“Ο Καθηγητής Μάζης δικαιώνεται”

Ο Καθηγητής Μάζης δικαιώνεται

Του  Ευστρατίου Ζηκόπουλου, υπ. Δρα ΕΚΠΑ

Οι τρείς (3+1) φρεγάτες Belhara για το Πολεμικό Ναυτικό είναι πραγματικότητα από χθες το πρωί, εισάγοντας για το Πολεμικό Ναυτικό μια νέα εποχή. 

Προσωπικά, δεν πέφτω από τα σύννεφα. Η επιμονή του Καθηγητή Μάζη, μαζί με λιγοστούς άλλους ακαδημαϊκούς και απόστρατους, ήταν προς αυτή την εξοπλιστική επιλογή η οποία μάλιστα να συνοδευόταν και με ρήτρα αμυντικής συνδρομής. Μεταξύ αυτών παραθέτω: 

Ο Καθηγητής Μάζης τόνιζε σε όλες

του τις συνεντεύξεις, άρθρα, συνέδρια, τηλεοπτικά πάνελ κλπ, την σημασία και την αναγκαιότητα της κάλυψης, γεωγραφικά, όλου του εύρους της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου. 

Δείτε επίσης τα κατωτέρω, επιλεγμένα, γλαφυρότατα και εγκαίρως διατυπωθέντα:

1) shorturl.at/bqyFH (15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020)

2) https://www.youtube.com/watch?v=ubxMi_vNra4&ab_channel=MisailidisMichalis (14 ιουλιου 2020)

3) https://www.youtube.com/watch?v=XfbVftDpi3Y&ab_channel=Neocle%CE%BFus (19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020)

4) https://www.youtube.com/watch?v=0lutvwJSrHU&ab_channel=KontraChannel (22 ΙΟΥΛΊΟΥ 2020)

5) shorturl.at/hqKT1 (22 Ιουλίου 2020)

6) https://www.defencenet.gr/amyna/naytiko/907746_imazis-gia-ti-synodo-koryfis-alla-kai-gia-tis-fregates-limenikoy-binteo (26/03/21)

7) shorturl.at/cdesR (29/11/2020)

8) https://www.militaire.gr/milontas-gia-fregates-kai-geopolitika-kritiria-i-quot-apolyti-analysi-sygkrisi-quot-apo-ton-i-mazi/ (17/05/21)

9) https://hellas-now.com/ioannis-mazis-psarokaika-fregates-ton-ipa-o-mitsotakis/ (18/06/21)

10) https://www.olympia.gr/1442998/apopsi/milontas-gia-fregates-kai-geopolitika-kritiria/ (25/05/21)

11) https://news.matia.gr/2021-05/giannis-mazis-poli-kalitero-to-galliko-paketo-ton-fregaton/ (26/05/21)

Η σημασία της δυνατότητας δημιουργίας μιας Joint Task Force με έδρα την Κύπρο (Ιω. Μάζης Ιούλιος 2021 : shorturl.at/awET6)

η οποία θα λειτουργεί αποτρεπτικά και αντίρροπα σε δυνάμεις διαλυτικές, αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον ίδιο.

Αυτό το όραμα του Καθηγητή Μάζη και οι συμβουλές και προτροπές του προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες υλοποιήθηκαν σήμερα με την επίσημη υπογραφή αγοράς 3+1 φρεγατών Belharra που συνοδεύονται από σημαντικό συμπληρωματικό εξοπλισμό και κυρίως συνοδεύονται με ρήτρα αμυντικής συνδρομής. 

Η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε είχε ενοχλήσει τον Καθηγητή που δεν έχανε την ευκαιρία να την αιτιολογεί και να την αναλύει στα πλαίσια των γεωστρατηγικών σχεδιασμών των ενδιαφερομένων κρατικών δρώντων.

Η δικαίωση του Καθηγητή Μάζη έγινε πραγματικότητα με την σημερινή υπογραφή της συμφωνίας στο Ποεδρικό Μέγαρο Ηλυσίων μεταξύ του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και του Προέδρου Ε. Μακρόν.

Τέλος, το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, του οποίου την μέγιστη σημασία για τον ελληνισμό, ο Καθηγητής Μάζης την έχει επισημάνει σε πλήθος άρθρων, ελπίζουμε να μετενσαρκωθεί σε Μεσογειακό ή Ευρωπαϊκό Δόγμα Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη του Καθηγητή Μάζη.

 

The post “Ο Καθηγητής Μάζης δικαιώνεται” appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα