του ΥΕΘΑ, 4 επισημάνσεις για να μην κοροϊδευόμαστε appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μία, ΥΕΘΑ 4,mia, yetha 4